Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка для написання випускної і дипломної р...doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
14.08.2019
Размер:
632.32 Кб
Скачать

3.10. Список використаної літератури

Список використаної літератури – це розділ випускної роботи, де вказується згідно абетки ті джерела (за прізвищами перших авторів або заголовків), на які є посилання у тексті випускної роботи. Джерела спеціальної літератури, видані українською чи російською мовами, розміщують у списку оригіналу за літерами української абетки.

Якщо у тексті випускної роботи наведено джерела іноземної літератури, то у списку їх розміщують після джерел українською чи російською мовами в порядку за літерами латинської абетки.

Порядок нумерації використаної літератури нумерується арабськими цифрами.

Кількість використаних джерел не може бути меншою для студентів :

  • ОКР “Бакалавр” – 20 видань.

  • ОКР “Спеціаліст” – 25 видань.

3.11. Додатки

Додатки формуються з первинного матеріалу, що має біометричну обробку, а також з матеріалів, що необхідні для повноти сприйняття випускної роботи:

  • проміжні математичні доведення, формули і розрахунки;

  • таблиці допоміжних цифрових даних;

  • протоколи і акти випробувань, впровадження, розрахунки економічного ефекту;

  • інструкції і методики, опис алгоритмів і програм вирішення задач на ЕОМ, які розроблені чи використані (стисла форма викладення) в процесі виконання випускної роботи;

  • ілюстрації допоміжного характеру – фотокартки, рисунки та ін.

Додаток повинен мати заголовок і загальну з текстом випускної роботи нумерація сторінок; їх позначають послідовно великими літерами української абетки, за винятком літер Г, Є, Й, І, Ї, О, Ч, Ь. Всі додатки повинні бути перелічені у змісті випускної роботи із наведенням їх позначень і заголовків

4. Правила оформлення випускної роботи

4.1. Загальні вимоги

Випускну роботу виконують державною мовою і подають до захисту у формі рукопису або комп'ютерного набору з одного боку аркуша білого паперу формату А4 (210х297 мм) через два міжрядкових інтервали до 30 рядків на сторінці. Мінімальна висота шрифту 1,8 мм. Можна також використати папір форматів у межах від 203х288 до 210х297 мм і подати таблиці та ілюстрації на аркушах формату А3. Рукопис виконують чіткими літерами і цифрами чорною пастою.

Текст випускної роботи необхідно друкувати, залишаючи береги таких розмірів: лівий - не менше 20 мм, правий - не менше 10 мм, верхній - не менше 20 мм, нижній - не менше 20 мм.

Текст основної частини випускної роботи поділяють на розділи, підрозділи, пункти та підпункти.

Заголовки структурних частин випускної роботи «ЗМІСТ», «ВСТУП», «РОЗДІЛ», «ВИСНОВКИ», «СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ», «ДОДАТКИ» друкують або пишуть великими літерами симетрично до тексту, а при рукописному виконанні – тільки першу велику літеру (Зміст, Вступ). Заголовки підрозділів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу. Крапку в кінці заголовка не ставлять. Якщо заголовок складається з двох або більше речень, їх розділяють крапкою. Заголовки пунктів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу в розрядці в підбір до тексту. У кінці заголовка, надрукованого в підбір до тексту, ставиться крапка.

Відстань між заголовком (за винятком заголовка пункту) та текстом повинна дорівнювати 1....2 інтервалам.

Кожну структурну частину випускної роботи треба починати з нової сторінки.