Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
В дпов д до держ спиту (2).doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
735.74 Кб
Скачать

92 Нету

93- 112

94.Зовн-політ.Концепція Укр.Заг.Хар-ка.

На зовн-політ.концепції Укр.базується ЗП Укр. 2 лип.1993 ВРУ затвердила З-н „Про осн.напрямки ЗП Укр.Цей док-т визначає базові націон.інтереси Укр.і завд. її ЗП,містить засади, на яких реаліз-ся зовнішньопол. діял-ть Укр.На таких засадах,як:1-здійсн.відкриту ЗП і прагне співроб-ва з усіма зацікавл.партнерами,2-розбуд.свої двостор.і багатост.відн.з ін.держ.,МО,3-не є ворогом жодної держ,4-дотрим.принципу незастосув.сили,5-не висуває територ.претензійдо сусід.держав,6-забезпеч.права нац.меншин. Склад.з 4 розділів:1-нац.інтереси Укр.і завдання її ЗП,2-засади ЗПУ,3-напрямки,пріоритети і ф-ї ЗП Укр.,4-механізм здійснення ЗП Укр.

Згідно до з-ну Укр здійсн.свою активну,збалансовану ЗП у таких напрямках:1-розв.двостор.міждержавних відн.,2-розшир-я участі в європ.регіонал співроб-ві(участь в НБСЄ),3-співроб-во в рамках СНД,4-членство в ООН та ін.універсал.орг-ях.Голов.ф-ї ЗП Укр:1-забезпеч.нац.безпеки(з-н про основи нац.безпеки),2-створ.умов для нормал.ф-ня екон-ки,3-участь у виріш.глобал.пробле сучасності,4-контакти з укр.діаспорою,5-інформац.ф-ія. Механізм реаліз-ії ЗП Укр:1-президент,2-органи держ.викон.влади та місц.самовряд.у сфері зов.зносин,3-сист.орг-ів дипл.служби-МЗС і закорд.диплом.установ Укр.

95. Воєнна організація вод та її функції.

ВОД-сукупність органів державної влади, військових формувань, утворених відповідно до законів України:

Збройні сили України

Служба безпеки України

Внутрішні війська, органи і підрозділи Міністерства Внутрішніх Справ України.

Прикордонні війська України

МЧС

Управління держ. охорони Укр.

ВОД забезпечує оборону України, захист суверенітету, територіальної цілісності і недоторканості кордонів, протидіє зовнішнім і внутрішнім загрозам воєнного характеру і бореться з організованою злочинністю, забезпечує захист населення на випадок катастроф, стихійного лиха, небезпечних соц. конфліктів.

96. Система реалізації нац.Безпеки України

З-н про основи нац..безпеки Укр був підпис.Л.Кучмою 19 червня 2003р.До з-ну існув.Концепція (основи держ.політики)національної безпеки України,схвалена Постанов.ВРУ від 16 січня 1997р.З набранням чинності З-ну,втрачає свою чинність Концепція. З-н визначає осн.засади держ.політики,спрямив.на захист націон.інтересів і гарантув.в Укр.безпеки особи,сусп.-ва і держ.від зовн. і внутр.загроз в усіх сферах життєд-ті.До системи реаліз-ї нац.безпеки відн.суб’єкти забезпеч-я нац.безпеки.Це:Президент України; ВРУ,Каб.Мін.Укр;Рада нац.безпеки і оборони Укр,мініст-ва та ін.центр.органи виконавч.влади; Нац.банк Укр;суди загал.юрисдикції;прокуратура України; місцеві держ.адміністрації і орг..місцев.самоврядув-я. Збройні Сили Укр,Служба безпеки Укр,Служба зовніш.розвідки Укр,Держ.прикорд.служба Укр.та ін.військ.формув-ня, утвор.відповідно до з-нів.Укр;громадяни України,об'єд-ня громадян.

97.Ядерне розброєння Укр та його істор.Знач-я.

Згадно до з-ну „про осн.напрямки ЗП Укр”,прийн.2 липня 1993 постановою ВРУ, Укр.у своїй ЗП діял-ті Укр.активно виступає за загал.ядер.розбр-ня.В силу істор.обставин після розпаду СРСР Укр.стала наслідником ядер.зброї,але Укр.виключає зі своєї ЗП загрозу її викор-ня,Укр.підтверджує в майбутньому свій намір стати безядер.держ.Укр.виступає проти росповсюдж.технологій виробн-ва ядер,хіміч,і біологіч. Зброї.