Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Пiдручник_РСПЗ_03_11.doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
08.05.2019
Размер:
3.48 Mб
Скачать

8.5. Перехід від розпізнавання алфавіту однієї мови до багатомовного

Система оптичного розпізнавання також може бути використана для зчитування адрес міжнародної пошти, у тому числі написаних іноземними мовами. Після ідентифікації країни поштове відправлення пересилається до цієї країни для подальшої обробки, де відбувається більш детальне розпізнавання, обробка та пересилання до місця призначення.

Система також може зчитати в яке місто прямує поштове відправлення і, таким чином, воно буде направлене у відповідний район цієї країни, без проходження додаткового етапу сортування. Цей процес залежить від вимог поштової служби тієї чи іншої країни. Наприклад, пошта, яка пересилається між США та Канадою, сортується за провінціями і за містами, завдяки тому, що розпізнаються адреси, які написані на обох мовах: французькій та англійській.

Компанією Siemens і іншими провідними розробниками вже вирішені задачі розпізнавання різномовних алфавітів, включно із кирилицею.

Рисунок 8.1 – Приклад аналізу та ідентифікації поштової інформації

8.6. Перехід від розпізнавання на одній сортувальній машині до об’єднаної обчислювальної системи сортувальних центрів

Незважаючи на вже досягнутий високий рівень ефективності розпізнавальних систем, такі високотехнологічні компанії як Lockheed Martin, яка постачає системи оптичного розпізнавання символів Королівській пошті Великобританії, та Prime Vision, яка постачає аналогічні системи відомій голандській поштово-кур"єрській компанії TNT, головне завдання бачать у подальшому їх удосконаленні. Ці компанії займаються розробкою своїх фірмових методик оптичного розпізнавання і не обмежується лише підвищенням ефективності роботи однієї системи, а й займаються інтеграцією систем в комплекси.

Так, встановивши в одному тракті послідовно дві розпізнавальні системи компанія Prime Vision підвищила рівень вірного розпізнавання на 4%. В такому комплексі друга розпізнавальна система фактично доопрацьовує результати першої в реальному часі, який збільшено за рахунок проходження листа від першої до другої системи розпізнавання.

Механізм інтерпретації адрес компанії Lockheed Martin, що базується на інтегрованій розпізнавальній платформі, зчитує і накопичує інформацію з поштових відправлень, що дає змогу розширити спектр послуг, запропонованих поштовому оператору.

Інтегрована розпізнавальна платформа дозволяє збирати інформацію з усіх 67-и поштових центрів Великобританії і утримувати її в одному місці. Інформацію можна сортувати за певними ознаками та використовувати для задоволення споживачів.

Технічні рішення компанії Lockheed Martin також дозволяють перерозподіляти та об"єднувати обчислювальні ресурси всіх комп"ютерних систем, що об"єднані в мережу сортувальних центрів.

8.7 Удосконалення баз даних поштових адрес

В сучасному мобільному суспільстві часто буває так, що отримувач листа вже переїхав, а відправник про це ще не знає. Тобто, вказана на поштовому відправленні адреса вже є невірною. Але якщо в базі даних є нова адреса отримувача тому, що він отримував іншу пошту, система автоматично внесе корективи в просування зазначеного поштового відправлення шляхом встановлення додаткових ознак до попередньої адреси. Коли стара адреса зчитується, то знаходиться позначка в базі даних, яка вказує, що адреса змінилась на нову і, відповідно, поштове відправлення перенаправляється на нову адресу.

Це дозволяє зберегти таким великим поштовим організаціям як Поштова служба США близько 1 млн. доларів в день.

Бази даних поштових адрес постійно доповнюються і оновлюються з використанням інформації реальних щоденних потоків пошти.

Компанією Siemens пропонується застосування системи ведення бази даних поштових адрес Learning Directory як для поштових операторів, що тільки вирішили перейти від ручної до автоматизованої обробки, так і тих, хто хоче провести модернизацію від нижчого до вищого рівня сортування.

Розроблена компанією Syslore, система оптичного розпізнавання Correction Intelligent Address Lookup (високоінтелектуальна система підстановки та виправлення адрес), користується всіма доступними для неї даними, які зберігаються в її базі даних. Завдяки використанню цієї прогресивної технології оптичного розпізнавання підвищена ефективність роботи поштової служби Фінляндії, яка щорічно доставляє більше мільярда поштових відправлень.