Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
звіт Нат..doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
337.41 Кб
Скачать

1. Загальне знайомство з підприємством та рівнем організації техніко-економічного планування на ньому

ПАТ Тернопільський завод штучних шкір “Вінітекс” спеціалізується по виготовленню та реалізації штучної шкіри різноманітних кольорів, тиснень та печаті, в залежності від вимог замовників та плівкових матеріалів.

Тернопільський завод штучних шкір “Вінітекс” введений в експлуатацію 5 листопада 1959 року. Проектна потужність підприємства 500 тис. м2 пластичної штучної шкіри для галантерейних виробів була досягнута в 1962 році. Кожен наступний рік обсяги виробництва зростали, освоювалися нові види штучних шкір, плівкових матеріалів, ПВХ лінолеуму. 1 серпня 1994 року в результаті приватизації завод було перейменовано у ВАТ “Тернопільський завод штучних шкір “Вінітекс”. Його статутний фонд становить 59 тис. грн. Станом на 1жовтня 2011 року на заводі працює 44 чол.

Виробнича структура заводу включає: один цех виробництва штучних шкір з полівінілхлоридним покриттям, ним керує начальник цеху, який підпорядкований заступнику Голови Правління з виробництва. Цех включає в себе плівкову дільницю, дільницю основ та дільницю обробки і друку. Також на заводі є два склади: склад матеріалів і склад готової продукції.

бухгалтерія

лабораторія

виробництво

плит XPS

1 зміна

2 зміна

Рис. 1.1. Організаційна структура підприємства ПАТ “Вінітекс”

Види продукції, що виготовляє підприємство:

1.Вінілштучшкіра галантерейна.

  1. Вінілштучшкіра оббивочна монолітна з застосуванням різних основ і просочування шириною, 1,5 м.

  2. Трубний матеріал.

  3. Матеріал для халяв робочого взуття.

  4. Вінілштучшкіра взуттєва.

  5. Інші технічні матеріали.

Збори акціонерів є вищим органом управління ПАТ “Вінітекс” . Це орган влади і управління ПАТ. У загальних зборах мають право брати участь усі акціонери. Рада акціонерного товариства є органом, який представляє інтереси акціонерів у перерві між проведенням загальних зборів і в межах компетенції, визначеної статутом, контролює і регулює діяльність правління. Рада не має права втручатися в оперативні дії товариства. Рада підзвітна засновникам і зборам. Виконавчим органом ПАТ, яке здійснює оперативне управління його діяльністю, є правління. Він підзвітний зборам і раді ПАТ. Правління вирішує усі питання діяльності товариства. Роботою правління керує голова правління, який призначається або обирається відповідно до статуту товариства. Голова правління ПАТ “Вінітекс” має право без довіреності здійснювати дії від імені товариства. Голові правління підзвітні його заступника, начальники і також головний бухгалтер, який очолює бухгалтерську службу на заводі (складається з п’яти чоловік). Вищий контроль управлінської діяльності правління товариства здійснює рада акціонерного товариства. Контроль фінансово-господарської діяльності правління здійснює ревізійна комісія ПАТ. [4]

Метою діяльності товариства є одержання прибутку шляхом ефективного використання наявного виробничого потенціалу через створення сприятливих умов для ефективного використання сировини, трудових ресурсів та виробничих потужностей, задоволення соціально-економічних інтересів акціонерів, та працівників ПАТ шляхом втілення нових прогресивних технологій, формування організації виробництва, залучення інвестицій для розвитку виробництва і випуск високоякісної продукції.

На ПАТ “Вінітекс” застосовується автоматизована (комп’ютерна) форма ведення бухгалтерського обліку. За такої форми збирання, передавання, систематизація та обробка бухгалтерської інформації здійснюється автоматизовано з використанням спеціально розробленого програмного забезпечення. Суть форми полягає у тому, що дані про здійснені на підприємстві господарські операції з паперових носіїв первинної облікової інформації записують на машинні носії. На підставі введених даних автоматично робиться групування дебетових і кредитових оборотів за синтетичними і аналітичними рахунками, визначають сальдо, формують обігові відомості і звітність, роздруковують різні первинні документи.

На ПАТ “Вінітекс” застосовується програма “1С: Підприємство”, яка призначена для комплексного розв’язання задач автоматизації різних видів економічної діяльності підприємства, що займається виробництвом.