Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1-85.doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
30.04.2019
Размер:
386.56 Кб
Скачать

22. Основні принципи регулювання освітленості на буровій

Потрібно контролювати роботу генераторів, оскільки при коливанні напруги змінюється величина освітленості. Світильники повинні бути жорстко закріпленими.

На буровій має місце мала контрастність об’єктів розрізнення з фоном. В цьому випадку потрібно підтримувати об’єкти в чистоті, використовувати різні кольори для різних елементів обладнання, не використовувати темні відтінки фарб.

Знизити блискучість можна шляхом підбору раціональної висоти підвішування світильників, використання «захисного кута світла», використання в контрольно-вимірювальних приладах скла, яке розсіює світло.

23. Вказати мінімальну освітленість робочих місць в турбінних і трубо ремонтних цехах

Місця які підлягають освітленості

Рекомендована освітленість при комбінованій системі лк

Цех в цілому і місце проведення робіт середньої і малої точності.

1000

Верстати ( трубонарізний, точильний, плоскошліфувальний )

2000

Стіл робочого , плита для повірки , стенд для складання і ремонту роторів

1500

Установка для гідравлічного випробування , прес.

1000

24. Які основні джерела газовиявлення для об’єктів нафтогазової промисловості

Існують наступні джерела газовиявлень які типові для об’єктів н.г. комплексу :

  • Розгерметизованість обладнання та арматури

  • Витік газу із свердловини , газопроводів , апаратів , апаратів , ємностей і т.д.

  • Постійно діючі димові труби

  • Аварійні викиди

Всі роботи по виявленню витікання і контролю за складом повітря на об’єктах н.г. промисловості виконують оператори технологічних установок , бійці газорятувальних підрозділів , співробітники по контролю за складом повітря , а також групи по контролю і наладці с-м пром. Вент.

25. Дати характеристику сигналізаторів загазованості ?

Газосигналізатор УГ-2 призначений для визначення в повітрі виробничих приміщень 14 типів шкідливих газів.

Переносний сигналізатор СЗ-1 призначений для контролю ГДК загазованості атмосфери метаном, пропаном та іншими газами з подальшим поданням звукового та світлового сигналу.

СВК-ЗМ1- це стаціонарний безперервно діючий прилад який призначений для автоматичної сигналізації наявності в повітрі закритих приміщень горючих газів та сумішей.

Сигналізатор Щит-134 призначений для автоматичної сигналізації на появу в повітрі до вибухових концентрацій газів або їх сумішей. Принцип роботи базується на окислення метану до вуглекислого газу із виділенням теплоти кількість якої пропорційна % вмісту газу.

26. Організація контролю за станом повітря на промисловому обєкті ?

Для контролю забруднення повітря і вибухонебезпечних шкідливих речовин і підтримувати його якість у відповідності з існуючими санітарними нормами необхідно проводити контроль за його складом. Існують такі джерела газовиділень. 1) розгерметизованість обладнання. 2) Витік газу із свердловини. 3) постійно діючі димові труби. 4) аварійні викиди.

Всі роботи по виявленню витікання і контролю за складом повітря на об’єктах нафтогазової промисловості виконують оператори технологічних установок, бійці газорятувальних підрозділів співробітників лабораторій за контролем складу повітря. Про перевищення ГДК шкідливих речовин чергові доповідають або диспетчеру.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]