Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗВІТ.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
25.08.2019
Размер:
102.88 Кб
Скачать

Фінансова звітність

Фінансова звітність – це бухгалтерська звітність, що містить інформацію про фінансовий стан, результати діяльності та рух грошових коштів Філії ТОВ «Юнігрейн-Агро» за звітний період.

Метою складання фінансової звітності є забезпечення користувачів повною, правдивою, неупередженою інформацією про фінансові результати діяльності та фінансовий стан Філії ТОВ «Юнігрейн-Агро».

Користувачі фінансової звітності – це фізичні або юридичні особи, яким необхідна інформація про діяльність Філії ТОВ «Юнігрейн-Агро» для прийняття рішень.

П(С)БО №1 «Загальні вимоги до фінансової звітності» передбачено, що фінансова звітність складається з Балансу (Додаток 22), Звіту про фінансові результати (Додаток 23), Звіту про рух грошових коштів, Звіту про власний капітал і Приміток до річної фінансової звітності. Фінансова звітність поділяється на річну та квартальну.

Строки подання фінансової звітності встановлені Кабінетом Міністрів України у Порядку подання фінансової звітності. Відповідно до цього документу квартальна звітність Філії ТОВ «Юнігрейн-Агро» подається не пізніше 25 числа місяця, наступного за звітним кварталом. Річна – не пізніше 20 лютого наступного за звітним роком.

Фінансова звітність обов’язково підписується керівником та головним бухгалтером Філії ТОВ «Юнігрейн-Агро».

Статистична звітність – це офіційний документ, в якому містяться статистичні дані про роботу Філії ТОВ «Юнігрейн-Агро», які занесені в суворо обумовлену форму і які повинні бути обов`язково подані вищій і контролюючій організації в затверджені строки. Розрізняють загальнодержавну і внутрішньовідомчу звітність. Загальнодер­жавна звітність обов`язково заповнюється підприємством і подається до органів державної статистики. Внутрішньовідомча звітність розробляється міністерствами або відомствами для своїх оператив­них потреб. За періодичністю подання звітність є поточна і річна. До поточної звіт­ності відносяться щомісячна, квартальна, за півріччя, тому що в них містить­ся значно менше показників, ніж в річній.

Податкова звітність являє собою сукупність дій платника податків і податкового органу зі складання, ведення і здачі документів установленої форми, що містять відомості про результати діяльності платника по­датку, його майнове становище і фіксують процес обчислення податку, а також суму, що підлягає сплаті до бюджету. Податкову звітність подають до податкових органів за під­сумками звітного періоду у встановлений законодавством строк. Терміни здійснення податкової звітності встановлю­ються по кожному податку окремо.

Внутрішня бухгалтерська звітність Філії ТОВ «Юнігрейн-Агро» передбачає надання оперативної інформації відповідно до вимог управлінського персоналу. Така звітність складається бухгалтером-аналітиком і її подання законодавчо не регламентовано. Управлінська звітність складається управлінцями різних рівнів на основі даних внутрішньої бухгалтерської звітності та містить оцінку результатів діяльності, прогнози щодо напрямів розвитку Філії ТОВ «Юнігрейн-Агро».

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]