Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДИПЛОМ (остання версія)бакалавр.Методичка.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
727.04 Кб
Скачать

4.3.5. Висновки та рекомендації

Після закінчення викладу усіх розділів бакалаврської випускної роботи і на їх матеріалі студент оформлює загальні висновки та конкретні рекомендації. В них коротко підсумовуються результати вивчення матеріалу по розробленій темі і обговорення власних досліджень. Як перші, так і другі становлять основу висновків по даній темі і рекомендацій та впровадженню їх у практику.

Висновки та пропозиції повинні бути викладені окремо. Висновки - це узагальнення тих результатів, які були отриманні у дослідженнях автора і які свідчать про досягнення мети, поставленої перед автором в темі бакалаврської дипломної роботи. В пропозиціях автор пропонує використати свої дослідження в подальшому розвитку розробленої ним проблеми в підприємстві, організації галузі.

Висновки та рекомендації повинні бути чітко сформульовані стисло викладені, мати конкретний характер, становити практичну цінність і можливість використання в окремих підприємствах або в їх системі.

5. Оформлення бакалаврської випускної роботи

5.1. Загальні вимоги

Бакалаврська робота має бути стилістично, граматично і технічно правильно та акуратно оформлена, вона комплектується у послідовності, зазначеній вище.

Зміст оформлюється у вигляді переліку назв розділів та підрозділів роботи, для кожного з яких вказується відповідний номер початкової сторінки тексту.

Бакалаврська випускна робота оформляється у відповідності до загального положення про бакалаврські дипломні роботи вимог, яким повинні відповідати звіти про науково-дослідницьку роботу /ДСТУ 3008-95/. Оформлення титульної сторінки наведено у додатку В.

Бакалаврську роботу друкують за допомогою принтера чорним шрифтом на одному боці аркуша білого паперу формату А4 (210 х 297 мм) через півтора міжрядкових інтервали до тридцяти рядків на сторінці, залишаючи поля — зліва 20 мм, справа — не менш 15 мм, зверху та знизу — по 20 мм. Зазвичай використовують шрифт Times New Roman розміру 14.

Роздруковані програмні документи повинні відповідати формату А4. Їх включають до загальної нумерації сторінок і розміщують, як правило, в додатках.

Обсяг основного тексту бакалаврської роботи має становити 60…80 сторінок.

Заголовки структурних частин бакалаврської роботи «ЗМІСТ», «ПЕРЕЛІК УМОВНИХ СКОРОЧЕНЬ», «ВСТУП», «РОЗДІЛ», «ВИСНОВКИ», «СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ», «ДОДАТКИ» друкують великими літерами симетрично до набору. Заголовки підрозділів друкують маленькими літерами (крім першої-великої) з абзацного відступу. Крапку в кінці заголовка не ставлять. Якщо заголовок складається з двох або більше речень, їх розділяють крапкою. Заголовки пунктів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу в розбивку в підбір до тексту. В кінці заголовка, надрукованого в підбір до тексту, ставиться крапка.

Відстань між заголовком (за винятком заголовка пункту) та текстом повинна дорівнювати 3...4 одинарним інтервалам.

Кожну структурну частину роботи треба починати з нової сторінки.

До загального обсягу роботи не входять додатки, список використаних джерел, таблиці та рисунки, які повністю займають площу сторінки. Але всі сторінки зазначених елементів роботи підлягають суцільній нумерації.

Помилки, списки та графічні неточності допускаються виправляти підчищенням або зафарбовувати білою фарбою і нанесенням на тому місці або між рядками виправленого зображення машинописним способом або від руки. Виправлення повинно бути такого ж кольору, як текст роботи. Допускається наявність не більше двох виправлень на одній сторінці.

Скорочення слів і словосполучень у звіті - відповідно до чинних стандартів з бібліотечної та видавничої справи.

Розділи і підрозділи повинні мати заголовки. Пункти і підпункти можуть мати заголовки. Заголовки структурних елементів роботи і заголовки підрозділів слід розташовувати посередині рядка і писати або друкувати великими літерами без крапки в кінці, не підкреслюючи. Заголовки підрозділів, пунктів і підпунктів роботи слід починати з абзацного відступу, не підкреслюючи, без крапки в кінці.

Абзацний відступ повинен бути однаковим впродовж усього тексту роботи і дорівнюють п'яти знакам

Якщо заголовок складається з двох і більше речень, їх розділяють крапкою. Перенесення слів у заголовку розділу не допускається. Відстань між заголовком і подальшим чи попереднім текстом має бути:

  • за машинописного способу - не менше, ніж три інтервали.

Відстань між рядками заголовку, а також між двома заголовками приймають такою, як у тексті

Не допускається розміщувати назву розділу, підрозділу, а також пункту і підпункту на нижній частині сторінки, якщо після неї розміщено тільки один рядок тексту.