Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Statut_VKL.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
20.08.2019
Размер:
551.94 Кб
Скачать

26. Хто має обшукувати чий дім яким звичаєм

Також постановляємо: якщо хто повинен обшукати чий дім, будучи повідомленим або через донощика дізнавшись, що в домі чиємусь або в коморі або у погрібі знайдено крадені речі, тоді не самого позивача, кому збитків завдано, а сторонню людину повинні послати, щоб крадені речі оглянула. І якщо знайде в домівці або під вікном, тоді має про це повідо­мити, а після цього доказу має вирок бути.

27. Якщо в домівці вкрадене знайдуть, а жінка користувалася тими вкраденими речами

Якщо в домі вкрадене знайдуть, діти і жінка при тому були і ті речі крадені викорис­товували, тоді вони повинні будуть відшкодувати збитки, а самі віддані не у вічну неволю, а поки не відпрацюють; і має їм це в залік піти як і тим, які заставлені були; а смертю караний має бути той злодій, який крав.

28. Якби цінна вкрадена річ була принесена до чийогось двору, а не буде чим з дому злодія оплатити, повинна повернута бути

До того ж постановляємо: якби вкрадене було принесене до двору нашого князівського чи панського і була би та річ цінною: одяг, срібло, коні добрі, а власність того злодія не могла би покрити відшкодування, тоді та вкрадена річ цінна з двору нашого князівського чи панського має бути даром повернута тому, чия буде, а злодій на шибеницю, в якого ту вкрадену річ знайдуть.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]