Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
звіт Нат..doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
337.41 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки,молоді та спорту України Тернопільський національний економічний університет Факультет економіки і управління

Кафедра економіки підприємств і корпорацій

ЗВІТ

про проходження комплексної практики з фаху

студентки гр.ЕПП-42

Гирик Наталії Богданівни

база практики ПАТ “Вінітекс”

Керівники практики:

від підприємства

заступник голови правління

Тераз Я.С

від вузу

к.е.н.доц.Грубяк С.В

Тернопіль-2011

Зміст

Вступ…………………………………………………………………………..3

1.Загальне знайомство з підприємством та рівнем організації техніко-економічного планування на ньому………………………………………………..5

2.Вивчення порядку організації основного виробництва з виготовлення продукції……………………………………………………………………………. 9

3.Ознайомлення з організацією технічного обслуговування виробництва (допоміжних господарств підприємства)…………………………………………11

4.Організація комплексної підготовки виробництва до зміни продукту (технології)………………………………………………………………………….14

5.Організація маркетингової діяльності підприємства……………………19

6.Планування виробництва і реалізації продукції…………………………23

7.Організація і планування технічного розвитку та підвищення ефективності виробництва…………………………………………………………27

8.Організація і планування праці та зарплати……………………………..32

9.Організація матеріально-технічного забезпечення виробництва………36

10.Організація планування собівартості продукції, прибутку та рентабельності……………………………………………………………………...40

11.Організація планово-фінансової роботи на підприємстві …………….44

Висновки…………………………………………………………………….49

Список використаної літератури………………………………………...51

Додатки

Вступ

Виробництво натуральної шкіри довгий час не могло повністю забезпечити потреби народного господарства і населення, що було обумовлено обмеженістю ресурсів, сировини і специфікою її властивостей. Виробництво штучних шкір, а також інших штучних матеріалів дає практично необмежені можливості. В зв'язку з цим і виникла зовсім нова галузь промисловості, така як виробництво штучних шкір і плівкових матеріалів, яка в свій час досягнула значних успіхів. Так, створилось виробництво м'яких штучних шкір. Для підприємств взуттєвої промисловості поставлялись штучні матеріали для халяв взуття, верху взуття, підкладки і т.д. Широкого розповсюдження набули високоякісні покриття на основі полівінілхлориду. Випущені м'які штучні шкіри з цим покриттям мають високу зносостійкість і вигляд шкіроподібності.

В 1959 році був збудований і введений в експлуатацію Тернопільський завод штучних шкір, який в серпні 1994 року перетворено у відкрите акціонерне товариство «Тернопільський завод штучних шкір «Вінітекс».

З точки зору сировинної бази, виробництво штучних шкір, а також інших штучних матеріалів дає величезні можливості. Для її виробництва застосовуються різні хімічні матеріали, які виробляються в Україні, і лише деякі - за кордоном. Згідно існуючих стандартів штучна шкіра - це різного типу тканина з полівінілхлоридним покриттям. Виробництво цих тканин налагоджено в Україні, але через загальний спад промислового виробництва також переживає не найкращі часи, а тому працює під конкретне замовлення.

З недавнього часу ПАТ “Вінітекс” також займається виробництвом пінополістиролу (високоефективний утеплювач), що використовується для теплоізоляції будівельних конструкцій.

Метою роботи є ознайомлення із структурою ,організацією, плануванням, технологією та технікою на ПАТ “Вінітекс”.

Основні завдання, які ми поставила перед собою:

1.Охарактеризувати,яку продукцію виготовляє ПАТ “Вінітекс”.

2.Ознайомитись із організацію виробничих процесів з випуску продукції та технічного обслуговування виробництва;

3.Вивчити підготовку виробництва до зміни продукту(технології);

4. Охарактеризувати організацію праці, фінансову роботу підприємства, його матеріально-технічне забезпечення;

5. Вияснити в якому стані перебуває на даний момент, ефективність його діяльності, а також які в нього є перспективи і можливості.

Статутний фонд товариства становить 54 тис. грн., який поділено на 237786 простих іменних акцій номінальною вартістю 0-25 грн. кожна. Вищим органом ПАТ «Вінітекс» є загальні збори акціонерів.

Прийнята на підприємстві стратегія управління, направлена на оновлення фізично зношених та морально застарілих основних фондів шляхом залучення інвестицій в різних формах їх участі, а також отримання пільгових кредитів.

Метою діяльності всього товариства є задоволення соціально-економічних інтересів акціонерів та працівників товариства шляхом ефективного використання наявного виробничого потенціалу та впровадження нових технологій через створення сприятливих умов для ефективного використання сировини, трудових і енергетичних ресурсів та виробничих потужностей, а також отримання якісного конкурентоздатного продукту.