Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЛАБ ОПК 319.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
03.09.2019
Размер:
1.77 Mб
Скачать

Папка "Мережеве оточення"

Папка "Мережеве оточення" призначена для організації роботи в мережі. Зазвичай на робочому столі windows знаходиться значок "Мережеве оточення", що дозволяє відкрити папку "Мережеве оточення". На малюнку 2.1 ви можете бачити приблизний вигляд папки "Мережеве оточення".

Рисунок 2.1 – Вигляд папки "Мережеве оточення"

де 308-01 і 308-04 - мережеві імена комп'ютерів.

За замовчуванням папка "Мережеве оточення" відображає інформацію про "свою" робочу групу. Ярлик "Вся мережа" (рис.2.2.) призначений для доступу до інших робочих груп.

Рисунок 2.2 – Вигляд вікна "Вся мережа"

Властивості папки "Мережеве оточення" дозволяють налаштувати комп'ютер для роботи в мережі. Вікно властивостей має три сторінки.

Сторінка "Конфігурація" (рис.2.3) містить відомості про встановлені мережеві адаптери, протоколи і типи мережі (Клієнт для мереж Microsoft).

Рисунок 2.3 – Вигляд вікна "Конфігурація"

Для установки нового мережевого протоколу або клієнта натисніть кнопку "Додати". Для управління доступом до файлів і принтерів натисніть кнопку "Доступ до файлів і принтерів". Для визначення способу входу в мережу використовуйте перемикач "Спосіб входу в мережу".

Сторінка "Ідентифікація" (рис.2.4) містить відомості про мережеві імена комп'ютера, робочі групи і необов'язковий параметр "Опис комп'ютера".

Рисунок 2.4 – Вигляд сторінки "Ідентифікація"

Сторінка "Управління доступом" (рис.2.5) дозволяє визначити які користувачі мережі можуть використовувати ресурси даного комп'ютера.

Рисунок 2.5 – Вигляд сторінки "Управління доступом"

Модель доступу "На рівні ресурсів" дозволяє встановлювати доступ до файлів і папок всім користувачам мережі.

Модель доступу "На рівні користувачів" дозволяє встановлювати доступ до файлів і папок певним користувачам мережі.

Обмін даними в мережі. Доступ до файлів і папок

Робота з файлами в мережі для користувача практично не відрізняється від роботи з файлами на локальному комп'ютері. Основна відмінність полягає в тому, що доступ до даних мережевого комп'ютера визначається користувачем цього комп'ютера, який призначає можливість доступу до окремих файлів і папок.

Ресурс, до якого визначений доступ називається загальним. Якщо викликати контекстне меню (правий клік миші) для будь-якої папки, то серед пунктів меню буде присутній пункт "Доступ", за допомогою якого можна управляти дозволом мережевого доступу до цієї папки. Загальний вигляд вікна "Доступ" наведен на рисунку 2.6.

Рисунок 2.6 – Загальний вигляд вікна "Доступ"

Перемикач "Локальний ресурс" - забороняє мережевий доступ до папки.

Перемикач "Загальний ресурс" дозволяє призначити параметри доступу до папки.

Поле "Мережеве ім'я" визначає мережеве ім'я папки.

Поле "Нотатки" - визначає опис папки.

Група перемикачів "Тип доступу" визначає як буде здійснюватись мережевий доступ до папки.

- Тільки читання - можливо тільки читання даних.

- Повний доступ - можливо читання і зміна даних.

- Визначається паролем - для кожного з типів доступу визначається окремий пароль. Область "Паролі" дозволяє назначити пароль для отримання мережевого доступу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]