Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
В дпов д до держ спиту (2).doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
735.74 Кб
Скачать

98.Голов.Ф-ї зп Укр

2 липня 1993 ВРУ затверд.постановою З-н „про осн.напрямки ЗП Укр. Цей док-т визначає базові націон. інтереси Укр.і завд. її ЗП,містить засади, на яких реаліз-ся зовнішньопол. діял-ть Укр.Згідно до з-ну,гол.ф-ями ЗП укр є:1-забезп.нац.безпеки(з-н про основи нац.безпеки)(Укр виступ.за створ.міжнар.систем універсал.і загал-європ.безпеки,має розвив.співроб-во з ін.держ,зокрема сусід.та МО,вважає застосув.ядер.зброї неприпустимим,активно виступає за за загал.ядер.розбр,підтвердж.в майбут.стати безядер.держ),2-створ.умов для норм.функціон-я екон-ки(виробничі,торгів.і фінанс.відн.з ін.держта активне співроб.з МО є важлив.фактор.внутр.економ.розвитку Укр),3-участь у виріш.глобал.проблем сучасн-ті(одна з пріоритет.ф-ій-залуч-ня міжн.допомоги для подолання наслід-в Чорноб.катастр.),4-підтрим.контактів з укр.діаспорою(сприятимиме розвитку контактів зарубіж.укр-ів з батьківщ-ю),5-інфорат.ф-я(створ-ня системи інформ.захисту своїх нац.інтересів,гол.ф-ія-подолання штуч.інформ.ізоляції навколо своєї ЗП та донес-ні до Укр.світ.інформ.потоків).

99.Механізм здійсн-я зп Укр.

2 липня 1993 ВРУ затверд.постановою З-н „про осн.напрямки ЗП Укр.”. Цей док-т визначає базові націон. інтереси Укр.і завд. її ЗП, містить засади, на яких реаліз-ся зовнішньопол.діял-ть Укр. ЗП-загал.курс держ.в між нар.справах,який регулює віднос.даної держ.з ін..держ.і народами,у відповідності з її принципами і цілями.Згідно до з-ну (4 розділ),ефективне здійснення ЗП вимагає наявності механізму її забезпечення.Засади ЗП і зовні.зносин визначає ВРУ,президент(представляє держ.в міжн.віднос.,здійснює керівн-тво зовніш-політ.діяльністю держ.,веде переговори,укладає міжн.договори,призначає і звільняє глав дипломат.предст-цтв в ін..державах),практична реалізація ЗП забезпеч-ся Каб.Мін-ів Укр, ,мін.закорд.справ,реалізація ЗП здійсн.через систему орг.-ів диплом.служби-центр.апарат МЗС і закорд.дипломат.установи,з метою просування ЗП інтересів Укр створ-ся мережа закорд.культур.та інформ.центрів. Для кадров.забезпеч.органів Зовн.зносин Укр.функц-є система підготовки фахівців-міжнародників.Гол.учбов.заклад цієї системи-інститут МВ Київ.Нац.Універ-ту .ім Т.Шевченка.і Диплом.академія прои МЗС.

100.Що таке націон.Інтереси?

Згідно до з-ну Укр.про основи нац.безпеки(від 19 червня 2003),Націон.інтер.-це життєвоважл,матеріал,духов.цінності укр.народу,як носія суверен-ту і єдин.джерела влади в Укр,визначал.потреби суспіл-ва і держ,реалізація яких гарантує держ.сувер-т Укр і його прогресив.розвиток.

101.Основні напрямки зп Укр.Та їх пріоритети

2 липня 1993 ВРУ затверд.постановою З-н „про осн.напрямки ЗП Укр.”. Цей док-т визначає базові націон. інтереси Укр.і завд. Її ЗП,містить засади, на яких реаліз-ся зовнішньопол. діял-ть Укр. ЗП-загал.курс держ.в між нар.справах,який регулює віднос.даної держ.з ін..держ.і народами,у відповідності з її принципами і цілями. Згідно до з-ну Укр здійсн.свою активну,збалансовану ЗП у таких напрямках:1-розв.двостор.міждержавних відн.,2-розшир-я участі в європ.регіонал співроб-ві(участь в НБСЄ),3-співроб-во в рамках СНД,4-членство в ООН та ін.універсал.орг-ях.