Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЛАБ ОПК 319.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
03.09.2019
Размер:
1.77 Mб
Скачать

5 Хід виконання роботи

I. Виконайте підключення модему. Для цього необхідно провести наступні дії:

1. Вимкніть комп'ютер.

2. Під'єднайте роз’їм зовнішнього модему до роз'єму послідовного порту на задній стінці системного блоку або вставте внутрішній модем у відповідний роз’їм материнської плати.

3. Ввімкніть комп'ютер.

4. Після завантаження комп'ютера встановите драйвер модему, з відповідного до нього компакт-диск диска.

5. Якщо після успішної установки драйвера модем працює некоректно спробуйте перепризначити переривання і адресу введення\виведення модему.

Зробіть висновки.

II. Зробіть вибір мережевої плати, тип якої найбільш відповідає вимогам вашого комп'ютера та мережі. Обгрунтуйте зроблений Вами вибір.

При виборі мережевого адаптера слід взяти до уваги наступні міркування:

- Тип шини даних, встановленої у вашому комп'ютері (ISA, VESA, PCI або який-небудь ще). Старі комп'ютери 286, 386 містять тільки ISA, відповідно і карту ви можете встановити тільки на шині ISA. 486 - ISA і VESA або ISA і PCI (хоча існують плати підтримуючі усі три ISA, VESA і PCI). Упізнати це можна подивившись в описі або подивившись на саму материнську плату, після того, як відкриєте корпус комп'ютера. Ви можете встановити мережеву карту в будь-який відповідний вільний роз’їм. Pentium, Pentium Pro, Pentium - 2 і подібні до них використовують ISA і PCI шини даних, причому шина ISA - для сумісності із старими картами. Є ще одне досить вагоме міркування - шина ISA, швидше за все поступово буде витиснена шиною PCI. Але станеться це, напевно, через пару років, коли ваш адаптер, напевно, дешевше буде здати в музей.

- Тип мережі до якої ви підключатиметеся. Якщо, наприклад, ви підключатиметеся до мережі на коаксіальному кабелі (10Base-2, "тонкий" Ethernet), то вам потрібна мережева карта з відповідним роз'ємом (BNC).

- Його вартість, враховуючи, що ціна на саме передове комп'ютерне устаткування падає дуже швидко. А вийти з ладу мережева карта, при несприятливих обставинах, може дуже легко незалежно від того, скільки грошей ви за неї заплатили.

- Ще потрібно враховувати підтримку вашого адаптера різними операційними системами.

У разі сумісних, наприклад, з NE2000 ISA адаптерів проблем, зазвичай, не виникає, ви просто вказуєте "NE 2000 Compatible" не замислюючись яка фірма його виготовила. Існує ще цілий ряд адаптерів, підтримка яких забезпечена практично в усіх операційних системах. Для того, щоб перевірити які мережеві карти підтримує ваша ОС потрібно подивитися в "Compatibility List". Часто в такому списку вказаний чіп, котрий підтримується, тобто якщо мережевий адаптер, що придбався, зроблений на основі цієї мікросхеми, то усе працюватиме.

Від використання деяких мережевих карт доводиться відмовлятися, оскільки ніхто не хоче випустити драйвер саме для цієї карти, саме для цієї операційної системи. Тут усе дуже схоже на використання принтера, якщо драйвер під вашу ОС є - його можна купувати, якщо драйвера немає - сподіватися нема на що. Правда якщо ви завжди користуєтеся windows, проблем з пошуком драйверів, зазвичай, не виникає.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]