Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2Титулка зміст звич 27.04.10р..doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
30.11.2018
Размер:
323.58 Кб
Скачать

3.24.4 Контрольні запитання

1. Які основні дефекти мають такі деталі двигуна як: блок циліндрів, гільзи циліндрів, колінчастий вал, шатуни, головка циліндрів, розподільчий вал, деталі газорозподільних механізмів, радіатор, насосу охолодження, оливний насос?

2. Яка технологія відновлення зношених деталей двигуна?

3. Яка технологія відновлення тріщин блоку циліндрів і головок блоку?

4. Які методи відновлення початкової посадки спряжень: шийка колінвалу – вкладиші підшипника ковзання; гільза циліндрів-поршень, поршень-поршневий палець?

5. Які методи відновлення початкової посадки спряжень і початкових (номінальних розмірів) використовують при ремонті колінчастого валу?

6. Яка технологія відновлення деталей насосів охолодження і оливних насосів?

7. Які етапи включає в себе гаряча обкатка двигуна? 8. Які основні заходи з охорони праці при ремонті двигуна?

3.25 Відновлення і ремонт агрегатів і деталей трансмісії

3.25.1 Зміст розділу

Загальні положення. Карданна передача. Маточини передніх і задніх коліс. Зчеплення, коробка передач, головна передача, рульове керування.

3.25.2 Рекомендовані джерела: [1, с. 316-318, 518-521; 2, с. 437-452; 3, с. 174-178].

3.25.3 Методичні вказівки

Необхідно уяснити, що вузли і агрегати, які входять в трансмісію виконують одне із основних завдань автомобіля це передача крутного моменту від двигуна до ведучих коліс автомобіля.

У процесі засвоєння матеріалу необхідно знати дефекти деталей коробки передач, зчеплення, роздавальних коробок передач, головної передачі, карданних передач, маточини коліс і рульового керування.

Необхідно засвоїти технологію відновлення деталей агрегатів трансмісії. Особливу увагу необхідно звернути на питання розбирання і складання вузлів та агрегатів трансмісії, їх регулювання, наприклад, зчеплення. Знати, які деталі і вузли підлягають обов’язковому статичному і динамічному балансуванню. Розглянути суть припрацювання (обкатки) коробок передач і головних передач. Значну увагу необхідно звернути на питання охорони праці при ремонті і відновленні деталей трансмісії.

3.25.4 Контрольні запитання

1. Які основні дефекти мають деталі коробки передач, зчеплення, роздавальних коробок передач, головної передачі, карданної передачі, маточини коліс та рульового керування?

2. Яка технологія відновлення зношених деталей трансмісії?

3. Яка технологія відновлення корпусних деталей трансмісії?

4. У чому суть балансування зчеплення і карданної передачі?

5. Яка послідовність регулювання конічних і гіпоїдних передач головної передачі?

6. У чому полягає обкатка агрегатів трансмісії?

7. Які основні правила з охорони праці при ремонті агрегатів трансмісії?

3.26 Відновлення і ремонт гідравлічного і пневматичного обладнання

3.26.1 Зміст розділу

Загальні положення. Ремонт шес­теренних насосів. Ремонт гідророзподільників, силових гідроциліндрів та шлангів ви­сокого тиску. Особливості ремонту і від­новлення пневмообладнання.

3.26.2 Рекомендовані джерела: [1, с. 521-527].

3.26.3 Методичні вказівки

Дефекти корпуса насоса – тріщини та зломи, спрацювання колодязів. При наявності тріщин та зломів корпус вибраковують. Спрацьований корпус відновлюють обтискуванням, встановленням перехідних гільз (вставок), нанесенням клейової суміші на основі епоксидної смоли. Найефективніше відновлювати корпус обтискуванням. Дефекти шестерень насосів: спрацювання цапф, торцевих поверхонь та головок зубів по колу і забоїни на центрових отворах цапф шестерень.

Дефекти гідророзподільників – тріщини, забоїни та подряпини корпуса, спрацювання отворів корпуса, золотників, перепускного та запобіжного клапанів, важелі керування золотником, верхньої та нижньої кришок.

Дефекти гідроциліндрів – спрацювання внутрішньої поверхні корпуса, отвори під шток у передній кришці, спрацювання отвору і злом вушка в задній кришці, спрацювання зовнішньої поверхні та отворів під палець штока, прогин штока, спрацювання поршня.

Специфікою ремонту пневмоапаратури є необхідність забезпечення високої точності і якості виконання робіт. Як правило, пневмоапаратуру треба ремонтувати на спеціалізованому ремонтному підприємстві, яке використовує заводську технологію і виконує ремонт за потоковим знеособленим методом.

3.26.4 Контрольні запитання

1. Які дефекти відносяться до шестеренних насосів, як їх усувають?

2. Який найефективніший метод відновлення корпуса насоса Ви знаєте?

3. Які дефекти гідророзподільників Ви знаєте?

4. Які дефекти гідроциліндрів Ви знаєте, як їх усувають?

5. Як і де виконують ремонт пневмоапаратури автомобілів, в чому полягає специфіка їх ремонту?

3.27 Технологія ремонту електрообладнання автомобіля

3.27.1 Зміст розділу

Структура і схеми технологічного процесу. Основні етапи технологічного процесу ре­монту електрообладнання. Процес відновле­ння деталей електрообладнання. Устаткування для ремонту електрообладнання. Складання і випробування електрообладнання.

3.27.2 Рекомендовані джерела: [1, с. 527-530; 3, с. 246-277].

3.27.3 Методичні вказівки

Необхідно засвоїти структуру і схеми технологічного процесу ремонту електрообладнання автомобіля. Засвоїти основні стани технологічного процесу: розбирання, знежирювання і очищення агрегатів, вузлів і приладів; дефектоскопія електроприладів, аналіз пошкоджень електрообладнання. Розглянути технологію виготовлення і відновлення обмоток електричних шин і приладів. Знати роботу устаткування для намотки, промочування і сушіння обмоток. Уяснити технологію відновлення ковзних контактів електричних машин та контактів переривача розподільника. Основну увагу необхідно звернути на методи складання, регулювання і випробовування електрообладнання. Засвоїти питання забезпечення протипожежної безпеки і охорони праці при ремонті електрообладнання.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]