Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1-85.doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
30.04.2019
Размер:
386.56 Кб
Скачать

82. Яких правил безпеки потрібно дотримуватись при експлуатації балонів?

1. Робітники, які обслуговують балони, мають бути навчені і проінструктовані

2. При експлуатації балонів забороняється повністю виробляти газ, який в них знаходиться. Залишковий тиск газу в балоні повинен бути не менше 0,05 МПа (0,5 кгс/см2).

3. Випускання газів із балонів в ємності з меншим робочим тиском має здійснюватись через редуктор, призначений для даного газу і пофарбований у відповідний колір.

4. При неможливості через несправність вентилів випустити на місце вживання газ із балонів, останні треба повернути на наповнювальну станцію.

5. Очистка і пофарбування наповнених газом балонів, а також закріплення кілець на їх горловині забороняється.

6. Балони з газами можуть зберігатись як у спеціальних приміщеннях, так і на відкритому повітрі, в останньому випадку вони повинні бути захищені від атмосферних опадів і сонячних променів.

Складське зберігання в одному приміщенні балонів з киснем і горючими газами забороняється.

7. Балони з газом, які встановлюються в приміщеннях, повинні знаходитись на відстані не менше 1 м від радіаторів опалення та інших опалювальних приладів і печей і не менше ніж на 5 м від джерел тепла з відкритим вогнем.

8. Балони з отруйними газами повинні зберігатись в спеціальних закритих приміщеннях

9. Наповнені балони з насадженими на них башмаками мають зберігатися у вертикальному положенні. Для запобігання падінню балони треба встановлювати в спеціально обладнані гнізда, клітки або огороджувати бар’єром.

10. . Склади для зберігання балонів, наповнених газами, повинні бути одноповерховими, з покриттями легкого типу і не мати горищних приміщень. Стінки, перегородки, покриття складів для зберігання газів мають бути із неспалимих матеріалів не нижче II ступеня вогнестійкості; вікна і двері повинні відчинятися назовні. Скло на вікнах і дверях повинно бути матовим або пофарбованим у білий колір. Висота складських приміщень для балонів повинна бути не менше 3,25 м від підлоги до нижчих виступаючих частин кровельного покриття.

11. Підлоги складів мають бути рівними з неслизькою поверхнею, а складів для балонів з горючими газами – з поверхнею із матеріалів, які виключають іскроутворення при ударі по них будь-яким предметом.

83. Охарактеризуйте основні види герметичного обладнання, що використовується у нафтогазовій галузі.

У нафтогазовій промисловості повинно використовуватись таке герметичне обладнання, що підвищує безпеку праці та технічний рівень його експлуатації.

Резервуари

Газопроводи з робочим тиском до 1,2МПа, що призначені для постачання газу на власні потреби нафтогазовидобувних виробництв (підприємств).

Пневматичну систему бурової установки (трубопроводи, крани) після монтажу і ремонту необхідно випробовувати на тиск, що перевищує робочий в 1,25 рази. Компресорні повітря

Превентори з відповідних матеріалів стійких до сульфідно-корозійного розтріскування та до впливу сірководню.

Гідравлічні системи бурової установки

В залежності від умов експлуатації і складу продукції, яка видобувається, повинна застосовуватись фонтанна арматура у відповідному виконанні:

нормальна – Н (для температур від - 40 до +1200С);

холодостійка – ХЛ (для температур від - 50 до +1200С);

термостійка – Т ( для температур від - 40 до +1500С і вище);

корозійностійка – К1 (при об'ємному вмісті СО2 від 6 до 10%);

корозійностійка – К2 (при об'ємному вмісті H2S i CO2 від 6 до 10% кожного);

корозійностійка – К3 (при об'ємному вмісті H2S i CO2 до 26% кожного).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]