Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Проблеммы квалиф.метод.3.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
25.04.2019
Размер:
666.62 Кб
Скачать

Задача № 2

Давидов систематично знущався над своєю дружиною, неодноразово погрожував вбивством. Перебуваючи у стані сп’яніння він у черговий раз почав її бити і, погрожуючи скинути з балкона десятого поверху, вимагав, щоб та сама стрибнула з нього. Коли Давидов витягнув ножа та став на перешкоді виходу з балкону, дружина не витримала напруження та стрибнула, наслідком чого була її смерть.

Задача № 3

Гольцов, звільнившись із місць позбавлення волі, де він відбував покарання за замах на вбивство з хуліганських спонукань, зійшовся з Пановою. Вони обоє зловживали спиртними напоями, сварилися, при цьому Гольцов неодноразово погрожував Пановій вбивством. Під час чергової сварки Гольцев повалив Панову на підлогу і наніс їй ногою, взутою у черевик, удар у груди, спричинивши травму грудної клітини з розривом лівого шлуночка серця. Від отриманого ушкодження Панова померла на місці.

Задача № 4

Учень 10-го класу 16-річний Бурдін приніс до школи виготовлений ним самопал. Демонструючи його однокласникам, Бурдін декілька разів намагався зробити постріл у вікно, але пристрій не спрацьовував. На перерві він наставив самопал на свою сусідку по парті Самохіну і зі словами: «От і прийшов твій кінець» тернув по сірці. Самопал спрацював, шматочок металу, яким він був заряджений, влучив Самохіній у серце, і віна померла на місці. Слідчий кваліфікував вчинене як вмисне вбивство з хуліганських мотивів. У суді адвокат звертав увагу на те, що Бурдін і Самохіна не тільки ніколи не конфліктували, а й перебували у дружніх стосунках, часто спілкувалися поза школою, до того ж їхні батьки приятелювали. Бурдін мав винятково позитивні характеристики, до агресії схильним не був, у зв’язку з тим, що трапилося, перебував у стані глибокої депресії.

Задача № 5

П’яні Гамов і Мамченко сварилися, а потім почали штовхати один одного. Від сильного поштовху Мамченка Гамов упав на бетонований майданчик, ударився потилицею і невдовзі помер від отриманих ушкоджень. Після падіння Гамова Мамченко його не бив, викликав швидку допомогу.

Задача № 6

Лікар-гінеколог Левцов у себе вдома робив аборт Тимохіній. Умертвити плід у лоні матері йому не вдалось. Через декілька місяців він на прохання Тимохіної умертвив новонароджену дитину.

Задача № 7

Водій вантажівки Руденко, не порушивши правил безпеки руху, вночі збив пішохода, який випадково вискочив на трасу. Злякавшись відповідальності, вважаючи, що потерпілий живий, але втратив свідомість, Руденко наніс йому декілька ударів по голові молотком. Після чого скинув труп у річку. Експертиза встановила, що смерть потерпілого настала миттєво. у момент зіткнення з автомобілем.

Задача № 8

Мурашов у себе вдома вночі почув сторонні звуки із сусідньої кімнаті. Він схопив мисливську рушницю, увійшов до кімнати і виявив там невідомого. Той намагався втекти. Мурашов вистрелив йому услід, після чого той впав. Виявилось, що Мурашов схибив. Смерть викрадача настала від удару головою об одвірок.

Задача № 9

Тихонов вирішив помститись Звонарьову за образу. З цією метою він підмовив 12-річного сусіда Чернова за винагороду вистрелити в Звонарьова з рушниці, коли той буде ввечері повертатися додому. Дочекавшись Звонарьова, Чернов вистрелив у нього, спричинивши тяжкі тілесні ушкодження.

Задача № 10.

Терещенко з метою помсти за несправедливий, на його думку, вирок, вистрелив у суддю з метою вбивства, але схибив.

Задача № 11

Муромов втікав від Соколова, який його переслідував з метою розправи за мотивом помсти. У цей час по вулиці йшов Тимченко. Коли Муромов пробігав повз нього, Тимченко з хуліганських мотивів підставив йому ногу і Муромов впав. Соколов скористався цим і наніс Муромову удар ножем, від якого той помер.

Задача № 12.

До Акуліна і Гончара, які розмовляла на вулиці, підійшов п’яний Положієнко і без будь-якого приводу вдарив Акуліна в обличчя. Той відштовхнув його від себе. Після цього Положієнко збіг додому, схопив мисливську рушницю і вистрелив в Акуліна. Заряд дробу попав в живіт Гончару. Життя його вдалося врятувати завдяки своєчасному хірургічному втручанню.

Задача № 13.

Проходячи вулицею селища, п’яні Довгань і Шуліпа зустріли Гриньчука, також п’яного, який почав нацьковувати на них собаку. Тоді Довгань і Шуліпа виламали з паркана по штахеті, якими вбили собаку, а потім стали бити Гринчука по голові, від чого Гринчук втратив свідомість. Не змовляючись, Довгань зняв з нього годинник, а Шуліпа забрав мобільний телефон. Через п’ять діб у лікарні Гринчук помер.