Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
одяг.doc
Скачиваний:
21
Добавлен:
15.06.2019
Размер:
199.17 Кб
Скачать
  1. Охарактеризуйте показники призначення одягу.

Показники призначення: Функціональні включають відповідність моделі призначенню виробу, вигляду споживача і його віку. Такі показники включають відповідність виробу: розмірні і повнотно вікові группи. Сизонними ознакам та конкретній обстаовці праці та відпочинку, а також матеріалам які застосовуються обробці та форнітури. Естетичні показники передбачають відповідність виробу сучасному напрямку моди за формою, покроєм, конструктивними та декоративними лініями, кольором, матеріалом. Ці показники хар-ть рівень обробки, бездоганний товарний вид, чіткість і виразність виконаня товарних знаків і упаковки. Ергономічні показники відносяться відповідність конструкції виробу: розміром і форми тіла людини, зручність конструкції виробу в динаміці та відповідніст конструкції психофізіологічним властивостям людини.Найважливішими ергономічними показником є гігієнічніст.Експлуатаційні показники хар-ка формостійкостю, стійкостю матеріалів до розривів навантаження і зносостійкістю матеріалів.

  1. Що характеризують естетичні показники споживчих властивостей одягу? передбачають відповідність виробу сучасному напрямку моди за формою, покроєм, конструктивними та декоративними лініями, кольором, матеріалом. Ці показники хар-ть рівень обробки, бездоганний товарний вид, чіткість і виразність виконаня товарних знаків і упаковки.

  1. Що характеризують ергономічні та експлуатаційні показники споживчих властивостей одягу? відповідність конструкції виробу: розміром і форми тіла людини, зручність конструкції виробу в динаміці та відповідніст конструкції психофізіологічним властивостям людини.Найважливішими ергономічними показником є гігієнічніст.Експлуатаційні показники хар-ка формостійкостю, стійкостю матеріалів до розривів навантаження і зносостійкістю матеріалів

  2. Перечисліть об’єкти контролю якості одягу.

Під контролем якості одягу розуміють перевірку відповідності показників якості які викладені в нормативній документації. Якість одягу перевіряють зовнішнім оглядом з боку в верх, підкладку роблять певні вимірюваня. Обєктами контролю є : зовнішній вигляд, якість посадки на фігурі, якість обробки.

  1. Як проводять зовнішній огляд одягу?

Зовнішній огляд виробів: пальто, піджаки ( там де є ьорти) проводять з боку в верх на манекенах відповідних розмірів і повнот. Огляд виробу без бортів( плаття, спідниці) в тому числі трикотажні вироби проводять на столах. При зовнішньому огляді встановлюють: - відповідність маркування до вимогам до ДСТУ, -відповідність моделі зразку еталону та технічному опису, -відповідність матеріалу верха підкладки, прокладки, форнітури, ниток вимогам технічного опису моделі, -якість посадки виробу на фігурі або на маникені хар-ть правильне розташування коміру і паличок, рукавів а також правильне зєднання підкладки і прокладки, що утеплює,– якість обробки одягу хар-ть : +семетричність розташування кишень, рукавів, кінців коміра, латсканів,+рівність і напрямок швів і частота і рівність строчок, +напрямок і збіг малюнків у деталях виробів правельність напрямку ворсу, якість волого-теплової обробки, ласи не допускаються, наявність дефектів в тканин форнітури і обробки.