Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Shpori_Shevaldina.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
01.05.2019
Размер:
172.86 Кб
Скачать

55. Аналіз виконання плану доходів.

Доходи КБ складають сукупний доход, який залежить від обсягів та вартості наданих банком послуг. У загальному визначенні доход – це збільшення економічних вигод у вигляді надходжень активів або зменшення зобов’язань, які призводять до зростання капіталу (крім зростання капіталу за рахунок внесків власників). Доход банку є необхідною умовою отримання Пр, і забезпечення рентабельної діяльності банку. Як фактор утворення Пр, доход у свою чергу, також перебуває під впливом різноманітних факторів.

Аналіз доходу як окремого виду фінансових результатів є необхідною умовою забезпечення ефективного управління доходом з метою збільшення його обсягу та підвищення рівня дохідності банківських операцій. Так до аналізу доходів відноситься оцінка виконання плану доходів. Оцінити перспективу діяльності банку можна тільки співвідношенням даних бізнес-плану і фактично досягнутих показників по доходах. При загальній оцінці виконання плану доходів порівнюються такі показники: % доходів в т. ч. по короткостроковим і довгостроковим кредитах, та непроцентні доходи всього, в т.ч. від наданих послуг та від позареалізаційним операціям. Розраховується відхилення як в абсолютному виразі так і в %. Робиться висновок щодо виконання плану доходів всього, так і окремо по показникам.

56.Аналіз структури доходів

Доходи банку-це підвищення економічних вигід протягом періоду, що аналізується в результаті реалізації банківського продукту та іншої діяльності банку у вигляді збільшення активів або зменшення зобов’язань.

Банківські доходи мають бути диверсифіковані за такими напрямами: 1)за порядком отримання: -%; - не % 2)за джерелами отримання: - від підприємницьких структур; - населення; - біржі; 3)за стоками отримання : - коротко-середньо-довгострокові.

Основними джерелами %доходів виступають продуктивні активи. Не %доходи містять комісійні, торгівельні, ін. операційні та передбачені доходи(штрафи, пені).Можливість банку збільшити % дохід в умовах збільшення інфляції обмежуються і такий період зростає.

57. Аналіз динаміки доходів в цілому та за складом і структурою

Доход – це збільшення економічних вигод у вигляді надходження активів або зменшення зобов’язань, які призводять до зростання капіталу (крім зростання капіталу за рахунок внесків власників). Доход банку є необхідною умовою отримання Пр, і забезпечення рентабельної діяльності банку. Як фактор утворення Пр, доход у свою чергу, також перебуває під впливом різноманітних факторів. Аналіз доходу як окремого виду фінансових результатів є необхідною умовою забезпечення ефективного управління доходом з метою збільшення його обсягу та підвищення рівня дохідності банківських операцій.

Заг. аналіз доходів банку ґрунтується на використанні методик вертикального та горизонтального екон. аналізу, які дозволяють оцінити структуру доходу банку та визначити динаміку доходу в цілому і за кожною його складовою.

Сис-ма показників, які використовуються в заг. аналізі доходу, включає абсолютні вартісні показники, що характеризують обсяг доходу в цілому та за його складовими і відносні показники структури, якими визначається питома вага кожної складової доходу; абсолютні та відносні показники динаміки, які дозволяють оцінити зміну доходу банку: його загального обсягу, за складом і структурою.

Заг. оцінка перебуває уточнення, яке має ґрунтуватися на аналізі окремих складових доходу, дослідження доходу від окремих операцій, вивчення причин, що обумовили зміну доходу за обсягом, складом і структурою. Дослідження окремих складових доходу здійснюють, починаючи з тих його видів, питома вага яких переважає у заг. обсязі доходу звіт. року. Обов’язково досліджують склад і структуру процентного доходу банку, навіть якщо за питомою вагою він поступається ін.. видам доходу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]