Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
звіт Нат..doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
337.41 Кб
Скачать

6. Планування виробництва і реалізації продукції

Основний асортимент продукції ПАТ «Вінітекс», який пропонується на ринок є наступним:

  1. вінілштучшкіра:

    • вінілштучшкіра-Т галантерейна – призначається для виготовлення галантерейних виробів, оббивки меблів, дверей, декоративно – оздоблюваних робіт широкої кольорової гами і друку;

    • вінілштучшкіра оббивочна на нетканій основі виду ВО-НТ – призначена для оббивки подушок сидінь, спинок крісел транспортних засобів, сільськогосподарської техніки;

    • вінілштучшкіра оббивочна на тканій основі виду ВО-Т, ВО-Т-Н марки 2 – призначена для оббивки меблів, інтер’єрів салонів і сидінь транспортних засобів (ткана основа з нанесенням полівінілхлоридовим покриттям);

    • вінілштучшкіра оббивочна на трикотажній основі виду ВО-ТР-Н –

призначена для оббивки меблів, сидінь транспортних засобів;

2) лінолеум полівінілхлоридний без підоснови – призначений для покриття підлоги в приміщеннях житлових, громадських і промислових будівель, крім приміщень, пов’язаних з інтенсивним рухом, виливом жирів і масел;

3) матеріал для халяв взуття типу “Кирза”;

4) матеріал тентовий з полівінілхлоридовим покриттям – призначений для виготовлення тентів засобів автотранспорту, сільськогосподарської техніки, павільйонів, парасоль, торгівельних палаток, чохлів побутової техніки.

5) екструдований пінополістирол.

Продукція сортується в рулони по 20-50 м.кв. кожен, упаковується в пакувальну плівку, або інший пакувальний матеріал з зазначенням на фірмових ярликах сорту, дату виготовлення, назву стандарту та інших реквізитів в відповідності з вимогами нормативних документів. Термін зберігання продукції - 1 рік, гарантією якості продукції є: сертифікат відповідності на лінолеум; гігієнічні висновки на штучну шкіру; сертифікати якості по фізико-механічних показниках на всю продукцію.[18].

Дані про виробництво продукції, залишки виробленої готової продукції на кінець звітного періоду відображаються у «Звіті про виробництво промислової продукції».

Покупцям готова продукція реалізується за дорученням або за наказом. В них вказується, куди і як відправити продукцію. Комірник на відібрану продукцію виписує накладну, у якій розписується представник покупця і працівник відділу збуту підприємства. На ПАТ „Вінітекс” автоматизовано виводиться Книга обліку продаж товарів, у якій зазначається дата купівлі, покупець, на яку суму була закупівля, форма і дата розрахунку. На ПАТ „Вінітекс” бартерні операції не проводяться.

Покупцями та замовниками штучної шкіри ПАТ „Вінітекс” є як приватні особи, так і підприємства, організації, що знаходяться у м. Тернополі, Тернопільській області, м. Львові, Києві, Житомирі, Луганську, Чернівцях, Черкасах, Харкові та інших містах. Дане підприємство самостійно здійснює доставку продукції покупцям, яка оформляється товарно-транспортною накладною.

Контроль якості основної сировини і матеріалів здійснює центральна заводська лабораторія підприємства, в структурі якої є відділ вхідного контролю. Відділ забезпечений всім необхідним обладнанням та засобами для проведення фізико-механічних випробувань, хімічних аналізів.

Перед запуском у виробництво кожна партія сировини, після позитивного висновку вхідного контролю, піддається лабораторним дослідженням на існуючому обладнанні.

Протягом всього технологічного процесу контроль за параметрами здійснюють оператори (машиністи), а також технологи і контролери ВТК, які відповідають за виробничу дільницю.

Основне завдання контролю - визначення фактичного стану продукції в даний момент часу, виявлення відхилень в продукції і технологічному процесі на більш ранніх стадіях, а також збір інформації для проведення аналізу, прийняття коригуючих заходів.

Приймальний контроль здійснюють працівники відділу технічного контролю після виконання всіх операцій технологічного процесу для вирішення питання придатності продукції до реалізації.

Вихідна виробнича потужність(на кінець розрахункового періоду) розраховується так:

, (6.1)

де: - вхідна виробнича потужність;

- введена в плановому періоді виробнича потужність;

- виведена за плановий період виробнича потужність;

Середньорічна виробнича потужність :

, (6.2)

де, k – кількість місяців експлуатації обладнання протягом року;

Коефіцієнт використання виробничої потужності:

, (6.3)

де, ВП – випуск продукції.

На сучасному етапі бізнесу його потужності складають 400-500 тис.кв.м в рік, який в основному спрямований на побутове обслуговування населення. Використання наявних виробничих потужностей складає 15%.[7,с.245].