Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
право полоски.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
21.12.2018
Размер:
210.43 Кб
Скачать

24.Види юр в. Заходи юр в.

Види юр. відповідальності: Кримінальна в - полягає в застосуванні заходів кримінал покарання до фізич осіб, винних у скоєнні злочину. Дисциплінарна в — накладається адмін. Підприємств,внаслідок вчинення дисциплінарних проступків Матеріальна в настає за вчинене майнове правопор,шкоду при виконанні ними своїх тр обов’язків.Цивільно-правова , заподіяння позадоговірної майнової шкоди, а також за порушення особистих майнових П. Адмін в, за адмін. П орг. Держ упр до осіб,що не підпорядковані їм по службі

25.Шлюб: поняття, ознаки, умови та порядок укладання.

Шлюб – сім. союз чол. і жін., зареєстрований у держ. органі реєстрації актів цивіл. стану.

- мета: ств. сім’ї, народження та виховання дітей, взаємна матеріал. і морал. підтримка її членів;

- уклад-ся з додержанням встановлених Д певних правил.

Умови:

Взаємна згода осіб і досягнення шлюб-го віку (18р. – ч., 17р. – ж.; за заявою особи 14р. Взаємна обізнаність про стан здоров’я один одногоПорядок укладення:

Подання заяви в держ орган реєстрації актів цив-го стану.Укладення шлюбу відбув-ся після спливу місячного строку після подачі заяви бажаючими одружитися.Особи, які не можуть перебувати у шлюбі: родичі прямої лінії споріднення, рідні брат і сестра, двоюрідні брат та с., рідні тітка, дядько та племінник, племінниця; усиновлювач і усинов-а ним дитина.

26.Припинення та розірвання шлюбу.

Ш може бути припинений внаслідок

1)смерті або оголошення в суд порядку померлим одного з подружжя;

2)розірвання ш шляхом розлучення.

Розірвання ш проводиться:

При взаємній згоді подружжя, яке не має дітей.

За заявою одного з п-я, якщо другий з п-я визнаний безвісно відсутнім, недієздатним. Засуджений за вчинення злочину до позбавлення волі на строк не менше як 3 роки.Суд постановляє рішення про розірвання ш після спливу одного місяця від дня подання заяви.

27.Майнові права і обов’язки подружжя.

Особистою приватною власністю дружини, чол є:

1.майно, набуте нею(ним) до ш.

2.м, …за час ш, але на підставі договору дарування або в порядку спадкування.

3.м, …за час ш, але за кошти, які належали їй(йому) особисто.

Коштовності, премії, нагороди, відшкодування, страхові суми також.

М, набуте по-м за час ш, належить дружині та чол.

28.Особисті права та обов’язки подружжя.

П на материнство,П на батьківство, П д та ч на повагу до своєї індивідуальності, П д та ч на фізич та духов розвиток, П на зміну прізвища, П на розподіл обов’язків та спільне вирішення питань життя сім’ї, о п-я турбуватися про сім’ю, П на особисту свободу.

29.Майнові п і обов’язки батьків і дітей.

роздільність майна батьків і дітей.П власності дитини на майно, призначене для її розвитку, навчання та виховання.П спільної сумісної власності батьків і дітей.

П батьків та дітей щодо користування майном.управління майном дитини.П власності на аліменти, одержані на дитину.

обов’язок дитини, повнолітніх дочки та сина піклуватися про батьків.О батьків утримувати повноліт д, с, які продовжують навчання (до 23р.).

30. Поняття, предмет та метод цивільного права України.

Цивільне право - галузь права , яка регулює майнові та особисті немайнові відносини.

Предмет 1.майнові відносини

2.особисті немайнові

Метод:юр рівність сторін,диспозитивність сторін,особливий спосіб вирішення майнових спорів,майнова відповідальність

31.Об'єкти цивільно-правових відносин. Об'єктом цивільних правовідносин є конкретні блага, з приводу яких суб'єкти вступають між собою в зазначені правові відносини.Речі: засоби вир-ва,індивідуал речі, замінні,незамінні,споживні,неспоживні,поді поді,неподільні,головні,рухомі,плоди,доходи,нерухомі,гроші,цінні папери,дії осіб,що мають правове значення,послуги,результати інтелектуал творчості,честь,гідність,життя. 32.Суб'єкти цивільно-правових відносин. Суб'єктами цив-прав відносин є фізич та юр особи, які вступають між собою в цивільно-прав відносини з приводу майна та особистих немайнових благ. До фіз осіб належать громадяни У, іноземні гр та особи без громад-ва. Для визнання осіб суб'єктами цивіл права необхідна наявність цивіл правосуб'єктності, тобто їхніх право- та дієздатності.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]