Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ладыженская тесты 7 и 9).docx
Скачиваний:
15
Добавлен:
16.11.2018
Размер:
30.38 Кб
Скачать

Литвин Анастасія

МГКТС-2008-2

Відповіді до розділу №7.

1. Основні ланки технологічного процесу прийому

та обслуговування гостя в готелі:

1.Облік і реєстрація гостей

2.Забезпечення безпеки проживання,збереженості майна

3.Аквізиція туристів. Бронювання номерів і місць.

4.Прийом гостей. Оформлення документів на проживання.

5.Організація проживання гостей.

6Організація виїзду гостя.

7.Розрахунки за проживання та послуги.

8.Надання додаткових послуг. Інформація та реклама.

2. Розкрийте сутність і значення попереднього бронювання місць у

готелі та наведіть основні правила, якими регулюється процес бронювання для різних типів замовників.

Для клієнтів готелю бронювання гарантує отримання місця у потрібний час, але, як правило, вимагає додаткових витрат на оплату броні; для готелю бронювання є гарантією завантаження бази, але у той же час позбавляє можливостей вільного маневру у виборі клієнтів. Тому готелі часто залишають певну квоту номерів під вільне поселення. Якою повинна бути їх кількість вирішує адміністрація готелю, але найчастіше це залежить від призначення та відомчого підпорядкування готельного підприємства.

Терміни й форми бронювання, оплата броні визначаються Правилами користування готелем. Термін подання замовлення на бронювання найчастіше не має верхньої межі, хоча, як правило, вона не перевищує 30-45 днів.

Форми бронювання теж можуть бути різними для різних типів Замовників: замовлення номера телефоном,замовлення через Інтернет,електронною поштою.

Організація, яка не має відповідного договору з готелем, при замовленні його послуг надає гарантійного листа. Готелі й туркомплексі практикують також укладання разових договорів з організацією-замовником. На підставі гарантійного листа виписується рахунок-фактура для попередньої оплати за проживання та послуги. У випадку передоплати підтвердження бронювання надається тільки при наявності сплаченого рахунку та пред'явленні відповідного платіжного доручення.

Отримані готелем, туркомплексом заявки на бронювання номерів і місць фіксують у комп'ютерній системі готелю.

3. Назвіть основні ланки технології розміщення гостя в готелі. Як

вони забезпечуються документально?

Прийом і розміщення гостей проводять за різними схемами у залежності від того, чи відбувалося попереднє бронювання номерів, чи гості йдуть за схемою так званого «вільного поселення» (без попереднього бронювання); чи є гості іноземцями, чи громадянами України;поселяються вони індивідуально, чи перебувають у складі груп і т. ін. При розміщенні гостей у готелі працівники служби прийому керуються положеннями Правил користування готелем та інших нормативних документів, дійсними на цей час. Підставою для поселення гостя у готелі є його паспорт або інший документ, що засвідчує його особу і зазначений у Правилах користування. Для іноземця також необхідна наявність візи, для туристів як іноземних,так і вітчизняних – документа, що ідентифікує їх як туристів. Під час поселення гостей здійснюють їх облік і реєстрацію. Як українці, так й іноземні громадяни при поселенні до готелю заповнюють обліковий документ, форма якого затверджується органами внутрішніх справ – «Анкету гостя» . Документом, що засвідчує наявність угоди готелю з гостем на оренду номера, є так звана «Візитна картка готелю». Розміщення групових туристів доцільно здійснювати в контакті з керівником групи або супроводжуючим її гідом-перекладачем.

Під час прийому і розміщення гостей туристам надається необхідна інформація про режим роботи ресторану, порядок організації харчування та екскурсійної програми, розташування різних служб готелю, режим їх роботи тощо, робиться ненав'язлива реклама додаткових послуг туркомплексу.