Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
право полоски.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
21.12.2018
Размер:
210.43 Кб
Скачать

50.Поняття, підстави та умови цивільно-правової відповідальності.

Цивільно-правова в – негативна реакція держави на цивільне правопорушення, що виявляється в позбавленні особи певних цив прав чи накладенні на неї обов’язків майнового х-ру. юр підставою є:протиправність поведінки особи;шкода майнова чи немайнова, причинний зв'язок між діянням і шкодою; вина правопорушника.Умовою цив-пр в є наявність причинного зв’язку між протиправною дією боржника і тим негативним наслідком,що настав через цю протиправну дію.

51.Збитки: поняття та їх структура.

Збитки  — суми втрачених активів

Розрізняють шкоду матеріальну і моральну. Матеріальна шкода завжди пов'язана з майновими втратами.

Способи відшкодування шкоди: у натурі (відновлення речі, надання їй такого ж роду і якості) або шляхом відшкодування завданих збитків. до складу збитків входять витрати (на ринку), понесені потерпілим, втрата або пошкодження його майна (втрачений багаж), а також неодержані доходи (зарплата), які він міг би отримати при відсутності правопорушення.

52.Види цивільно-правової відповідальності:

- договірна та позадоговірна – залежно від підстав виникнення;

- часткова і солідарна, основна і субсидіарна(додаткова) – від числа суб’єктів;

- повна та обмежена, підвищена – за обсягом.

53. Поняття, предмет та метод трудового права України.

Трудове право – галузь права,яка регулює тр відносини робітників і службовців і тісно пов’язані з ними сусп. Відносини,з приводу орг. Праці.Предметом є сус відносини, що виникають у процесі застосування людиною своїх здібностей у виконанні певної роботи, а також відносини, що тісно пов'язані з трудовими. Метод трудового права –сукупність специфічних способів і прийомів,за допомогою яких відбувається правове регулювання праці.

54.Поняття, умови та види труд договору.

Труд договір — це угода між працівником і власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом чи фіз особою, за якою працівник зобо­в’яз-ся виконувати роботу, визначену цією угодою, з підляганням внутріш-му труд розпорядку, а власник підпри­ємства, установи, організації або уповноважений ним орган чи фізич особа зобов’яз-ся виплачувати працівникові зар плату і забезпечувати умови праці, необхідні для виконання роботи, передбачені законодавством про працю, колективним договором і угодою сторін.

До обов'язкових належать такі умови:

а) про труд функцію,про місце роботи; про строк дії труд договору;про час початку виконання труд функції; про розмір винагороди за виконану роботу.про встановлення випробування,надання для дитини працівника місця в дошкіл дит закладах. Види трудового договору. труд д на невизначений строк; труд д на певний строк; труд д, що уклад-ся на час виконання певної роботи.про тимчасову роботу; про сезонну роботу; про сумісництво;

55.Порядок укладання тр договору. Документи, необхідні при прийнятті на роботу.

Стадії укладення та оформлення труд д:

подання працівником заяви про прийняття на роботу, а також документів, укладення т д,зарахування працівника на роботу, ознайомлення працівника, під розписку, з наказом про прийняття його на роботу та видача працівникам, внесення до труд книжки працівника запису про його прийняття на роботу та ознайомлення під розписку в особовій картці. Документи:Заява про прийняття на роботу(але для уклад тр д в пис формі – контракту, подання заяви не потрібно).Труд книжка, а в разі її відсутності довідка з місця проживання про останнє заняття, військ білет;Паспорт або ін док, що посвідчує особу(свідоцтво про народження).Документ про освіту, характеристика, направлення, довідка про стан здоров’я, довідка про звільнення з місць позбавлення волі, ідентифікаційний код.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]