Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДИПЛОМ (остання версія)бакалавр.Методичка.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
727.04 Кб
Скачать

4.2 Вимоги до структурних елементів вступної частини

4.2.1. Титульний аркуш

Титульний аркуш є першою сторінкою бакалаврської випускної роботи.

Титульний аркуш містить дані, які подають у такій послідовності:

  • Міністерство аграрної політики та продовольства України

  • Сумський національний аграрний університет.

  • Кафедра товарознавства

  • Допускається до захисту, завідувач кафедри товарознавства (П.І.Б)

  • Кваліфікаційна бакалаврська випускна робота з теми «____».

  • Студент 4 курсу факультету економіки і підприємництва /П.І.П./

  • Науковий керівник /П.І.П./

  • Науковий консультант /П. І. П./

  • Суми, 201_р.

  • Приклад оформлення титульного аркуша надається у додатку Д.

4.2.2. Завдання для кваліфікаційної випускної роботи та календарний план її виконання

Бакалаврська випускна робота за обсягом і змістом повинна відповідати виданому керівником і затвердженому зав. кафедрою завданню. ( Додаток В).

Виконання окремих етапів кваліфікаційної випускної роботи передбачається, календарним планом.

У розділі "Цільова установка та вихідні дані до роботи" формулюється мета і завдання випускної роботи та наводиться очікуваний результат досліджень.

У розділі "Зміст випускної роботи" послідовно перелічуються підлягаючі розробці основні питання.

В інших розділах завдання дається перелік ілюстративного матеріалу, який повинен бути в випускній роботі /графіки, схеми, фотографії і ін./, а також календарний план із визначенням окремих етапів роботи і термінів їх виконання.

4.2.3 Зміст бакалаврської випускної роботи

Зміст розташовують безпосередньо після завдання на випускну роботу. До змісту включають перелік ключових слів та умовних скорочень, вступ, послідовно перечисленні назви всіх розділів, підрозділів, пунктів і підпунктів, висновки, рекомендації, назви додатків, список використаних літературних джерел. Там же проставляються номери сторінок, які містять початок матеріалу кожного розділу і підрозділу. Приклад оформлення сторінки з ключовими словами умовними скороченнями наведений у додатку Ж.

Примітка: ключове слово — це слово або словосполучення в тексті анотації, яке з точки зору інформативного пошуку несе основне смислове навантаження.

4.3 Вимоги до структурних елементів основної частини бакалаврської випускної роботи

4.3.1 Вступ

У цій структурній частині бакалаврської випускної роботи студент з’ясовує загальний стан та важливість для населення України наукової проблеми, обраної для дослідження, і виділяє ту частину її, яку він спроможний вирішити на рівні своїх теоретичних знань, уміння використати їх при проведенні експериментальних досліджень та зробити правильні висновки і практичні рекомендації. Для цього наводяться дані в галузі виробництва і споживання товару, що досліджується в роботі в Україні, а також в інших країнах. У вступі студент визначає актуальність обраної теми та її місце в системі задоволення споживчого попиту на товари народного споживання, зв’язок роботи з науковими програмами, планом, темами, якими займається випускаюча кафедра, мету дослідження і задачі, які необхідно вирішити для її досягнення, її актуальність та наукову і практичну спрямованість, доводиться необхідність її проведення; предмет, об’єкт та методи дослідження, практичне значення одержаних результатів, структуру та обсяг бакалаврської роботи.

Приклад формулювання актуальності теми.

Актуальність теми. Забезпечення населення України продуктами харчування високої якості, безпечних для здоров’я, є найважливішою соціально-економічною задачею. В сучасних умовах задоволення населення продукцією вітчизняного та іноземного виробництва може бути досягнуто завдяки впровадженню в практику виробництв новітніх технологій, здійсненню контролю за якістю і безпекою товарів на всіх етапах просування їх від виробника до споживача.

Одним з важливих завдань є дослідження якості товарів народного споживання, проведення експертизи товарів в умовах торгового підприємства та на митниці.

Приклад формулювання зв’язку роботи з науковими програмами, планом, темами.

Бакалаврська робота виконана відповідно до науково-дослідної проблеми кафедри товарознавства Сумського НАУ : « Дослідження якості і безпеки товарів народного споживання».