Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
право полоски.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
21.12.2018
Размер:
210.43 Кб
Скачать

38.Підстави, порядок та способи припинення діял юр осіб.

Способи припинення:у результаті передання всього свого майна, ін. юр особам-правонаступникам;у результаті ліквідації.

Обставинами можуть бути:досягнення поставлених перед нею цілей;закінчення строку, на який було розраховано діял юр особи Припинення діял юр осіб відбув-ся, як правило, у тому самому порядку, в якому вони були створені.

Припинення юр особи – це завершення її існування як самостійного суб‘єкта П.

1) ліквідація – коли внаслідок припинення у юр особи немає правонаступників.2) реорганізація – спосіб припинення з правонаступництвом(перетворення,злиття,

Підстави припинення:за заявою власника,

на підставі рішення суду .

39.Правочин: поняття, ознаки та види.

Правочин – це дія особи, спрямована на набуття,зміну або припинення цивіл прав та обов’язків.Ознаки:правомірність;завжди спрямований на досягнення певного правового результату;є вольовою дією.

Класифікація:Односторонні(заповіт)Двосторонні – купівля-продаж, оренда, позика. Багатосторонні – договір про спільну діяльність.Оплатні.Безоплатні.Консенсуальні – є дійсними з моменту досягнення сторонами згоди по всіх істотних умовах

Строкові.Безстрокові.Умовний.Казуальні - мають мету вчинення.Абстрактні - не встановлюється мета їх вчинення – вексель.

40.Умови дійсності цивіл правочинів.

1. Суб'єктний склад. Особи, які укладають правочин, повинні мати необхідну правоздатність і дієздат. 2. Відповідність змісту правочину закону. 3. Відповідність форми правочину закону. Правочини можуть укладатися в усній, пис та нотаріал формі, яку визначають самі сторони.

4. Єдність волі і волевиявлення сторін.

5. Здійсненність правочину. Правочин має бути спрямований на реальне настання правових наслідків, що обумовлені ним.

41. Визнання правочинів недійсними та правові наслідки виконання недійсного правочину.

Правові наслідки недійсності :недійсний п не створює юр наслідків, сторони зобов'язані повернути одна одній у натурі все, що одержали на виконання цього п, недійсність окремої частини п не призводить до недійсності решти його частини і п в цілому, відшкодування збитків та морал шкоди.

42.Види недійсних правочинів.

Види:нікчемні та заперечні. Нікчемним є правочин, недійсність якого прямо встановлена законом. заперечний правочин, тобто правочин, недійсність якого прямо не випливає з закону, але одна із сторін або інша заінтересована особа заперечує його дійсність на підставах, встановлених законом.

43.Поняття представництва. Сфера та межі його дії. Види пре-ва.

Пред-о – правовідношення, у якому одна сторона зобов’язана або має П вчинити правочин від імені другої сторони, яку вона представляє.Суть п полягає в тому, що угоди та інші юр дії представника викликають (породжують) юр наслідки (права і обов'язки) для особи, яку представляють.Сфера п досить широка. Вона має місце між громадянами, між організаціями і громадянами, а також між самими організаціями (наприклад, за договором експедиції). Види представництва: обов'язкове, добровільне,комерційне.

Представництво характериз-ся наступними ознаками:цивіл П та обов'язки належать одній особі, а здійсн-ся безпосередньо іншою;представник діє не від свого імені, а від імені ін особи;представник діє виключно в межах наданих йому повноважень;

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]