Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Кон лк з ОТБТПуСУ ч ІІІ.doc
Скачиваний:
28
Добавлен:
07.09.2019
Размер:
32.19 Mб
Скачать

Контрольні питання

1 Опишіть механізм утворення, формування та розвитку зсувного процесу.

2 Скільки є видів впливу поверхневого зсуву на ділянках магістральних трубопроводів?

3 Опишіть можливі форми природних та штучних схилів й відкосів.

4 Як класифікуються зсувні процеси на повздовжніх та поперечних схилах?

5 Наведіть розрахункову схему та послідовність розрахунку стійкості зсувного масиву ґрунту на повздовжніх схилах.

6 Наведіть схему зсуву масиву ґрунту, що проходить на криволінійній поверхні.

7 Скільки є основних видів зсуву ґрунту на гірських схилах і за якими формулами розраховується їхня стійкість?

8 В яких випадках використовується розрахунок стійкості відкосу згідно теорії колоциліндричної поверхні ковзання?

9 Наведіть розрахункову схему та послідовність розрахунку стійкості відкосу згідно теорії колоциліндричної поверхні ковзання.

10 Наведіть розрахункову схему та послідовність розрахунку напружено-деформованого стану трубопроводу при дії зсуву на повздовжніх схилах.

11 Від чого залежить тиск зсуваючого масиву ґрунту на трубопровід та як він розраховується?

12 Наведіть розрахункову схему та послідовність розрахунку напружено-деформованого стану трубопроводу при дії зсуву на поперечних схилах.

13 Як характеризуються протизсувні інженерні споруди та з якою метою вони влаштовуються?

14 Як поділяються протизсувні інженерні споруди за характером роботи?

15 Які основні вимоги до експлуатації протизсувних інженерних споруд?

7 Організація і технологія будівництва магістральних трубопроводів в пустелях

7.1 Особливості виконання будівельних робіт в пустелях

Специфіка будівництва магістральних трубопроводів в пустелях полягає перш за все в тому, що траса може проходити по безлюдних, безводних районах з сипучими пісковими або скальними ґрунтами, які покриті товстим шаром пороху, в умовах бездоріжжя або пересікати добре освоєні поливні землі, які перетинаються густою системою зрошувальних каналів, канав та ариків, що в свою чергу приводять до будівництва великого числа переходів.

Крім того, на специфіку будівництва впливають складні кліматичні умови, а саме: те, що температура літом в тіні досягаю (45-55)° С і вище при відносній вологості (6-10) %, а зимою понижується до відмітки мінус 35°С. Відповідно в літній період ґрунти (піски) нагріваються до температури плюс 70°С.

Іншою особливістю є те, що в пустелях дують сухі вітри, котрі призводять до утворення піскових буранів.

Висока сипучість та рухомість ґрунтів, весняне бездоріжжя на талих ґрунтах – все це ускладнює умови будівництва магістральних трубопроводів.

Особливо трудно попереджувати видування піскових ґрунтів, що приводить до руйнування цілісності ізоляційного покриття, випучуванню труб і навіть до розриву труби.

Для вирішення даної задачі необхідно глибоко проаналізувати основні природні явища та процеси, що розвиваються в районі майбутнього будівництва.

7.2 Вибір траси магістрального трубопроводу

Трасу магістрального трубопроводу в умовах пустинь вибирають з врахуванням максимального використанням рельєфу місцевості.

Наприклад, французькими фірмами були проведені порівняльні розрахунки витрат на будівництво трубопроводів у важкодоступних районах пустині (великі масиви піскових дюн). Основною метою розрахунків було порівняння та оцінка економічної ефективності двох можливих варіантів:

- прокладання магістрального трубопроводу коротшим шляхом тобто через важкодоступні піскові ділянки пустині;

- прокладання магістрального трубопроводу в обхід природних та штучних перешкод - через обжиті райони.

При першому варіанті подвоюються витрати на освоєння місцевості, а при другому - значно збільшується довжина трубопроводу, що призводить до збільшення витрат на труби, арматуру, земляні роботи, будівництву надземних переходів через зрошувальні системи тощо.

Розрахунки показали, що перший варіант є більш економічний. Додаткові витрати на освоєння важкодоступної місцевості збільшують загальну суму капіталовкладень в середньому на 85 відсотків, при чому основну частину їх витрачають на будівництво доріг.

Однак, як показав досвід будівництва магістральних трубопроводів в пустельній місцевості найбільш складні природні перешкоди (наприклад, зони активних або дуже високих дюн) доцільно обходити.

При вирішенні питання про перетин трасою магістрального трубопроводу оазисів та поливних земель необхідно розглядати варіант обходу, навіть якщо це пов'язано із суттєвим збільшення довжини траси.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]