Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДИПЛОМ (остання версія)бакалавр.Методичка.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
727.04 Кб
Скачать

5.5. Формули та рівняння

Формули та рівняння розташовують безпосередньо після тексту, в якому вони згадуються, посередині сторінки. Вище і нижче кожної формули або рівняння повинно бути залишено не менше одного вільного рядка. Формули і рівняння у бакалаврській дипломній роботі (за винятком формул і рівнянь, наведених у додатках) слід нумерувати порядковою нумерацією в межах розділу. Номер формули або рівняння складається з номера розділу і порядкового номера формули рівняння, відокремлених крапкою, наприклад, формула (1.3) - третя формула першого розділу. Номер формули або рівняння зазначають на рівні формули або рівняння в дужках у крайньому правому положенні рядку.

Пояснення значень символів і числових коефіцієнтів, що входять до формули чи рівняння, слід наводити безпосередньо під формулою у тій послідовності, в якій наведеш у формулі чи рівнянні. Пояснення значення кожного символу та числового коефіцієнта слід давати з нового рядка. Перший рядок пояснення починають з абзацу словом «де» без двокрапки.

Переносити формули чи рівняння на наступний рядок допускається тільки на знаках виконуючих операцій повторюючи знак операції на початку наступного рядка. Коли переносять формули чи рівняння на знакові операції множенням застосовують знак «х».

Формули, що йдуть одна за однією й не розділені текстом, відокремлюють комою.

5.6. Посилання

Посилання в тексті бакалаврської випускної роботи на джерела слід зазначити порядковим номером за переліком посилань, виділеним двома квадратними дужками, наприклад, ...у роботах [1-7].

Допускається наводити посилання на джерела у виносках, при цьому оформлення посилання має відповідати бібліографічному опису за переліком посилань із зазначенням номеру.

При посиланнях на розділи, підрозділи, пункти, підпункти, ілюстрації, таблиці, формули, рівняння, додатки зазначають їх номери.

При посиланнях слід писати: (...у розділі 4...), (дивись 2.1...), (...на мал. 1.3..), (у таблиці 3.2...), (...за формулою (3.1)...), у додатку Б.

5.7. Список використаних джерел

Заключна частина бакалаврської роботи обов’язково включає оформлення бібліографії, тобто списку використаних у роботі джерел.

Оформити його необхідно відповідним чином.

Зазвичай бібліографія в роботі подається в алфавітному порядку, хоча її можна подавати в порядку посилання в тексті. У бібліографічному описі видання зазначаються такі дані:

• прізвище, ініціали автора; якщо книжку написано кількома авторами, то перераховуються або всі прізвища (за тим порядком, у якому вони вказані в книжці), або лише прізвище та ініціали першого автора, після чого роблять приписку "та ін.";

• повна і точна назва роботи, яка не береться в лапки;

• підзаголовок, який уточнює назву (якщо його зазначено на титульному аркуші);

  • дані про повторне видання;

  • назва збірника, часопису (якщо це стаття);

• назва міста видання книжки в називному відмінку. Назва міста пишеться повністю (для міст Києва, Харкова та Москви вживаються скорочення К., X., М.);

  • назва видавництва без лапок (не обов’язково);

  • рік видання (без слів "рік" та скорочення "р.");

• кількість сторінок зі скороченням "с," або номери використаних сторінок після великої літери "С".

Бібліографічний опис роблять мовою документа.

Перелік джерел, на які є посилання в основній частині бакалаврської випускної роботі, наводять у кінці тексту роботи (після висновку), починаючи з нової сторінки. У відповідних місцях тексту мають бути посилання на вказані джерела.

Бібліографічні описи в переліку посилань подають у порядку, за яким вони вперше згадуються в тексті. Порядкові номери описів у переліку є посиланням в тексті (номери посилання).

У список літературних джерел включають всі використані джерела (25-40 найменувань). Бібліографічні описи посилань у переліку наводять відповідно до чинних стандартів з бібліотечної та видавничої справи.

Відомості про книги повинні включати: прізвище та ініціали автора, заголовок книги, місце видання, видавництво та рік видання, кількісну характеристику (об'єм в сторінках і кількість ілюстративного матеріалу). За наявності трьох і більше авторів допускається вказувати прізвище і ініціали тільки першого з них і слова «та ін.». (додаток Ж).