Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДИПЛОМ (остання версія)бакалавр.Методичка.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
727.04 Кб
Скачать

2 Організація виконання випускної (кваліфікаційної) бакалаврської роботи.

2.1 Понятійно-термінологічний апарат

Успішна робота в галузі товарознавчої експертизи та оцінки якості товарів, митного контролю, підготовка кваліфікованих кадрів і дотримання юридичної законності дій можлива при правильному розумінні та використанні спеціальних термінів. Довільне тлумачення їх неприпустиме. Використані в бакалаврській роботі терміни повинні повністю відтворювати закладений в них зміст.

Доцільно звернути увагу на значення основних (базових) термінів, які найбільш широко використовуються в сучасній навчальній та довідковій літературі, виробничій діяльності, при складанні нормативно-технічної документації тощо. Тлумачення окремих термінів у цих методичних рекомендаціях розширено і деталізовано з метою надання їм більшої ясності та розуміння й правильного використання при підготовці бакалаврської роботи (додаток А).

2.2 Керівництво бакалаврськими випускними роботами

Загальне керівництво бакалаврською випускною роботою здійснюється ведучими викладачами кафедри товарознавства, як правило, це професор, д.т.н., доцент, к.т.н.. досвідчений ст. викладач.

Особливо велике значення має планування творчого процесу студента-випускника, який вперше приступає до написання серйозної наукової роботи, якою є випускна кваліфікаційна робота бакалавра.

Планування його роботи починається з складання завдання, яке являє собою своєрідну наглядну схему передбачуваних досліджень.

Керівник бакалаврської випускної роботи видає студенту завдання на її виконання, де вміщує календарний план, склад консультантів, строк завершення бакалаврської випускної роботи.( Додаток В)

Керівник бакалаврської випускної роботи:

- слідкує за виконанням студентом календарного плану, надає йому консультативну допомогу у вивченні літературних джерел, організації експериментальних робіт, виборі методик досліджень, обробки та аналізу отриманих даних.

- контролює відповідність змісту бакалаврської випускної роботи завданню, наукову і реальну обґрунтованість висновків і пропозицій.

- проводить систематичні, передбачені розкладом бесіди і консультації;

- контролює графік виконання окремих розділів згідно із завданням .

- оцінює зміст виконаної роботи, як по частинах, так і в цілому;

- дає згоду на представлення випускної роботи до захисту.

Виконані розділи випускної роботи студент подає керівнику для перевірки. Термін подання розділів встановлюється календарним планом.

Перевірені розділи роботи повертаються студенту для подальшого виконання бакалаврської роботи, можливого доопрацювання або перероблення. Після остаточного узгодження виконаних розділів, бакалаврська робота оформляється у відповідності з вимогами.

Бакалаврська робота виконується студентом в лабораторіях кафедри товарознавства, лабораторії філії кафедри (центральній харчовій лабораторії облспоживспілки), в читальних залах університету і бібліотеках міста, в комп'ютерних класах і обчислювальному центрі університету.

При необхідності виконання бакалаврської випускної роботи за межами університету /в підприємствах харчової промисловості, торгівлі, та ін./ студент зобов'язаний повідомити про це і дістати дозвіл від керівника бакалаврської роботи і зав. кафедрою.

Періодично декан факультету економіки та підприємництва разом з кафедрою товарознавства у визначені терміни заслуховують особисто дипломантів, керівників випускних робіт і консультантів про хід виконання випускних робіт кожним студентом.

Студент несе відповідальність за дотримання вимог, що ставляться до бакалаврської випускної роботи і регламенту її виконання.