Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка для написання випускної і дипломної р...doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
14.08.2019
Размер:
632.32 Кб
Скачать

5. Подання і захист випускної роботи

Оформлена випускна робота з підписами студента і консультантів подається керівнику за 15 діб до початку роботи ДЕК, який після прочитання підписує її і разом зі своїм письмовим відгуком подає завідувачу кафедри.

У письмовому відгуку керівника необхідно висвітлити:

  • актуальність, практичне значення і загальну характеристику розділів випускної роботи;

  • особисті якості випускника, ступінь його підготовки до самостійної фахової діяльності;

  • висновок про відповідність роботи вимогам і можливість подання її до захисту на засіданні Державної екзаменаційної комісії.

Завідувач відповідної кафедри, на підставі поданих матеріалів, вирішує питання про допуск випускника до захисту, зробивши при цьому відповідний запис на титульному аркуші. У разі необхідності робота може бути заслухана на засіданні кафедри за участю її керівника.

Допущена до захисту випускна робота до початку засідання Державної екзаменаційної комісії направляється деканом факультету на рецензування. Склад рецензентів затверджує декан за поданням завідувачів випускаючих кафедр із числа провідних викладачів, що мають відповідну кваліфікацію і досвід.

У рецензії на випускну роботу повинно міститися:

    • актуальність, практичне значення і аналіз основних розділів випускної роботи;

    • оцінка змісту і оформлення випускної роботи;

    • обґрунтованість висновків і пропозицій виробництву;

    • висновок про відповідність роботи вимогам освітньо-кваліфікаційної характеристики і можливість присвоєння автору відповідного кваліфікаційного рівня.

5.1. Перед початком роботи до Державної екзаменаційної комісії подають:

  • випускну роботу із записом висновку завідувача кафедри про допуск до захисту;

  • письмовий відгук керівника;

  • письмова рецензія на випускну роботу;

  • зведена відомість про виконання випускниками всіх вимог навчального плану і одержаних ними оцінок з навчальних дисциплін, курсових робіт (проектів), виробничої практики та комплексного тестового Державного іспиту.

До Державної екзаменаційної комісії можуть бути подані й інші матеріали, які характеризують наукову або практичну цінність випускної роботи: друковані статті за темою роботи, документи, що засвідчують практичне застосування роботи, макети, зразки матеріалів, виробів тощо.

Перед початком державної атестації голова Державної екзаменаційної комісії має ознайомитися зі змістом випускних робіт. На засіданні Державної екзаменаційної комісії кожну випускну роботу представляє один із членів комісії, який знайомить присутніх з поданими матеріалами на випускну роботу і формулює пропозиції щодо відповідності її вимогам державної атестації і можливості присвоєння відповідного освітньо-кваліфікаційного рівня. Після заключного слова випускника кожен із членів комісії визначається з оцінкою захисту випускної роботи.

Випускникам, які мають оцінки “відмінно” не менше, ніж 75 % усіх дисциплін навчального плану, а з решти дисциплін та індивідуальних завдань – оцінки “добре”, склали державний іспит і захистили випускну роботу з оцінкою “відмінно”, а також виявили себе в науковій роботі, що підтверджується рекомендацією випускної кафедри, видається диплом державного зразку з “Відзнакою”.

Випускник, який при захисті випускної роботи отримав незадовільну оцінку, відраховується з вищого закладу освіти і йому видається академічна довідка встановленого зразку.

У випадку, коли захист випускної роботи визнається незадовільним, Державна екзаменаційна комісія має встановити, чи може випускник подати на повторний захист ту саму роботу з доопрацюванням, чи він повинен опрацювати нову тему визначену відповідною кафедрою.

Випускники, які не атестовані у затверджений для них термін і не склали державний іспит або не захистили випускну роботу, мають право на повторну атестацію у наступний термін роботи Державної екзаменаційної комісії протягом трьох років після закінчення вищого навчального закладу освіти на засадах, визначених цим закладом.

Випускні роботи після захисту підлягають суворому обліку і зберігаються у бібліотеці (архіві) вищого закладу освіти протягом п’яти років, потім їх списують в установленому порядку. Випускник має право зняти копію зі своєї роботи.

Додаток А