Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
isput.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
01.12.2018
Размер:
7.14 Mб
Скачать

Вкладиш у трудову книжку

Якщо в трудовій книжці заповнено всі сторінки відповідних розді­лів, вони доповнюються.

Вкладиш вшивається в трудову книжку, заповнюється і ведеться власником або уповноваженим ним органом за місцем роботи працівни­ка в такому самому порядку, що й трудова книжка. Вкладиш без тру­дової книжки є недійсним.

Про кожний виданий вкладиш на першій (титульній) сторінці тру­дової книжки ставиться штамп розміром 10 х 25 мм з написом: "Видано вкладиш" і тут само вказуються серія і номер вкладиша. При кожній наступній його видачі мають ставитися інший штамп і вказуватися серія і номер вкладиша. У разі необхідності доповнення трудової книж­ки вкладишем видається вкладиш нового зразка незалежно від того, яку трудову книжку має працівник (нового або встановлених у 1938 і 1974 рр. зразків).

Видача трудової книжки при звільненні працівника

При звільненні працівника всі записи про роботу і нагородження, внесені до трудової книжки за час роботи його на даному підприємстві, завіряються підписом керівника або спеціально уповноваженого ним органу і завіряються печаткою підприємства або відділу кадрів. При цьому для осіб працездатного віку зазначаються час, тривалість і місце підвищення кваліфікації, які пройшов працівник за останні 2 роки перед звільненням.

При звільненні осіб, котрі працюють у сільському (фермерському) господарстві за трудовою угодою, або у разі виходу з його членів, після відповідних записів у трудовій книжці, зроблених головою селянсько­го (фермерського) господарства, виробничий стаж у цьому господар­стві підтверджується підписом керівника, заступника, іншої уповно­важеної на це особи і завіряється печаткою місцевого органа держав­ної виконавчої влади.

Трудова книжка заповнюється одночасно українською і російською мовами і в кожному тексті завіряється окремо.

Власник або уповноважений ним орган зобов'язаний видати праців­никові його трудову книжку в день звільнення а внесеним до неї запи­сом про звільнення.

При затримці видачі трудової книжки з вини власника або уповно­важеного ним органу працівникові виплачується середній заробіток за увесь час змушеного прогулу. Днем звільнення в такому разі вважаєть­ся день видачі трудової книжки. Про новий день звільнення видається наказ (розпорядження) і вноситься запис до його трудової книжки. Раніше внесений запис про день звільнення вважається недійсним, про що робляться відповідні виправлення.

Якщо працівник відсутній на роботі в день його звільнення, власник або уповноважений ним орган у цей день посилають йому поштове пові­домлення з нагадуванням про необхідність одержання трудової книжки.

Пересилання трудової книжки поштою з доставкою за зазначеною адресою допускається тільки з письмової згоди працівника.

У разі смерті працівника трудова книжка видається на руки близь­ким родичам під розписку або висипається поштою на їхню вимогу.

До трудової книжки померлого працівника в розділ "Відомості про роботу" записується:

  • у графи 2 і 3 — "Роботу припинено у зв'язку зі смертю";

  • у графу 4 — дата і номер наказу (розпорядження).

Цей запис завіряється в установленому порядку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]