Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт по нафтовику.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
24.04.2019
Размер:
118.27 Кб
Скачать

Готель «Нафтовик»

Зміст

Вступ

1.Загальна характеристика готелю «Нафтовик»

2. Правила користування готелем «Нафтовик»

3. Надання послуг готелем «Нафтовик»

4. Структура та зміст технологічного процесу прийому та розміщення в готельному підприємстві: технологічні цикли і технологічні операції

Висновок

Вступ

Створення готелів пов’язане з історіє виникнення потреби в подорожах і поїздках, які здійснювались людьми. Люди, які опинились далеко від місць свого постійного проживання, мали піклуватись про забезпечення себе харчуванням, притулком і відпочинком.

Важливе значення в розвитку сучасного готельного бізнесу мають готельні ланцюги. Вони дозволяють просувати на світовий туристичний ринок високі стандарти обслуговування, а також сприяти підтримці готельного обслуговування туристів. Готельні ланцюги сприяють поширенню і значному підвищенню рівня організації виробництва й обслуговування туристів, створенню певного образу готельного обслуговування. У таких готелях в інших незнайомих країнах турист почувається як удома, у знайомій і комфортній обстановці.

Сучасний розвиток готельної справи у світовій практиці пропонує клієнтові (споживачеві готельних послуг) різноманітний готельний сервіс залежно від цін, що складаються на ринках цих послуг.

Загальна характеристика готелю «Нафтовик»

Для задоволення соціальних потреб працівників у сфері забезпечення житлово-побутового, культурного, медичного, торгівельного обслуговування та організації оздоровлення та відпочинку в структуру НГВУ „Долинанафтогаз” входить ряд об’єктів соціальної інфраструктури, а саме: медико-санітарна частина; лікувально-оздоровчий комплекс „Дружба”; стадіон „Нафтовик”; гуртожиток; санаторій-профілакторій; будинок техніки; готель „Нафтовик”.

Адреса готелю „Нафтовик”:

Івано-Франківська обл. м. Долина вул. Ст. Бандери,1а тел. +38(03477) 95-3-07

Керівник готелю: Гавалюк Ігор Євгенійович

За системою кваліфікації готелів: „3 зірки”

Готель розташований в центрі міста. У готелі до ваших послуг – 20 затишних, по-сучасному обставлених номерів різного класу, третина з яких - суперлюкси і люкси. Ресторан на 40 місць, для ділових зустрічей в готелі є конференцзал на 80 місць. А вільний час можете провести у більярдній кімнаті чи басейні. Незабаром послуги поповнять сауна і тренажерний зал.

Кондиціонери, супутникове телебачення, телефони, санвузли з душевими кабінами або "Джакузі", цілодобова наявність холодної й гарячої води - ось неповний перелік вигод, що вас чекають в готелі.

Зранку, в обід і ввечері у сучасному кафе вам подадуть смачні страви національної та європейської кухні, а при бажанні їжу доставлять в номер.

2.Правила користування готелем «Нафтовик»

  1. У своїй діяльності готелі керуються чинним законодавством України.

  2. У правилах терміни вживаються в такому значені:

Готель – підприємство будь-якої організаційно-правової форми власності.

Замовник – фізична або юридична особа, в тому числі суб’єкт туристичної діяльності, яка укладає відповідний договір про надання готельних послуг.

Основні послуги – обсяг послуг готелю, що включається до ціни номера і надається згідно з укладеним договором.

Додаткові послуги – обсяг послуг готелю, що не належать до основних послуг готелю, замовляються та сплачуються споживачем додатково за окремим договором.

Місце – частина площі номера з ліжком, постільною білизною, рушникам.

Номер – окреме вмебльоване приміщення, що складається з однієї або декількох кімнат.

Штрафні санкції – штраф, який сплачується договірною стороною у випадку порушення нею вимог правил готелю.

Дата заїзду – дата прибуття споживача до готелю.

Дата виїзду – дата виїзду споживача із готелю.

Ранній заїзд – заїзд споживача до готелю до розрахункової години.

Пізній виїзд – виїзд споживача з готелю після розрахункової години в день виїзду.

Категорія готелю встановлюється відповідно до чинного законодавства України (в Україні діє європейська система, або, як її часто називають система «зірок», що базується на французькій національній системі класифікації, в основі якої лежить розподіл готелів за категоріями від 1 до 5 зірок).

  1. Персонал, який бере безпосередню участь у прийманні та обслуговуванні споживаців, повинен мати відповідну професійну підготовку, володіти іноземними мовами в залежності від категорії готелю, додержуватися правил службового етикету.

  2. Персонал, який бере безпосередню участь у прийманні та обслуговуванні споживаців, повинен проходити медичне обстеження, результати якого відображаються в особових медичних книжках.

  3. У готелі повинні використовуватися мийні засоби, що дозволені Міністерством охорони здоров’я України та мають сертифікат відповідності.

  4. Готель повинен мати внутрішні правила проживання у готелі, які не суперечать цим Правилам, а також книгу відгуків та пропозицій.

  1. Готель повинен мати журнал реєстрації вступного інструктажу працівників з питань охорони праці.

  2. Посадові особи, які безпосередньо здійснюють керівництво готелем та його персоналом повинні мати вищу фахову освіту чи стаж керівної роботи у сфері надання готельних послуг не менш трьох років.

Специфіка готельної діяльності визначається особливостями і технологією обслуговування гостей. Процес надання готель­них послуг складається з таких етапів:

• зустріч гостя при вході в готель;

• реєстрація, оформлення документів і розміщення гостя;

• обслуговування в номері;

• обслуговування при наданні послуг харчування;

• задоволення культурних запитів, спортивне, оздоровче і фітнес-обслуговування;

• оформлення виїзду, проведення при від'їзді.

Процеси виробництва і споживання готельної по­слуги протікають одночасно з моменту в'їзду гостя до готелю і до моменту виїзду, протягом усього готельного циклу гість сприймає послугу як результат діяльності персоналу готелю.

Гість вступає в контакт з обслуго­вуючим персоналом біля стійки портьє, у номері, отже, готель повинний забезпечувати успішне контактування персоналу з клієнтом. Водночас гість зобов'язаний дотримуватись правил проживання і прийнятих норм поведінки в громадських місцях.

Для вирівнювання попиту та пропозиції готельних послуг застосовуються такі заходи:

• встановлення диференційованих цін;

• застосування знижок;

• збільшення швидкості обслуговування;

• сумісництво функцій персоналу.

Кожен готель прагне до одержання можливо більшого до­ходу від своєї діяльності, намагається не лише продати свої по­слуги за вигідною високою ціною, але і скоротити свої витрати на надання послуг.

Забезпечення ефективного функціонування готелю вима­гає економічно грамотного управління його діяльністю, що ба­гато в чому визначається умінням аналізувати. За допомогою аналізу вивчаються тенденції розвитку, глибоко і системно до­сліджуються фактори зміни результатів діяльності, обґрунтову­ються плани та управлінські рішення, здійснюється контроль за їхнім виконанням, виявляються резерви підвищення ефек­тивності надання послуг, оцінюються результати діяльності го­телю, виробляється економічна стратегія його розвитку.

На сьогодні особливого значення набувають питання прак­тичного застосування сучасних форм управління персоналом готелю, що дозволяють підвищити його соціально-економічну ефективність.

Головний потенціал готелю полягає в кадрах. Які б пре­красні ідеї, новітні технології, найсприятливіші зовнішні умо­ви не існували, без добре підготовленого персоналу високої ак­тивності домогтися неможливо. Саме люди надають послуги гостям, подають ідеї і дозволяють готелеві існувати.

Успіхи ведучих світових готелів у забезпеченні високої якості послуг, їхнього швидкого відновлення, зниженні витрат на на­дання послуг та інтеграції зусиль персоналу пов'язані з тим, що в них створені високоефективні системи управління персоналом.