Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Проблеммы квалиф.метод.3.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
25.04.2019
Размер:
666.62 Кб
Скачать

Задача № 2

Шукаючи щось їстівне, особа без постійного місця проживання Баранов знайшов в баку для сміття пакет з 20 тис фальшивих гривень. Усі купюри були номіналом у 10 грн., надруковані плоским офсетним способом на високоякісному папері, на перший погляд не відрізнялися від справжніх грошей. Вирисовуючи підробки, Баранов неодноразово «купував» продукти харчування, але згодом був затриманий.

Задача № 3

Учень художнього технікуму Зоренко намалював два банківських білета (100 грн. кожний). Спроба збути перший з них виявилася вдалою. При спробі збути другій білет Зоренко було затримано, оскільки ця підробка мала розбіжності з оригіналом, які виявлялися навіть при поверхневому огляді.

Задача № 4

Засуджені Григор’єв і Сазонов, які перебували покарання у виправно-трудовий колонії, займалися виготовлення грошових знаків вартістю 20 грн. Фальшиві гроші виготовлялися шляхом копіювання з справжніх купюр. Фарби і папір передавав їм засуджений Сабантуєв, який користувався правом без конвойного пересування. Сабантуєв був в близьких стосунках з Кургановою, яка жила в селище біля колонії. Він передав їй 400 фальшивих купюр. Курганові, знаючи, що гроші фальшиві, віддала борг Самойлової, крім того, покупала на них товари в різних магазинах селища. Вирішіть питання про відповідальність кожного. Як кваліфікувалися би дії цих осіб, якби вони займалися виготовленням і збутом грошових знаків, що вийшли з обігу, але становили би нумізматичну цінність?

Задача № 5

Шилова, працюючи завідуючою баром ресторану залізничного вокзалу, купувала у свого знайомого самогон, забарвлювала його розчинною кавою, змішувала з коньяком і продавала його на розлив під виглядом коньяку.

Задача № 6

Громадянин Німеччини Шульцман при виїзді з України у митній декларації зазначив, що він вивозить 2000 тис. євро, які він ввіз при в’їзді в Україну, але при проведенні огляду ручної поклажі Шульцмана у нії було виявлено не задекларовані 10 000 доларів США та ікону ХVІІІ сторіччя. За висновком експертизи вартість ікони еквівалентна сумі 8000 тис євро.

Задача № 7

Шкілюк тривалий час займався вичинкою шкіри, для чого обладнав підвальне приміщення свого будинку під майстерню. Від здійснюваної діяльності Шкілюк отримав доход у сумі 160 тис. гривень.

Задача № 8

Громадянин однієї з африканських країн за допомогою снодійного препарату заспали 25 мавпенят, упакували їх в скрині і намагалися перевезти через митний кордон України, але були затримані в аеропорту. Громадянин України Бровкін заздалегідь обіцяв придбати всю партію тварин за ціною 4 тисячі доларів за кожну мавпу. В митної декларації були вказані фрукти.

Задача № 9

У ночі Шкуренко облив бензином кіоск підприємця Сергієнка в підпалив його, внаслідок чого останньому були завдані збитки в сумі 18 тис гривень. Зранку наступного дня Шкуренко зателефонував Сергієнку і вимагав від нього припинення підприємницької діяльності в цьому місці, погрожуючи повторенням підпалів.

Задача № 10

Керівник приватного транспортного підприємства Кротов надав районній державній адміністрації фальсифіковані звіти щодо збитків, які начебто були завдані підприємству внаслідок перевезення пільгових категорій громадян. Таким чином Кротов одержав із державного бюджету субвенцію в розмірі 60 тис. грн. На ці кошти для підприємства був куплений мікроавтобус «Мерседес».

ДОДАТКОВА ЛІТЕРАТУРА

______________________________________________________________

Для ознайомлення з останніми науковими розробками в галузі кримінального права студентам необхідно використовувати періодичну літературу. Це передусім журнали: «Кримінальне право України», «Право України», «Вісник прокуратури», «Вісник Національної академії прокуратури України», «Вісник Верховного Суду України», «Юридичний журнал», російський журнал «Уголовное право» й інші вітчизняні та зарубіжні видання. Крім того, для підбору додаткової літератури за темами необхідно звернутись до таких видань: «Кримінальне право України: Бібліографія. 1991–2002. – К.: Атіка, 2004. – 288 с.; Бібліографія (кримінологія та профілактика злочинів): Довідник / Упоряд.: В.В. Василевич, С.І. Мінченко, Т.О. Сіродан, В.Г. Сюравчик, Г.І. Піщенко, Г.С. Поліщук; За заг. ред. Джужи О.М. – К.: Атіка, 2008. – 296 с.