Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка для написання випускної і дипломної р...doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
14.08.2019
Размер:
632.32 Кб
Скачать
    1. Загальні вимоги до випускної роботи

Випускна робота повинна мати:

  • чіткість побудови;

  • структурну послідовність викладення розділів і підрозділів;

  • чіткість формулювань, яка виключає можливість суб’єктивного і неоднозначного тлумачення;

  • переконливість аргументації та обґрунтованість висновків і пропозицій.

Випускну роботу студента вищого навчального закладу освіти слід розглядати як творчу працю, подібну науковій, оформлення якої повинно відповідати вимогам затвердженим наказом ВАК України від 21 березня 1997 року №121.

    1. Зміст

Випускна робота повинна містити зміст, який розміщують після титульного аркушу.

До змісту включають номери (арабськими цифрами) і найменування розділів і підрозділів роботи, порядкові номери сторінок, з яких починається розділ чи підрозділ. Такі розділи випускної роботи як завдання на виконання, реферат, вступ, висновки і пропозиції, список літератури і додаток не нумерують. Зразки змісту випускних робіт наведені у додатках Б, В.

    1. Завдання на виконання випускної роботи

Завдання на виконання випускної роботи складає керівник і видає студенту відповідно до обраної теми. Найбільш доцільним терміном видачі студенту завдання на виконання роботи треба вважати початок викладання дисциплін професійної і практичної підготовки (третій курс навчання). У цьому випадку в студента буде достатньо часу для опрацювання джерел спеціальної літератури за темою випускної роботи. Він може підготувати огляд літератури і обґрунтування теми, підготувати і зробити доповідь у науковому студентському гуртку або на студентській науковій конференції. Після обговорення в гуртку чи на конференції студент разом з керівником можуть внести відповідні зміни і доповнення до плану подальшої роботи над темою.

Зміст завдання на виконання випускної роботи має дати студенту можливість не тільки уявити структуру основної частини випускної роботи, а також усвідомити обсяг і зміст роботи, яку йому потрібно виконати в процесі її підготовки і оформлення.

    1. Реферат

Реферат – це скорочене викладення обсягу і змісту випускної роботи, його складають за таким планом:

  • відомості про обсяг роботи (кількість сторінок, таблиць, рисунків, бібліографічних джерел);

  • тема, предмет (об’єкт), мета і завдання досліджень (розробки);

  • основні методи і методики виконання роботи (якщо методика оригінальна, то необхідно описати її суть);

  • зміст одержаних результатів, основні висновки, економічна ефективність розробки і можливість її впровадження у виробництво.

Викладання матеріалу має бути стислим і точним. При цьому вживають скорочення, одиниці виміру, терміни і вирази такі, які є загальноприйнятими і використовуються в науковій літературі і нормативних документах.

Обсяг реферату має складати 0,75 сторінки комп’ютерного тексту (додаток Е).

2. Випускна робота освітньо-кваліфікаційного рівня “бакалавра”

Випускна робота освітньо-кваліфікаційного рівня “бакалавр” має мету виявити і оцінити сукупність знань випускника з основних базових і професійно-орієнтованих дисциплін і засвідчити його підготовленість до самостійної праці в якості технолога з виробництва та переробки тваринницької продукції.

Випускна робота складається з обов’язкових частин (розділів) (табл.2.1).