Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка для написання випускної і дипломної р...doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
14.08.2019
Размер:
632.32 Кб
Скачать

2.1. Вступ

Вступ - це початкова частина основного змісту випускної роботи, де потрібно стисло охарактеризувати актуальність і сучасний стан проблеми (питання), що є темою випускної роботи, а також показати місце, результати виконаної роботи у збільшенні виробництва і підвищення якості продукції певної галузі тваринництва. Закінчується вступ визначенням мети роботи. Обсяг даної частини випускної роботи має складати, як правило, 1....2 сторінки комп’ютерного тексту.

2.2. Огляд літератури

Цей розділ повинен мати назву, в якій відображався б зміст проблеми, що є темою випускної роботи. Для ефективнішого і детального аналізу зібраного матеріалу джерел літератури розділ можна поділити на 2....3 підрозділи, кожен з яких повинен мати свою назву і номер. Розділ і підрозділи нумерують арабськими цифрами. У кінці розділу слід сформулювати завдання, які повинні бути виконані у роботі.

Розробку теми випускної роботи потрібно починати з аналізу джерел спеціальної літератури. Тільки після кваліфікованого аналізу джерел літератури студенту стає відомо, що і як зроблено, які питання і яким шляхом уже вирішені, і що найбільш доцільно робити далі.

Таблиця 2.1

Структура випускної роботи «бакалавр»

Назви розділів

Обсяг

сторінок

%

Титульний аркуш

1

-

Зміст

1-2

4

Завдання на виконання випускної роботи

2

4

Реферат

1

2

Перелік умовних скорочень

(за необхідністю)

1

1

Вступ

2-3

4

РОЗДІЛ 1. Огляд літератури

11-12

28

РОЗДІЛ 2. Матеріал, умови і методика виконання роботи

4-5

10

2.1. Місце та об’єкт досліджень

2-3

6

2.2. Методика виконання роботи

2-3

6

РОЗДІЛ 3. Розрахунково-технологічна частина

10-15

32

РОЗДІЛ 4. Економічна ефективність чи доцільність розробленої (удосконаленої) технології

2-3

6

РОЗДІЛ 5. Охорона праці

4-5

8

Висновки

1-2

2

Пропозиції

1

1

Список використаної літератури

без обмежувань

без обмежувань

Додатки

без обмежувань

без обмежувань

Загальний обсяг сторінок основного тексту роботи

52-61

Оптимальним викладенням цього розділу слід вважати таке, коли подається історія, сучасний стан та можливі напрямки розробки питання, що є предметом вивчення. Часто в науковій літературі зустрічаються різні думки авторів відповідно одного й того ж питання, неоднозначні тлумачення результатів, протилежні висновки тощо. У такому випадку огляд краще викладати в дискусійному плані, протиставляючи думки різних дослідників і супроводжувати їх власними коментарями. Виконаний за такою схемою огляд літератури буде привабливішим, ціннішим і змістовнішим. Завершити огляд літератури слід стислим (8....10 рядків) резюме (узагальнення), в якому формулюють основні задачі роботи. Обґрунтування буде повноцінним, якщо воно базується на доказах, фактах і висновках огляду літератури та враховує стан і конкретні умови підприємства, на матеріалах якого виконується випускна робота.

Огляд літератури може бути кваліфіковано написаний лише після вивчення студентом не менше 20....25 джерел літератури. Студент має опрацювати: монографії, збірники наукових праць, статті періодичних видань, автореферати дисертацій, навчальні посібники, тощо.

Під час використання джерел літератури потрібно робити посилання на авторів відповідно до пункту 4.6. Прізвища та ініціали авторів у огляді і списку літератури пишуть мовою оригіналу без перекладу.