Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2Титулка зміст звич 27.04.10р..doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
30.11.2018
Размер:
323.58 Кб
Скачать

3.31.4 Контрольні запитання

1. Назвіть дві великі групи операцій, які входять до технологічних маршрутів обробки ремонтної заготовки.

2. Що включає в себе перша та друга група операцій?

3. Що дає можливість вважати агрегати, вузли та деталі придатними до експлуатації?

4. Назвіть інструменти за допомогою яких слід контролювати оброблені деталі автомобілів.

5. Які методи вимірювання Ви знаєте?

6. Що слід враховувати вибираючи найраціональніший технологічний процес відновлення деталей?

3.32 Типізація технологічних процесів ремонту

3.32.1 Зміст роботи

Загальні положення. Основи проектування технологічних процесів ремонту. Обґрунтування (вибір) раціонального варіанту (способу) технологічного процесу відновлення деталей, маршрутна технологія відновлення деталей. Розробка технологічної документації.

3.32.2 Рекомендовані джерела: [1, с. 341-380,553-563 588-591; 2, с. 321-340; 3, с. 406-423].

3.32.3 Методичні вказівки

Ідея типізації за об’єктами ремонту (групові методи) полягає у проектуванні загального технологічного процесу для певної класифікаційної групи, яка об’єднує об’єкти ремонту, що мають конструктивну подібність і потребують застосування спільних технологічних методів. Стосовно до цих об’єктів розробляють груповий технологічний процес.

Мета проектування технологічного процесу ремонту – розробка ефективних технологічних методів і засобів відновлення технологічних характеристик об’єктів ремонту і оптимальної послідовності їх застосування.

Вихідні дані для розробки технологічних процесів відновлення деталей: робоче креслення деталі, виконане відповідно до вимог стандартів на ремонтну документацію; перелік дефектів деталі; основа і відомості про умови роботи деталі у ремонтному вузлі і види спрацювання; довідкові матеріали про технологічні методи і т.д.

Проектуючи технологічні процеси необхідно враховувати, що ті самі технічні характеристики (твердість, стійкість проти спрацювання, якість поверхні тощо) можна мати за допомогою різних методів відновлення.

Розрізняють незнеособлений, знеособлений, і мішаний способи ремонту. При незнеособленому ремонті об’єкт ремонту після технологічного циклу повертається на ту саму машину, з якої він надійшов у ремонт. Знеособлений ремонт не передбачає встановлення об’єкта ремонту на «свою» машину. Маршрутна технологія характеризується розробкою комплексного технологічного процесу відновлення кількох дефектів.

3.32.4 Контрольні запитання

1. У чому полягає типізація за об’єктами ремонту?

2. Яка мета проектування технологічних процесів ремонту?

3. У якій послідовності проектують типовий технологічний процес?

4. Які особливості проектування технологічних процесів відновлення деталей?

5. Які вихідні дані для розробки технологічних процесів відновлення деталей Ви знаєте?

6. Які розрізняють способи ремонту?

3.33 Технічне нормування ремонтних робіт

3.33.1 Зміст розділу

Особливості нормування ремонтних робіт. Нормування слюсарних, розбирально-складаль­них робіт, зварювальних, бляхарських, ковальських, гальванічних, малярних та інших робіт.

3.33.2 Рекомендовані джерела: [1, с. 96-98, 199-200, 559-562].

3.33.3 Методичні вказівки

Засвоїти, яка роль і завдання технічного нормування праці в області підвищення продуктивності праці, знати основні методи технічного нормування операцій. Засвоїти складові частини норм часу, основний, оперативний, допоміжний і додатковий час. Розуміти технічне нормування верстатних, зварювальних, гальванічних, слюсарних, складально-розбиральних та інших робіт. Вміти складати документацію на нормування робіт пов’язаних з ремонтом автомобіля.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]