Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Держ.іспит (ш).doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
08.09.2019
Размер:
773.12 Кб
Скачать

34. Місцеві податки та збори

Податки: 1)податок з реклами, 2)комун податок.

До зборів: 1) готельний збір; 2)збір за паркув автотранспорту, 3)ринковий збір. 4) за видачу ордера на квартиру; 5)курортний збір; 6)збір за участь у бігах на іподромі; 7)збір за виграш 8)збір за право проведення кіно і телезйомок; 9)за проведення місцевого аукціону, конкурс розпродажу, 10) за видачу дозволу на розміщення об'єктні торгівлі, 12) збір з власників собак

35.3Арубіжний досвід місц. Оподаткування.

У міжнар. термінології місцеві податки і збори визначаються як локальні податки, які є основною статтею доход місц бюд у більшості захід держав.

Існ. наст моделі подат. сист. місц орг. влади заруб країн. В осн. лежить спосіб, за доп. якого встановл. і зарах. до місц. бюдж. окремі місц. податки. Розгл, на прикл. прибутк. податку. Осн. роль у країнах із розв. ринк. ек-кою відіграють майнові місц. податки, у першу чергу на нерух. майно фіз та юр осіб і на землю. У США за рахунок податків на майно формуються близько 45 % усіх доходів місцх бюджетів, у Франції - 40 %.

У федерат державах суб'єкти федерацій мають власні служби, які збирають місц податки

36. Групи місц податків і зборів.

перша група: прямі і непрямі місц податки. які майже в усіх країнах заппрровадж місц органами і повністю надходять до їхніх бюджеті. Прямими податками в цій групі є промисловий податок, податки на нерухоме майно фізичних осіб, на землю, автомобілі, професію тощо Непрямими податками в цій групі є індивід, і універсальні місцеві акцизи на споживання предметів широкого вжитку та інших ресурсів. Це акцизи на бензин, алког. напої та ін товари.

-друга група: податки, що встановл. місц. органами як надбавки до загальнодерж. под. або як відрахування від них (місцеві надбавки до земельного та с/г податків в Італії, відрах, від прибут. податку фіз. осіб, ПДВ у Франції та ін.);

-третя група, міс податків найбільша. Серед них: податки на заняття торгівлею, на собак, на розваги, на видовища, на володіння трансп засобами, на торгівлю спиртними напоями та інші

38.Принципи планування бюдж. видатків

Регулюв. бюдж. видатків виявляється насамперед у цільовому спрямуванні бюдж. коштів. Найважлив. принципом планування бюдж. видатків є додержання пропозиції розподілу коштів з урахув. реальної необхідності в них.

37.Видатки місц. бюдж.

Вид. місц. бюдж. – це екон. відносини, які виник. у зв’язку з розподілом централізов. коштів, які перебув. у розпорядж. відповід-х органів влади, та децентралізов. коштів, які є власністю місц. органів влади.

Регул-ня бюдж. видатків виявл. у цільовому спряму-ванні бюдж. коштів; важливим є додержання пропорції розподілу з урахуванням реальної необх. в цих коштах.

Видатки всіх бюджетів поділяються на поточні видатки (фін-ня підпр. та орг., що діють на початок бюдж. періоду, соц. захист, охорона здоров`я, соц.-культурна сфера, утримання органів влади тощо) і видатки розвитку (фін-ня.інвест.д-ті, придбання обладн, транспорт. засобів,субвенції та ін). Співвідношу. між поточ бюдж і бюдж. розвитку залежить від досягнутого рівня екон. і соціального розвитку регіону.

Видатки місц бюд також поділ на такі частини:

- видатки, що здійсн. на потреби терит. громад і видатки, пов’язі з районними, облас радами заходів із забезпечення спільних інтересів територіальних громад;

- видатки, пов’язані з використ. власних повноважень місц. самовряд. і вид., пов’язані з викон. делегованих законом повноважень органів виконавчої влади.