Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Проблеммы квалиф.метод.3.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
25.04.2019
Размер:
666.62 Кб
Скачать

Задача № 23.

Касир комбінату комунальних підприємств Кохановська та бухгалтер розрахункового відділу Поплавська протягом двох років підробляли підписи в платіжних відомостях на виплату зарплати, робили дописки і вмправлення цифр, включали в відомості вигаданих осіб, розписувалися за них в одержанні грошей, тощо. Ці суми списувалися по касі, їх Кохановська та Поплавська звертали на свою користь. Загальна сума склала близько 10 000 грн. Старший бухгалтер Лужицький не ви крив дій Кохановської і Поплавської, оскільки не приділяв належної уваги контролю за використанню коштів підприємства. Крім того, з його недогляду в бухгалтерії порушувалися Положення про ведення обліку праці, Положення про головних і старших бухгалтерів. Через недбалість Лужицького було здано в утіль документи первинного бухгалтерського обліку, які мали зберігатися протягом п’яти років з часу складення.

Задача № 24.

Леснік Войтенко із рушниці вистрелив у Круглова, який підпилював дерево в лісі, від чого потерпілий загинув.

Задача № 25.

Директор колективного підприємства Гнат домовився з податковим інспектором Семеновим, , про те, що він не буде вказувати в актах перевірки виявлені порушення податкового законодавства а також давати консультації, про те, як ухилятися від сплати податків. За це Семенов був зарахований на роботу ліфтером з щомісячною зарплатою 700 гривень. Таку «зарплату» Семенів отримував протягом півроку.

.

Тема 4 „Злочини проти власності” Лекція. План.

1. Загальна характеристика та система злочинів проти власності.

2. Корисливі злочині проти власності, які пов’язані з вилученням майна й обертанням його на свою користь або користь інших осіб.

2.1. Загальна характеристика

2.2. Характеристика окремих видів.

2.3.Розмежування суміжних злочинів.

2.4. Кваліфікуючи ознаки.

3. Корисливі злочини проти власності, не пов’язані з вилученням майна й обертанням його на свою користь або користь інших осіб.

3.1. Загальна характеристика.

3.2.Характеристика окремих видів.

3.3.Розмежування із корисливими злочинами проти власності, які пов’язані з вилученням майна й обертанням його на свою користь або користь інших осіб.

4. Некорисливі злочини проти власності.

Семінар за темою 4 „Злочини проти власності” Питання для дискусії

  1. Поняття, загальна характеристика та система злочинів проти власності.

  2. Корисливі злочини проти власності, пов’язані з вилученням майна й обертанням його на свою користь або користь інших осіб. Загальне визначення.

  3. Характеристика предмету злочинів проти власності, що пов’язані з вилученням майна й обертанням його на свою користь або користь інших осіб.

  4. Відмежування від суміжних злочинів за кожною ознакою предмета. Термінологічні суперечки стосовно формулювання статті «Викрадення електричної або теплової енергії шляхом її самовільного використання».

  5. Момент закінчення корисливих злочинів проти власності, що пов’язані з вилученням майна й обертанням його на свою користь або користь інших осіб, його значення для кваліфікації.

  6. Кваліфікуючи ознаки.

  7. Співвідношення грабежу та розбою. Проблема «невизначеної» погрози.

  8. Корисливі злочини, не пов’язані з вилученням майна і обертанням його на свою користь або користь інших осіб.

  9. Заподіяння майнової шкоди шляхом обману або зловживання довірою. Співвідношення із шахрайством.

  10. Некорисливі злочини проти власності.