Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
informatika.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
27.04.2019
Размер:
92.16 Кб
Скачать

Треба ще 13, 23 і 47 питання!*)

1. Апаратне забезпечення комп’ютерних мереж.

Архітектура ПК: - апаратна частина.

  • програмне забезпечення.

До базових конфігурацій належать: монітор, клавіатура, мишка, системний блок(блок живлення, системна плата, жорсткий магнітний диск, пристрої для запису і зчитування оптичних носіїв, жорстких магнітних пристроїв, флеш носіїв; провідники через які проведено різні порти для зчитування інформації, динамік). Внутрішні пристрої ПК (знаходяться на системній платі): мікропроцесор, математичний співпроцесор, генератор тактових імпульсів, контролери-адаптори зовнішніх пристроїв, мікросхеми оперативного і постійного запам’ятовуючих пристроїв, контролер переривань, таймер і системна шина.

2. Види моніторів та їх основні характеристики.

- монітори на електронно-променевих трубках (мають найб. вагу, споживають більше струму ніж інші, частота оновлення зображення що вимірюється герцами становить від 85 герц)

- монітор на рідких кристалах (споживають менше електричного струму, менші за розміром, дуже популярні)

- плазмові(використовуються для великих зображень)

3. Види принтерів та їх основні характеристики.

- матричний (папір затягується за допомогою спец. пристрою, є стрічка, голки які вдаряють на стрічку і зявляються відбитки на папері – неефективний друк шумний мала швидкість)

а)термопринтери (потребують спец. фарби, папір)

- струменевий (зображення на папері формується точками від струменів фарби, друкує як чорно-біле так і в кольорі. 4 види картриджів: чорний, жовтий, червоний, синій)

- лазерний (зображення тексту формується лазерним променем на барабані, на оброблених місцях запікається фарба і при обертанні барабана переноситься на папір; висока якість друку текстів і малюнків)

4. Види сканерів та їх характеристики.

- ручні

- настільні:

планшетні, роликові, барабанні і проекційні.

5. Дайте визначення понять „комп’ютерна мережа”, „протокол мережі”.

комп’ютерна мережа – це система розподіленої обробки даних, що функціонує на основі сукупності комп’ютерів, кабелів, різноманітного мережного обладнання під керуванням мережної операційної системи і прикладного програмного забезпечення.

протокол мережі – набір домовленостей про сигнали якими обмінюються компютери при встановлені зв’язків між собою при передачі даних. Найбільш поширені TSP/IP. IPX/SPX

6. Дайте визначення понять: „вузол мережі”, „робоча станція”.

вузол мережі – це місце в мережі в якому встановлене певне обладнання і підєднано комунікаційний канал.

робоча станція – комп’ютер в мережі який здійснює функції по обробці і передачі даних при цьому використовуючи ресурси інших комп’ютерів.

7. Де знаходиться оперативна пам’ять ПК? ЇЇ призначення?

Оперативна пам'ять (REM) ПК знаходиться на системній платі ПК. Призначена для тимчасового зберігання інформації під час її обробки та функціонування комп’ютера.

8. Де і коли виник Інтернет?

У 1969р. агентство ARPA створює невелику комп’ютерну мережу, в яку входило 6 університетів США. У 1983р – за основу було прийнято протокол TCPIP (для передачі файлів). У 1983 р. утворився інтернет. На 1985р. до складу Інтернету входило декілька сотень мереж. А на 1995р. послугами інтернету користувалось близько 40млн. чоловік. В україні ця мережа почала розвиватись на початку 90-х років. На сьогодні нема країн без інтернету.

9. Для чого призначений мікропроцесор і де він знаходиться?

Мікропроцесор – це центральний електронний блок у вигляді мікросхем, який здійснює функції по керуванню іншими пристроями ПК, а також виконує математичні і логічні операції над інформацією, знаходиться на системній платі ПК.

10. Для чого призначений таймер і де він знаходиться?

Таймер знаходиться на системній платі ПК і являє собою електронний блок, який здійснює постійний відлік часу.(енергонезалежний) Він надає поточну дату ічас для роботи з файлами і папками.

11. Для чого призначений тактовий генератор і де він знаходиться?

Електр. пристрій на сист платі ПК, що створ послідовність електр імпульсів, частота яких визначає тактову частоту роботи комп. Проміжок між сусідніми імпульсами визначає 1 такт роботи компа. 1 такт вимірюється МГц. тактовий генератор узгоджує роботу різних пристроїв ПК.

12. Що таке «OSI»?

абстрактна модель для мережних комунікацій і розробки мережних протоколів. Представляє рівневий підхід до мережі. Кожен рівень обслуговує свою частину процесу взаємодії. Завдяки такій структурі спільна робота мережного обладнання й програмного забезпечення стає набагато простішою й зрозумілішою.

Зрозуміло, у цей час основним використовуваним протоколом є TCP/IP, розробка якого не була пов'язана з моделлю OSI. За увесь час існування моделі OSI вона не була реалізована, і, очевидно, не буде реалізована ніколи.

13. За допомогою яких програм здійснюють перегляд web-сторінок.

14. Засоби зв’язку (комунікації) ПК: мережний адаптер(мережна карта), модеми ( внутр., зовн.), факс-модеми, радіо-модеми тощо

15. Інформатика, як наука. – це наука, яка вивчає структуру та аг властив інфи, а також питання пов’язані зі збиранням, обробкою, зберіганням, передачею, пошуком та використанням інфи в різних галузях людської діяльності на базі сучасних ЕОМ або ПК та комп’ютерних мереж

16. Інформація. Її види та властивості.

інфа – це відомості або повідомлення, знання про об’єктивно-існуючі об’єкти і процеси , а також про їх зв’язки та взаємодію, що доступні для практичного використання людиною. Види: символьна, текстова, графічна, звукова, відео. Властивості: достовірність, об’єктивність, повнота, цінність, актуальність, ясність, однозначність.

17. Кабельні провідники в ЛОМ. ( локально – обчислювальна мережа) :

- коаксіальний ( скл з 2 провідників. перший знаходиться по центру, навколо нього шар ізоляції і за ним другий провідник у вигляді переплетеної сітки або фольги, теж покритий ізоляцією. Швидкість передачі невисока, приблизно 10 Мбіт в сек)

-«скручена пара» ( скл з 8-ми окремих мідних провідників(або 4ох), причому кожні 2 з них переплетені між собою. швидкість прибл 100-300 Мбіт в сек_)

- оптоволоконний( сигнал передається у вигляді невеличких порцій світла; сигнали передаються у вигляді кванта; якщо склянні провідники, світло відбивається. швидк передачі даних вимір в Гбітах за сек)

18. Класифікація комп’ютерних вірусів.

за місцем їх розташування:

- мережні

-файлові

-завантажувальні

-файлово-завантажувальні

за способом зараження:

- резидентні

- нерезидентні

за ступенем дії:

- безпечні

-небезпечні

-дуже небезпечні

за особливостями алгоритму:

-прості

-віруси-реплікатори

-вір-невидимки

-вір-мутанти

-квазі вір

-логічні бомби

Також є ретро-віруси, які намагаються знешкодити антивіруси

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]