Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
звіт Нат..doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
337.41 Кб
Скачать

Висновки

Отже, підсумовуючи вище викладене, можна зробити висновок про те, що потреба в штучних шкірах і інших технічних матеріалах зростає. Є реальна можливість завоювати цей ринок, але при умові здійснення інвестиційного проекту.

ПАТ “Вінітекс” займаються саме виробництвом понад двадцять видів штучних шкір для забезпечення сировиною виробників взуття, галантерейних виробів, поліграфічної продукції, автомототехніки, залізничного та електротранспорту; лінолеум ПВХ покритий зносостійкою плівкою для покриття підлог приміщень; тентовий матеріал для виготовлення тентів засобів автотранспорту, сільськогосподарської техніки, павільйонів, торгівельних палаток.

Підприємство реалізує штучні шкіри посередницьким оптовим фірмам та частково підприємствам - споживачам продукції. Щодо споживчого ринку штучних шкір, є значний ріст імпорту штучних шкір, що завозиться з країн близького і далекого зарубіжжя.

На ПАТ “Вінітекс” здійснюється випуск нових видів продукції (зокрема екструдований пінополістирол) і нові технології виготовлення продукції (котельня для опалення та забезпечення технологічних потреб, в якій використовують не воду, а спеціальну олію, що економніше).

Підприємство забезпечує себе товарно – матеріальними цінностями з різних джерел, а саме: виготовляючи власними силами, купляючи у постачальника, безоплатно отримуючи.

Значне місце на підприємстві має допоміжне виробництво, що забезпечує основний цех електроенергією, парою, холодом, стиснутим повітрям, інструментами, надають послуги з ремонту та ін.

Ми бачимо, що фінансовий стан підприємства знаходиться не у найкращому становищі. Низькі показники ліквідності підприємства, платоспроможності, та ще й доволі низька рентабельність(у порівнянні з початком звітного періоду 2010року).

Система оплати праці, що використовується на ПАТ “Вінітекс”, є змішаною, адже заробітна плата виробничому персоналу нараховується відповідно із тарифними ставками, а адміністративному персоналу – по окладах.

ПАТ „Вінітекс” усі безготівкові розрахунки здійснює за допомогою платіжних доручень.

На підприємстві за якістю продукції слідкує система контролю якості, яка виявляє відхилення в продукції і технологічному процесі, і відповідно приймаються певні рішення щодо усунення недоліків.

Таким чином, хоча ПАТ „Вінітекс” на даному етапі ще не зовсім подолало кризу 2009року, проте поступово в нього нарощуються обсяги виробництва, впроваджується нова продукція, техніка та технології, розширюються ринки збуту, товар стає дедалі більш конкурентоспроможним. Отже, можна сказати, що у підприємства є перспективи щодо його розвитку та підвищення ефективності діяльності.

Список використаних джерел

  1. Бойчик І.М. Економіка підприємства: Навчальний посібник. – Вид.2-ге, доповн. і переробл. – К.:Атіка, 2006. – 528с.

  2. Васильков В.Г. Організація виробництва: Навчальний посібник. - К.:КНЕУ, 2003. – 524с.

  3. Внутрішній економічний механізм підприємства. // Навчальний посібник. М.Г. Грещак, О.М. Гребешкова, О.С. Коцюба; за ред. М.Г. Грещака. – К.: КНЕУ, 2009.

  4. Економіка підприємства: Навчальний посібник/За ред. А.В.Шегди. - К.:Знання-Прес, 2008. – 335с.

  5. Економіка підприємства: Підручник / За заг. ред. С.Ф. По кропивного – К.: КНЕУ, 2008.

  6. Економіка праці та соціально-трудові відносини: Навч.-метод. посібник/ За заг. ред. проф. Качана Є.П. – Тернопіль: Економічна думка ТДЕУ, 2007.

  7. Єгупов Ю.А. Організація виробництва на промисловому підприємстві: Навчальний посібник. - Київ: ЦУЛ, 2009. – 488с.

  8. Завіновська Г.Т. Економіка праці: Навчальний посібник. - К.:КНЕУ, 2009. – 200с.

  9. Круш П.В., Тульчинська С.О. Внутрішній економічний механізм підприємства: Навчальний посібник. - К.:Центр учбової літератури, 2008. – 206с.

  10. Майорова Т.В. Інвестиційна діяльність: Навчальний посібник - Київ: ”Центр навчальної літератури”, 2010. – 376с.

  11. „На „Вінітексі” рано ставити хрест” // РІА - 2009, №8, с.5.

  12. Пасічник В.Г. Планування діяльності підприємства: Навчальний посібник/В.Г.Пасічник, О.В.Акіліна. - Київ: ЦУЛ, 2007. – 256с.

  13. Прауде В.Р.,Білий О.Б. Маркетинг: Навч. посібник. - К.: 2008. – 256с.

  14. Сопко В.В. Бухгалтерський облік: Навч. посібник. - К.:КНЕУ,2008. – 448с.

  15. Семенов Г.А. та інші. Організація і планування на підприємстві: Навч. посіб. – К.: Центр навчальної літератури, 2009.

  16. Харів П.С., Собко О.М. Економіка промислового підприємства. Навч. посібник – Тернопіль, 2008.

  17. Інформація Держкомстату України, 2009-2011р.

  18. www.vinitex.com.

46