Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
дек креатив.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
12.09.2019
Размер:
523.78 Кб
Скачать

2.Різновиди роликів за типом сюжету: описові (інформаційні), благополучно-сентиментальні, парадоксальні й шокові.

По типу сюжетів рекламні ролики можна умовно підрозділити на такі різновиди:

1) описові (інформаційні) — містять, в основному, певну інформацію без використовування емоційних прийомів;

2) благополучно-сентиментальні — створюючі атмосферу благополуччя, що приходить з рекламованим товаром, як правило, атрибутом відповідного способу життя, що є;

3) парадоксальні і шокові — протиставляють в сюжеті незручності і біди без рекламованого товару і переваги, приношувані їм.

3/Різновиди роликів за часом трансляції і ступенем детальності викладу матеріалу.

За часом трансляції і ступені подробиці викладу матеріалу фахівці умовно виділяють блітц-ролики, розгорнені і рекламно-демонстраційні ролики.

Виробництво всіх типів рекламних роликів є дорогим, складним і достатньо тривалим процесом, що вимагає участі висококомпетентних фахівців: маркетологів, продюсерів, сценаристів, операторів, а іноді і акторів, співаків і композиторів.

4.Правила створення радіореклами.

Правило № 1. Перші 10 секунд в радиорекламе - найважливіші. Якщо за цей час не вдалося зацікавити слухача, його увага буде нестійким, і він легко відвернеться.

Правило № 2. Послідовність надання інформації в радиорекламе повинна бути такою: спочатку - «що», потім - «як» і тільки потім - «де». Зворотний порядок невірний, тому що слухач буде неуважний, не знаючи, про які його потреби і про який товар йде мова.

Правило № 3. Реклама повинна присвячуватися одному товару або групі однотипних товарів. Радіореклама, присвячена відразу декільком різним товарам, неефективна, оскільки слухач таку інформацію не запам'ятає.

Правило № 4. У радиорекламе не повинні бути присутнім довгі списки позитивних якостей товару і затягнуте їх обговорення. Необхідно виявити найважливіше в рекламований товар і тільки про це говорити протягом відведених секунд.

Правило № 5. У радиорекламе звертайтеся не до широким масам, а конкретному споживачеві. Не забувайте, що людина любить, коли говорять особисто з ним і про нього. Реклама, звернена до широких мас, менш ефективна.

Це правило справедливо для будь-якої реклами, але в радиорекламе його роль набагато значніше, тому що радіо - саме інтимне засіб масової інформації. Воно розмовляє з кожним слухачем особисто, один на один.

Правило № 6. Робіть повідомлення простим, без зайвих слів. Сконцентруйте увагу на комерційній ідеї.

Правило № 7. Зберігайте розмовний стиль. Використовуйте прості слова і короткі речення. Не користуйтеся скоромовками.

У регіональній радиорекламе можна пристосувати стиль викладу до мови місцевих жителів. Іншими словами не треба боятися в радиорекламе «окать» на Волзі, «цокаються» в Сибіру, ​​«акать» в Москві, а також використовувати місцеві жаргонні вирази і слова, але тільки тоді, коли це доречно по тексту.

Правило № 8. Акцентуйте дієслова і намагайтеся використовувати їх частіше прикметників. Дієслова активізують уяву, викликаючи у свідомості слухача візуальні образи.

Правило № 9. У радиорекламе тривалістю 60 секунд назва рекламованого об'єкта необхідно повторювати не менше трьох разів.

Правило № 10. Максимальна кількість слів у радиорекламе обмежено її тривалістю:

Правило № 11. Якщо ви надаєте радиорекламе форму жанрової сценки, в центрі уваги обов'язково повинен бути товар, а не придумана вами ситуація.

Правило № 12. Гіперболізація, або перебільшення, використовується в радиорекламе для залучення уваги тільки до таких достоїнств товару, які при іншому пред'явленні можуть залишитися непоміченими. (На практиці вона іноді набуває вигляду розіграшу або містифікації.) Гіперболізація в радиорекламе - складний, а тому небезпечний прийом, що вимагає від творця реклами найвищої кваліфікації. Складність гіперболізації обумовлюється динамічністю радіореклами та відсутністю образів, що сприймаються органами зору. Тому використовується цей прийом рідко.

Правило № 13. При вирішенні питання про використання в радиорекламе звукового ефекту потрібно пам'ятати, що при наявності сильного УТП пряме дикторське оголошення, зроблене чітким голосом, може бути більш вигідним методом.

Правило № 14. При використанні звукового ефекту необхідно, щоб:

- Слухач безпомилково розумів, що означає цей звук;

- Звуковий ефект мав міцний зв'язок з товаром;

- Радіореклама була побудована навколо звукового ефекту.

Правило № 15. Звукові ефекти, у тому числі і музика, мають допомагати сприйняттю тексту радіореклами, а не розважати слухача. Супермодний хіт може стати центром уваги і відтіснити рекламований товар на другий план.

Правило № 16. Якщо реклама має музичний фон (музичну підкладку), то він повинен викликати у слухачів емоції, відповідні призначенням та переваг рекламованого товару, а не існувати сам по собі.

Правило № 17. Якщо в радиорекламе використовується рекламна пісня (джингл), то необхідно, щоб у ній рефреном звучала основна рекламна думка, виражена в словах, покладених на музику.

Правило № 18. Музика рекламної пісні повинна бути оригінальною. Не слід використовувати для неї мелодію популярної пісні, так як споживач може неусвідомлено замінити рекламний текст відомим йому текстом пісні.

Правила № 17 і 18 відносяться також і до телерекламі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]