Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
одяг.doc
Скачиваний:
21
Добавлен:
15.06.2019
Размер:
199.17 Кб
Скачать
  1. Охарактеризуйте основні процеси розкрійного процесу.

Основні операції розкрійного процесу включають: -настилання матеріалів, -розрізування настилу здійснюється електричними розкрійними машинами шляхом виробки на пресах за допомогою спеціальних ножів консонів, які мають форму деталей що викроюються, -безнастильні і безконтактні способи розкрою при яких матеріал розкроюють безпосередньо з рулона променем лазера, -комплектування розкроєних деталей для виробів визначеної моделі, розміру, довжини в 1-н комплект, -операції зєднання відіграють велику роль в формуванні споживчих властивостей зовнішнього вигляду якості посадки на фігурі, міцності та зносостійкості. Деталі і нитки зєднані клеєм і зварюванням термопластичних матеріалів. Ниткове зєднання здійснюють за допомогою стіжків, строчок, і швом. Стіжок утворюється переплетенням ниок між двома проколами голки. Ланцюжок стіжків на тканині назив, строчкою, але якщо строчка скріплює то це назив, швом.Частота стіжків на 1см строчки шва залежить від товщини, щільності і сипучості тканини.

  1. Охарактеризуйте операції з´єднання деталей одягу.

Операції зїеднення деталей і вузлів відіграють велику роль у формуванні споживчих властивостей одягу,міцність,і т.д. Деталі одягу зъеднують нитками,клеем,зварюванням термопластичних матеріалів. Найбільш поширене ниткове кріплення ,яке здійснюется за допомогою стіжків,строчок і швів. Сіжок –утворюется переплетеням ниток між двома прокоами голки. Ланцюжок стіжків це строчка.строчки які скріплюють деталі виробу називаються швом

  1. Охарактеризуйте процеси волого-теплової обробки (вто) у виробництві одягу.

Волого-теплова обробка ВТО в процесі ВТО створюється необхідна форма одягу оброблюються шви, основими способами ВТО : -пресування, -відпарювання, прасування. Операціями ВТО є: -розпрасування, -запрсовування для обробки швів,-відтягування для примусового скорочення або розтягання окремих ділянок деталей, -вирівнювання поверхні деталей для усунення складок на поверхні тканин, - фальсування це загин країв деталей, -відпарювання надає товарного вигляду.

  1. Охарактеризуйте заключні операції при виготовленні одягу.

Заключні операції: -виготовленя петель,, -пришиття гудзиків, гачків, кнопок, пряжок, чищення, -остаточка ВТО.

  1. Охарактеризуйте специфіку виробництва трикотажного одягу.

Для виготовлення одягу із трикотажу і нетканних полотен враховують розтяжність, еластичність, розпускаємість по зрізах а також усадка. За способом виробництва всі трикотажні вироби поділяють :-розкрійні, які виготовляють з метражного полотна, -регулярні вироби одержують з деталей , які звязані на трикотажних машинах в процесі вязаня деталям надають форму за рахуок зниження або збільшення петель. Після поєднання таких деталей виріб має остаточну форму(джемпери, светра), -напіврегулярні відрізняються від регулярних тим що деталі звязані на машині підкроюють для уточнення форми. Підкрій виробляеться в області горловини.