Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
bud_mat_1.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
18.04.2019
Размер:
485.89 Кб
Скачать
  1. Силікатна цегла. Основні фізико-технічні якості. Технологія виробництва.

Силікатна цегла (біла) — цегла, яка складається із кварцового піску і вапна.

В основі виробництва цегли закладено принцип автоклавного синтезу: 9 складових кварцового піску, 1 частина повітряного вапна і добавки. Далі все пресується сухим методом (таким чином створюється форма цегли) і проходить автоклавну обробку (дія водяного пару при температурі 170—200°C і при тиску 8-12 атм.). До цієї суміші також можна добавити різні пігменти, з метою отримання силікатної цегли різних кольорів.Щоб силікатна цегла рахувалася якісною, вона повинна мати деякі технічні характеристики. Наприклад, межа міцності силікатної цегли при стискуванні повинна бути не менша 15-20 МПа. Даний параметр в характеристиках цегли позначається буквою «М» з числом (межа міцності м150-м200). Даний параметр потрібний при будівництві. Наприклад, із цегли м100 можна без хвилювань побудувати двоповерховий будинок, але з несучими конструкціями багатоповерхового будівництва так не вийде, так як дана цегла в якийсь визначений момент просто зруйнується від прикладеної нагрузки.Наступним параметром цегли є її середня густина. Вона не повинна бути меншою за 1300 кг/м. Також є параметр морозостійкості цегли. Це кількість заморозок і розмерзань цегли, які гарантовано витримає силікатна цегла. І останнім параметром йде температура використання: вона не повинна бути більшою 550 °

35 Схема поетапної модифікації рулонних покрівельних матеріалів (від традиційного руберойду до сучасних наплавних матеріалів. Загальна характеристика та типова схема поперечного перетину сучасних бітумно-полімерних рулонних покрівельних та гідроізоляційних матеріалів

Можна виділити чотири покоління покрівельних матеріалів:

I покоління - звичайний руберойд рулонний покрівельний та гідроізоляційний матеріал, який отримують шляхом просочення покрівельного картону нафтовими бітумами з наступним нанесенням на обидві сторони полотна покривного складу, що складається із суміші покривного бітуму та наповнювача, і посипання - на картонній основі (довговічність менше десяти років, число шарів покрівельного килима три-п'ять і більше, ручна укладка).До цього типу покрівельних матеріалів відносяться: Руберойд - це рулонний покрівельний гідроізоляційний матеріал, який отримують шляхом просочення покрівельного картону нафтовими бітумами м'якими з подальшим покриттям обох поверхонь шаром тугоплавкого бітуму.Пергамін - рулонний беспокровний матеріал, одержуваний просоченням покрівельного картону розплавленим нафтовим бітумом з температурою розм'якшення не нижче 40 °С. Служить підкладковим матеріалом під руберойд і використовується для пароізоляції.

II покоління - руберойд,що наплавляється на картонній основі (прискорилася настилання покрівельного килима).рубемаст - наплавляється рулонний матеріал на основі покрівельного картону. Відрізняється від звичайного руберойду підвищеним вмістом в'яжучого бітуму з нижньої сторони полотна. Це покращує пластичність і тріщиностійкість, збільшує довговічність покрівлі. Рубемаст укладається методом термічного підплавлення нижнього покривного шару (без застосування бітумних мастик) або способом пластифікації розчинниками (бензин, гас і ін)

III покоління - бітумні матеріали на гнілостойкіх основах з синтетичних або скляних волокон (зросли міцність і довговічність покриттів до 10-12 років).

IV покоління - бітумно-полімерні матеріали на гнілостойкіх засадах (скоротилося число шарів покрівельного килима до двох-трьох, збільшилася надійність і довговічність покрівельних покриттів до 15-25 років).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]