Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
право полоски.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
21.12.2018
Размер:
210.43 Кб
Скачать

56.Види зміни умов труд договору.

Як правило, одностороння зміна умов не допуск-ся.Власник не має П вимагати від працівника виконання роботи, не обумовленої тр д. Ініціатива такої зміни може йти як від власника або уповноваженого ним органу, так і від самого працівника.три види зміни умов тр : 1) переведення на ін роботу Працівників, які потребують за станом здоров'я надання легшої роботи, власник зобов'яз перевести, за їхнбою згодою, на таку роботу відповідно до мед висновку. 2) переміщення на інше робоче місце (переміщення не повинне торкатися зміни спеціальності, кваліфікації чипосади);3) зміна істотних умов праці.

57.Загальні підстави припинення трудового договору. угода сторін,закінчення строку,призов або вступ працівника на військ службу, направлення на альтернативну (невійськ) службу, розірвання тр д з ініціативи працівника, з ініц власника чи уповноваж-го ним органу ,переведення працівника, за його згодою, на інше підприємство, в установу, організацію або перехід на виборну посаду, відмова працівника від переведення на роботу в ін. місцевість разом з підпр-м, устан-ю, набрання законної сили вироком суду, яким працівника засуджено до позбавлення волі

58.Розірвання трудового договору з ініціативи працівника

Звільнення за власним бажанням:коли тр договір укладено на невизначений строк,повинне передувати письмове попередження власника або уповноваженого ним органу,за два тижні про намір звільнитись з роботи. 59.Розірвання трудового договору з ініціативи власника.

Випадки: зміни в організації виробн. І праці,ліквідації,виявленої невідповідності працівника займаній посаді,систематичне невиконання працівником без поважних причин,прогул,нез’явлення на роботу протягом 4х місяців,поновлення на роботі працівника, появи на роботі в нетверезому стані стані, вчинення за місцем роботи розкрадання майна.

60.Робочий час: поняття і види.

Робочий час – встановлений законом або угодою між власником і труд колективом час, протягом якого працівник у відповідності з правилами внутріш-го труд розпорядку повинен виконувати свої тру-ві обов’язки.Види робочого часу:

Нормальний (трив роб часу не може перевищувати 40 год на тиждень –Скорочений (працівники віком 16 - 18 років - 36 год на тиждень; від 15 до 16(учні 14 - 15 років, які працюють на канікулах) - 24 год на тиждень; працівників, зайнятих на роботах зі шкідливими умовами праці - не більше 36 год на тиждень Неповний –вагітна жінка,догляд за хворими Ненормований (праця яких не підд-ся точному часовому обліку)Надурочний –вони не повинні перевищувати 120 год на рік, 4 год протягом двох днів поспіль ;

61.Режим та облік робочого часу.

Режим роб часу – це розподілення часу роботи в межах доби чи ін календарного періоду. До елементів роботи віднос-ся час початку і закінчення роб дня чи роб зміни, початок і закінчення перерв у роботі, послідовність чергування змін. Режим роб часу визначає: п'ятиденний і шестиденний роб тиждень,час початку й закінчення роб дня;час і тривалість обідньої перерви, кількість змін упродовж облікового періоду, тривалість і правила чергування змін.

Облік роб часу — це фіксування відомостей про явку працівників на роботу і виконання ними встановленої тривалості роб часу. Облік роб часу буває поденним і підсумованим. При поденному обліку підрах-ся роб час протягом кожного дня. При підсумованому обліку роб часу можлива переробка двох видів.

62. Поняття та види часу відпочинку. Час відпочинку - час, вільний від виконання труд обов'язків, використовуваний працівником на власний розсуд. Час відпочинку має декілька видів - перерви в роб дні для відпочинку і харчування, святкові й неробочі дні, щорічні й додаткові відпустки. Перерви на протязі 30 хвилин до 2 год через 4 години після початку роботи. Щоденний відпочинок після роботи; Щотижневі дні відпочинку; Святкові дні: Дні релігійних свят: Відпустка має декілька видів: щорічна (мінімальна 24 дні); додаткова; творча; соціальна; відпустка без збереження зар платні.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]