Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
bud_mat_1.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
18.04.2019
Размер:
485.89 Кб
Скачать
  1. Рулонні покрівельні та гідроізоляційні матеріали на основі картону та фольги.

Толь - рулонний матеріал, виготовлений пропиткою і покриттям покрівельного картону дьогтю з посипкою піском або мінеральною крихтою. Толь з крупнозернистою посипкою застосовують для верхнього шару плоских покрівель, а толь з піщаної посипкою - для покрівель тимчасових споруд, гідроізоляції фундаментів та інших частин споруд. Толь-шкіру і толь гідроізоляційний випускають без покривного шару і посипання. Застосовують в як підкладкового матеріалу під толь при влаштуванні багатошарових покрівель, а також для паро-і гідроізоляції. Дегтебітумние матеріали отримують пропиткою картону дьогтем (запобігання гниття картону) і покриттям з двох сторін бітумом і посипкою. Їх використовують для влаштування багатошарових плоских покрівель. Гидроизол -- рулонний беспокровний гідроізоляційний матеріал, отриманий шляхом просочення азбестового картону нафтовим бітумом. Він призначається для пристрою гідроізоляційного шару в підземних і гідротехнічекіх споруд, а також для протівокорозіонного захисного покриття. Фольгоізол -- рулонний двошаровий матеріал, що складається з тонкої рифленою або гладкою алюмінієвої фольги, покритої з нижньої сторони захисним бітумно-гумовим складом. Він призначений для пристрою кровель і парогідроізоляцію будівель і споруд, герметизації стиків. Зовнішня поверхню фольгоізоли може бути забарвлена в різні кольори атмосферостійким лаками. Металлоізол -- гідроізоляційний матеріал з алюмінієвої фольги, покритої з обох сторін бітумної мастикою. Металлоізол випускають двох марок, що відрізняються товщиною алюмінієвої фольги. Він має високу міцність на розрив і довговічність. Застосовують металлоізол для гідроізоляції підземних і гідротехнічних споруд.

33 Класифікація за структурою полотнини рулонних покрівельних і гідроізоляційних матеріалів на основі бітумних, дьогтьових, бітумно-полімерних та комбінованих в’яжучих. Характеристика основ бітумно-полімерних рулонних покрівельних і гідроізоляційних матеріалів на базі скловолокна і синтетичного волокна «поліестер» у вигляді тканин, полотна і нетканого полотна.

Покрівлю з рулонних матеріалів роблять з декількох шарів, складових покрівельний килим. В низ килима укладають підкладкові матеріали (беспокровние), а верхній шар влаштовують з покривних матеріалів, що мають покривний шар з тугоплавкого бітуму і посипання:

грубозернисту (К), дрібнозернисту (М) або пилоподібний (П). Допускається випуск покрівельного руберойду з лускатій посипкою (РКЧ). Випускають основні і безосновние рулонні матеріали. Основні виготовляють шляхом обробки основи (покрівельного картону, азбестового папери, склотканини та ін) бітумами, дьогтю і їх сумішами. Безосновние отримують у вигляді полотнищ певної товщини, застосовуючи прокатку сумішей, складених з органічного в'яжучого (частіше бітуму), наповнювача (мінерального порошку або подрібненої гуми) і добавок (антисептика, пластифікатора). Руберойд виготовляють, просочуючи покрівельний картон легкоплавких бітумом з подальшим покриттям з одного або з обох сторін тугоплавким нафтовим бітумом з наповнювачами і посипкою. Покрівельний картон отримують з ганчір'я, паперової макулатури і деревної целюлози. Грубозерниста кольорова посипання не тільки підвищує атмосферостійкість руберойду, але й надає йому привабливий вигляд. На нижню поверхню покрівельного руберойду, що утворює верхній шар покрівельного килима, і на обидві сторони підкладкового руберойду наносять дрібнозернисту або пилоподібний посипання, що запобігає злипання матеріалу в рулонах. Пергамін -- рулонний беспокровний матеріал, отриманий просоченням покрівельного картону розплавленим нафтовим бітумом з температурою розм'якшення не нижче 40 ° С. Служить підкладковим матеріалом під руберойд і використовується для пароізоляції. Склорубероїд і стекловойлок - рулонні матеріали, одержувані шляхом двостороннього нанесення бітумного (бітумогумової або бітумополімерного) в'яжучого на скловолокнисті полотно або на стекловойлок і покриття з одного або двох сторін суцільним шаром посипання. Залежно від виду посипання і призначення склоруберойд випускають наступних марок: С - РК (з крупнозернистою посипкою), С - РЧ (з лускатій посипкою), С - РМ (з пилоподібної і дрібнозернистою посипкою). Застосовують склоруберойд для верхніх і нижніх шарів покрівельного килима і для обклеювальна гідроізоляції. Асфальтові армовані мати отримують шляхом покриття попередньо просоченої склотканини з обох сторін гідроізіляціонной бітумної мастикою. Використовують для обклеювальна гідроізоляції та ущільнення деформаційних швів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]