Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт Старкон ЗБШ.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
08.11.2019
Размер:
4.56 Mб
Скачать

УКРАЇНА

НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ БІОРЕСУРСІВ І ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ УКРАЇНИ

ТЕХНІЧНИЙ НАВЧАЛЬНО-НАУКОВИЙ ІНСТИТУТ

ЗВІТ

з виробничо-конструкторської практики

студента_______року навчання_________групи

факультету конструювання та дизайну

машин і систем природокористування

______________________________________

_____________________________________

Київ 2012

УКРАЇНА

НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ БІОРЕСУРСІВ І ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ УКРАЇНИ

ТЕХНІЧНИЙ НАВЧАЛЬНО-НАУКОВИЙ ІНСТИТУТ

ЗВІТ

з виробничо-конструкторської практики

студента магістратури факультету конструювання та дизайну

машин і систем природокористування

рік навчання_________ група_________________

Підприємство____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Період пратики з _________________ до________________

Керівник від НУБіП України_____________________________

Керівник від підприємства_______________________________

Київ - 2012

Группа 18 ВСТУП

Державне підприємство "Старокостянтинівський завод залізобетонних шпал" засноване на державній власності, підпорядковане Міністерству транспорту України, входить до складу Державної адміністрації залізничного транспорту України.

Спеціалізується на виробництві залізобетонних виробів для підприємств Укрзалізниці. Виготовляє матеріали верхньої будови колії.

Унікальність підприємства полягає в тому, що саме тут виготовлюють складні та відповідальні елементи для залізничних мостів та вперше розпочато і успішно впроваджено виготовлення комплектів плит переїзного та пішохідного настилів.

Задовольняє потреби підприємств Обленерго та Укртелекому необхідною кількістю попередньо напружених залізобетонних віброваних стояків, призначених для опор повітряних ліній електропередач та зв'язку. Постачає різноманітну залізобетонну продукцію для житлового будівництва та будівництва автомобільних доріг.

Щоб залишатися конкурентоспроможним підприємство постійно розвивається. Так наразі інженерно-технічний персонал займається встановленням нового 100-тонного крану та будівництвом і введенням в експлуатацію власними силами нового цеху по виробництву товарів народного вжитку та безбаластного мостового полотна.

Коротка довідка з історії зааводу

"Старокостянтинівський завод залізобетонних шпал" створений на підставі рішення Головного управління колії і споруд Міністерства шляхів сполучень СРСР від 26 червня 1957 року. Введений в експлуатацію наказом начальника Південно-Західної залізниці № 141-Н від 3 серпня 1962 року.

Проектна потужність 15тис. м3 залізобетонних шпал для залізниць була доведена до 30 тис. м3. В 1976 році завод переведений на випуск залізобетонних шпал для трамвайних колій, потужністю 23 тис. м3 в рік.

Процес формування нинішнього колективу розпочався восени 2000 року, в результаті приходу нового директора - Кучера В'ячеслава Олександровича та нової команди, викликаний необхідністю забезпечити впровадження у виробництво таких видів залізобетонної продукції, які могли б забезпечити їх реалізацію і відповідно надходження доходів.

Це було актуально, бо на той час, через відсутність ринків збуту трамвайних шпал, підприємство знаходилося в стані глибокої кризи. Саме з метою вирішення цієї проблеми і було розпочато формування колективу, перед

яким було поставлено це завдання. Роботу було розпочато в бетонно - формувальному цеху з найнижчим за всю свою історію рівнем виробництва. За дванадцять років праці пройдено досить складний і нелегкий шлях, але Группа 118 разом з тим, досягнуто вагомих результатів. На сьогодні підприємство є одним з найуспішніших заводів серед промислових підприємств Укрзалізниці, зі своїми досягненнями і навіть традиціями, які здобуто за період відродження, становлення та розвитку. Нині процес розширення виробництва та впровадження нових видів продукції триває. Цими досягненнями успішно вирішено основне завдання, поставлене керівником заводу на початку діяльності: запрацювати на повну потужність з максимально можливою ефективністю.

Р озпочавши свою діяльність у 2000 році з чисельністю працюючих 51 особа та обсягом виробництва 305,4 тис. грн., уже в 2007 р. виготовлено товарної продукції в діючих цінах на суму 40 000 тис. грн.(без ПДВ). Саме впровадження у виробництво шпали СБ-3 забезпечило зростання темпів виробництва, порівняно, наприклад з 2006 роком у 2,4 рази, сприяло ефективній роботі підприємства, а також стало основним джерелом коштів для успішного розвитку та розширення його діяльності. Ефективна промислова діяльність дозволила реорганізувати технічне забезпечення залізобетонного виробництва. За цей період на підприємстві значно розширено матеріально - технічну базу. Лише у 2007 році капітальні інвестиції складали 4 млн. грн. Два роки поспіль - 2005р. та 2006р. за підсумками роботи, підприємство нагороджено Почесним дипломом Державної адміністрації залізничного транспорту Укрзалізниці , відповідно за ІІІ та І місце в галузевому змаганні. У 2003 році підприємство - лауреат Міжнародного конкурсу "Золоті торгові марки", керівник - переможець Всеукраїнського конкурсу "Кращий роботодавець 2003 року та відзначений міжнародною нагородою "Золотий меркурій".

Політика у сфері якості

Розуміючи, що першочерговим питанням в досягненні довготривалих партнерських відносин з нашими клієнтами і в розвитку нових партнерських стосунків, є якість продукції і послуг, підприємство ДП “Старокостянтинівський завод ЗБШ” забезпечує функціонування і поліпшує систему управління якістю, яка є запорукою нашого успіху. Основним показником реалізації нашої політики є ступінь задоволення купівельного попиту споживачів України на якісну продукцію: залізобетонні вироби для потреб залізниць України, будівельних підприємств та індивідуальних забудовників. Ми готові реалізувати політику за рахунок задоволення замовника сучасною системою сервісу, доступною ціною, широкою і стійкою системою розповсюдження, швидкою реакцією на зміну споживчого попиту. Результатом виконання наведених принципів повинна стати стратегія підприємства, яка забезпечить постійний ріст, розвиток і вдосконалення виробництва.

Принципи, якими керується ДП “Старокостянтинівський завод ЗБШ”:

  • досягнення оптимального співвідношення ціна/якість продукції та послуг для клієнтів порівняно з конкурентами

  • проведення постійного дослідження побажань покупців з метою впровадження нових видів продукції та послуг

  • відповідність продукції і послуг міжнародним і національним стандартам

  • постійне зниження кількості скарг і рекламацій від наших клієнтів

  • розширення освоєних і завоювання нових ринків збуту продукції

  • впровадження новітніх технологій з метою підвищення продуктивності праці, якості продукції і зниження собівартості виробів

  • Группа 238 підвищення соціальних умов працівників через покращення якості продукції

  • формування та впровадження принципів роботи, що відповідають світовим стандартам

  • постійне поліпшення системи управління якістю підприємства

  • залучення працівників з метою повного використання їх здібностей на користь підприємства

Політика підприємства направлена на створення, підтримку та вдосконалення системи управління якістю, в якій підготовлений персонал зможе повністю реалізувати свої можливості.

Підприємство постійно проводить роботи з сертифікації своєї продукції в системі УкрСЕПРО і має сертифікати відповідності на вироби, дбає про вдосконалення та модернізацію виробництва.

Успіхи підприємства знайшли визнання на різних рівнях, а саме: “Старокостянтинівський завод залізобетонних шпал” став лауреатом Міжнародного конкурсу "Золоті торгові марки" 2003 року, переможцем Всеукраїнського конкурсу "Кращий роботодавець 2003 року" серед промислових підприємств та Міжнародного конкурсу "Золотий меркурій" 2004 року, лауреатом Всеукраїнського конкурсу “100 кращих виробів” в номінації вироби промислово-технічного призначення 2004 року, протягом 2009-2011 років отримує звання «Кращий роботодавець».

Система управління якості підприємства відповідає вимогам національного стандарту ДСТУ ISO 9001-2001

Система управління якістю поширюється на всі підрозділи підприємства і всі види діяльності.

Директор підприємства бере на себе обов’язки по забезпеченню ефективного функціонування системи управління якістю відповідності вимогами стандарту ДСТУ ISO 9001-2001.

Группа 258 Сертифікати, товарний знак на продукцію, що виробляється підприємством:

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]