Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДИПЛОМ (остання версія)бакалавр.Методичка.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
727.04 Кб
Скачать

Результати дослідження фізико-хімічних показників якості масла вершкового різних виробників

Досліджені показники якості

Зразок 1

Зразок 2

Зразок 3

Зразок 4

Масова частка вологи, %

27,5

27,2

27,8

26,5

Масова частку жиру, %

72,2

72,8

72,2

73.5

Визначення мікробіологічних показників

Відбір проб для мікробіологічного дослідження проводили за ГОСТ 3622. Проби відбирали в стерильний посуд. Масло перед дослідженням розтоплювали в банці на водяній бані при температурі 40…450С і перемішували до отримання однорідної емульсії. Визначали бактерії групи кишкової палички - БГКП і мезофільні аеробні та факультативно - анаеробні мікроорганізми - МАФАМ. Результати дослідження представлені в таблиці Х6.

Таблиця Х6

Результати мікробіологічного дослідження масла вершкового

п/п

Назва показників

Результати досліджень зразків

Метод дослідження

1

2

3

4

1.

Б Г К П в в 0,01г

не виявлено

не виявлено

не виявлено

не виявлено

ГОСТ 9225

2.

М А Ф А М, КУО/г

1,0 х 10 5

1,0 х 10 5

1,0 х 10 5

1,0 х 10 5

ГОСТ 9225

Протоколи результатів досліджень фізико-хімічних і мікробіологічних показників, які проводились на базі Центральної харчової лабораторії Сумської облспоживспілки, завіряються печаткою і особистим підписом начальника лабораторії і прикладаються у додатку Т.

Для обробки одержаних в процесі експерименту результатів автор повинен використовувати метод статистико-математичного аналізу експериментальних даних в товарознавстві, економіко-математичні методи розрахунків, використовуючи для цього електронно-обчислювальні машини, комп'ютери та обчислювальні центри університету.

Одержані експериментальні дані та розробки необхідно ілюструвати малюнками, схемами, таблицями і іншими засобами. Закінчувати кожну серію експериментів необхідно поясненнями, аналізом, обґрунтуванням висновків.

В бакалаврській роботі значне місце треба приділити фактичним матеріалам, які характеризують торговельну роботу організацій, підприємств, митницю. Це і звіти, оперативні матеріали, опитування працівників, відгуки споживачів, їх зауваження, пропозиції і ін. Всі розділи і підрозділи, які розробляються в бакалаврській роботі, повинні відповідати темі роботи, розкривати її зміст і відображати здатність бакалавра вирішувати наукові і практичні завдання. Матеріали бакалаврської роботи поділяють на розділи, підрозділи пункти. Кожен підрозділ і пункт повинні містити закінчену інформацію. В випускній бакалаврській роботі треба використовувати одиниці системи СІ. Відповідальність за достовірність відомостей, що наведені в бакалаврській випускній роботі, несе виконавець, тобто студент.