Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
дек креатив.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
12.09.2019
Размер:
523.78 Кб
Скачать

10.Особливості створення реклами у журналах.

Найпомітнішою реклама в журналі буде послідовно на кількох сторінках, які розміщені підряд або через одну сторінку. Більше того, варто розміщувати свій блок на правій сторінці - це є сторона "гортання" і на неї найчастіше дивляться читачі....

Ефективним засобом впливу на споживача є різноманітна газетно-журнальна реклама. Реклама в журналах стала дуже популярною за останні десять-п’ятнадцять років. Розміщення реклами в друкованих ЗМІ дозволяє охопити широку аудиторію. Рекламу в пресі не можна порівнювати з рекламою на телебаченні чи на сторінках Інтернету, адже в журналі немає кнопочки, яка відключила б її. Другим плюсом розміщення реклами в друкованих виданнях можна вважати можливість зберегти цікаву споживачу інформацію, і без особливих зусиль пізніше до неї повернутися. До того ж, розміщення реклами в журналі, який уже має авторитет серед читачів, набагато ефективніше, так як багато читачів більше довіряють саме друкованим виданням.

Реклама, яку розміщують на сторінках кольорових журналів, дуже вигідно відрізняється від, для прикладу, газетної. Адже газети в основному прочитуються один, максимум два рази і викидаються. А журнали виходять рідше від газет, довше читаються, можуть передаватися з рук в руки (сам почитав – колезі по роботі приніс). Дякуючи більш насиченій палітрі журнального друку (особливо в «глянцевих» журналах) і ефект від реклами на журнальних сторінках більш відчутний. На відміну від газетної реклами, яка в основному друкується в один-два кольори, яскрава картинка і фотографія на сторінці чи обкладинці журналу з більшою ймовірністю привернуть увагу читача, і спонукатимуть прочитати інформацію про об’єкт, що його зацікавив. Яскраве, насичене зображення рекламованого об’єкту більш емоційно впливає на аудиторію читачів журналів.

Як і в газетах, рекламні площі в журналах продаються по сторінках і частинах сторінок. Найбільш ефектною і ефективною є реклама, яка надрукована на всю сторінку чи послідовно на кількох сторінках, які розміщені підряд через одну сторінку. Так часто роблять великі косметичні компанії, купуючи по кілька перших сторінок в жіночих «глянцевих» журналах для рекламування своєї продукції. Причому найбільша користь від реклами, яка розміщена на обкладинках журналів – внутрішній стороні першої обкладинки, а також на внутрішній і зовнішній сторонах останньої обкладинки.

Реклама на останній сторінці видання привертає на 70 % більше уваги читачів, ніж всередині. Реклама на 2-ій, 3-ій і передостанній шпальтах може привернути на 35 % більше уваги, ніж реклама всередині видання.

Прекрасними місцями для розміщення реклами вважаються також непарні сторінки журналу, на які погляд читача падає в першу чергу.

В журналах найбільш виграє смугова реклама, але при недостатності коштів можна купити половину або чверть смуги. В такому випадку краще, якщо рекламне оголошення буде розміщене по сусідству с редакційною статтею, а не з іншою рекламою. Це дозволить запобігти конкуренції. Гарно виглядає рекламне оголошення на третині сторінки, при цьому велика ймовірність його розташування поряд з матеріалом журналістів.

Хороший результат приносить розміщення однакових рекламних матеріалів одночасно в кількох журналах, які розраховані на одну і ту ж аудиторію. Адже у кожного видання є своя чітко визначена категорія читачів. Тому будь-якому рекламодавцю зрозуміло, що не варто рекламувати дитячі підгузники в, скажімо, журналі для автолюбителів, чи товари секс-шопу у виданні для дачників. Реклама в журналах активно впливає на свідомість і підсвідомість читача. Якість друку у журналів зазвичай висока, особливо у глянцевих, тому вони більш емоційно впливають на аудиторію. Велику і суттєву роль відіграє кольорова палітра, яка дозволяє розміщувати яскраві, незабутні та ефектні рекламні модулі. На відміну від газет, в журналі можна надрукувати фото рекламованого товару чи будь-якого об’єкту, який приверне увагу читача, змусить його зупинити погляд на картинці і роздивитися товар в усіх його барвах. Така реклама добре запам’ятовується, і потім буде асоціюватися з рекламованим товаром. До того ж, в журналах є тематичні розділи, які допомагають читачам знаходити потрібні теми. Сторінки журналів – ідеальне місце для довгих рекламних текстів і великих ілюстрацій, і тому більшість читачів роздивляються рекламу в журналах з не меншою цікавістю, ніж звичайні статті і нотатки.

Як правило, реклама в журналах витримана в дружньому, довірливому тоні та містить в собі велику кількість інформації. Для журнальної реклами фотографії використовуються частіше, ніж малюнки.

Не дивлячись на те, що постійно збільшуються об’єми реклами на радіо та телебаченні, реклама в пресі продовжує користуватися великою популярністю серед рекламодавців і впевнено посідає друге місце.

Крім того, за даними неодноразових досліджень, прочитана інформація сприймається і запам’ятовується краще, ніж почута.

Реклама в журналах має ряд переваг.

По-перше, на відміну від теле- та радіореклами, прослуховування і перегляд якої часто дратує споживача, адже вона майже завжди перебиває основні передачі, рекламному повідомленню в журналі читач приділяє увагу за власним бажанням. До того ж, він може витратити на читання Вашого оголошення чи перегляд графічної інформації необмежену кількість часу. Може прочитати, обдумати, співставити варіанти. Може без труднощів зберегти його.

По-друге, преса сегментована, має свою конкретну аудиторію, і тому ймовірність попадання такої реклами «в ціль» дуже висока. Спеціалізовані видання впевнено цим користуються.

По-третє, є можливість як географічного, так і тематичного таргетінгу (виділення окремої категорії читачів) при розміщенні реклами в пресі. Регіональна преса є другим після національних каналів джерелом отримання новин, значно випереджаючи місцеві телеканали та радіостанції. Зараз на українському ринку існує достатня кількість вузькоспеціалізованих видань та різноманітних районних журналів.

Отже, реклама в журналах є достатньо недорогим видом реклами, для достатньо широкого спектру товарів та послуг. А деякі особливості даного різновиду реклами дозволяють максимально ефективно рекламувати визначені групи різноманітної продукції.

Переваги розміщення реклами в журналах, відносно інших видів друкованих ЗМІ: - можливість звернення до спеціалізованої аудиторії; - висока сприйнятливість до реклами; - тривалий життєвий цикл журналу; - висока якість виконання; - наявність вторинних читачів; - можливість проведення цільової рекламної кампанії. До недоліків розміщення реклами в журналах можна віднести: тривалий термін між подачею

і публікацією реклами відсутність можливості внесення оперативних змін, відносно висока вартість реклами.

Найбільш відомі журнали звернені до широкого кола читачів, проте велика частина журналів адресована лише певним групам читачів. Тому такі видання – прекрасний рекламний засіб для підприємств, цільові ринки яких чітко окреслені і (або) займають велику територію.

Оскільки з моменту підписки номера в друк до виходу журналу проходить достатньо багато часу, реклама в журналах – для терплячих фірм, яких більше цікавить довготривале зміцнення позиції, ніж негайне збільшення оборотів.

Переваги реклами в журналах і професійних виданнях:

• журнал – це те, що потрібно, якщо мова йде про зосередження реклами на обраній групі споживачів;

• жоден інший вид реклами (за винятком поштової) не може так ефективно донести інформацію до певних категорій населення, відібраних за демографічними, професійними або іншими ознаками. Є журнали або спеціалізовані видання для жінок, дітей, підлітків, залізничників, лікарів, вчителів, автоаматорів, бухгалтерів, програмістів, художників, овочівників, туристів і так далі;

• малотиражні журнали, як правило, просять за рекламну площу менше грошей, ніж журнали з великим тиражем. В той же час, якщо весь їх тираж розходиться у вашому цільовому ринку (наприклад, серед вчителів), то реклама в них буде дуже ефективною;

• рівень інтелекту читачів спеціалізованих журналів дозволяє розміщувати рекламні тексти більшої складності. Це той випадок, коли ви можете собі дозволити детальніше розповісти про свою позицію і товар, що продається;

• журнал дозволяє створити навколо рекламованого товару "романтичну" ауру і впливати на відчуття читача за допомогою кольору, цікавих ілюстрацій і тексту.

Недоліки реклами в журналах:

• кожен номер журналу дуже довго готується. З часу подачі реклами в журнал і до моменту публікації може пройти навіть декілька місяців;

• ціни у великих споживчих журналах дуже високі;

• технологія виробництва журналів не дозволяє оперативно вносити зміни;

• ваше оголошення конкуруватиме з багатьма іншими оголошен

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]