Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Пiдручник_РСПЗ_03_11.doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
08.05.2019
Размер:
3.48 Mб
Скачать

8.8 Удосконалення систем відеокодування

Такі компанії як Siemens, Parascript та Lockheed Martin, як вже було сказано, показують високу ефективність (до 93%) роботи поштових систем оптичного розпізнавання. Але, якщо відповідної адреси не було знайдено або інформація не розпізнана, поштове відправлення повинно бути виведеним з потоку автоматичного сортувального конвейера та оброблятися вручну. На цьому етапі адреса розпізнається людиною – відеокодувальником. Складнощі з «проблемною» поштою виникають через несуміщення адреси на листі з адресним віконцем конверта, невірно або нерозбірливо зазначену відправником адресу одержувача тощо. Ці проблеми потребують вирішення людиною.

Враховуючи те, що суттєво зменшити відсоток пошти, що подається на відео- кодування, не тільки дуже складно, але й економічно поки що невигідно, доцільним є зробити ручний етап обробки таким же ефективним, як і автоматизований. Для цього провідними компаніями пропонуються спеціалізовані клавіатури, дисплеї та інші компоненти, а також відповідне програмне забезпечення.

Поштові відправлення з адресами, що не читаються автоматично, надаються для відеокодування. Ця процедура також не є повністю ручною і в сучасних системах супроводжується автоматичним розпізнаванням та виділенням тільки тієї частини адресної інформації, якої взагалі не вистачає або яка є сумнівною. Це мінімізує натискання клавіш наполовину у порівнянні зі звичайною системою відеокодування.

8.9. Нові поштові коди та засоби ідентифікації

В країнах Європи пошта доставляється дуже швидко – за 1 – 2 дні. В той же час, якщо лист перетинає один кордон, то цей час збільшується до 5 днів.

Технічно це не виправдано і тому провідними фахівцями тут вбачається потенціал для оптимізації. Одне з можливих рішень – уніфіковані і, таким чином, об"єднані поштові коди. Як приклад – єдиний північно-американський код ZIP+4.

Для прискорення проходження міжнародної пошти були б корисними такі коди для Європи, Ліги арабських країн, країн СНД тощо. Але, звичайно, при їх використанні в автоматизованих системах.

Перспективним спочатку для найбільш цінних поштових відправлень та товарів, що доставляються поштою, є застосування радіочастотної ідентифікації RFID. До цінного поштового відправлення, ящика чи контейнера прикріплюються мікрочіпи RFID. Зчитування цих мікрочіпів та їх ідентифікація відбувається без безпосереднього контакту та оптичного сканування, а шляхом обміну інформацією з використанням радіохвиль. Завдяки цій технології стає можливим реєстрація, слідкування та управління рухом предметів на всіх етапах від приймання до вручення.

8.10 Перехід від позначення розпізнаного листа штриховим кодом до запам"ятовування образу листа як його ідентифікатора для подальшої обробки

Знання всіх деталей, надрукованих на кожному поштовому відправленні, дає змогу відрізнити їх одне від одного. Як наслідок, відпаде потреба у використанні штрих-коду на кожному поштовому відправленні. Ця концепція, нещодавно запропонована компанією Solystic, має назву Віртуальна Ідентифікація (Virtual Identification—V-Id). Віртуальна ідентифікація вигідна для обох: поштового оператора та споживача. Для першого—тому що значно знизить капітальні та експлуатаційні витрати (не потрібно друкувальних пристроїв, чорнил, підвищується строк експлуатації сортувального обладнання); для другого—у відсутності не потрібного для споживача маркування на поштовому відправленні.

Аналогічні розробки компанії Siemens на базі зазначеного вище комплексу ARTid пропонують новий вид поштової ідентифікації без звичного штрихового коду.