Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
завданя на сам. роботу№ 1-2.doc
Скачиваний:
91
Добавлен:
17.11.2018
Размер:
693.76 Кб
Скачать

Перший принцип життя

У внутріш...н(йо,ьо)му просторові поеми "(К,к)ат(е,и)рина" пр(е,и)хова(нн,н)ий цілий космос народного бу(т,т...т)я. Ві(т,д)/того з якими почува(н/н...н)ями та по/мислами ми пі(т,д)ступа(ї,є)мос... до тв(і,о)р(а,у) залеж(е,и)т... ст(е,у)пін... занур(е,и)(н/нн)ос...ті у н(йо,ьо)го. Та ми вже привч(е,и)(н,н...н)і (з,с)пр(е,и)ймати с...віт не/як ціло/купніс...т... часу та історії а як ціло/купніс...т... с...лів чи ра(т,д)ше проце(сс,с)(у,а) с...лів як/що йде(ц...ц/т...с)я про поезію. І пр(е,и)годи духу в літ(е,и)ратурі витісн(е,и)(н,н..н)і пр(е,и)годами с...лів.

Твор...чіс...т.../же (Т/т)араса (Ш,ш)(е,и)вченка це суціл...ні пр(е,и)годи душ(и/і) й духу. Вона ві(т,д)б(е,и)ває сп(е,и)ц(е,и)фіч...ніс...т... мисл(е,и)(н,н...н)я (У,у)країн...с...кого народ(у,а) його ж(е,и)(т,т...т)євий чин ритми його та пс(е,и)хологію одне слово вияв...л...яє не/з/мі(н,н...н)і к(о,оо)рд(е,и)нати нац(и/і)онал...ної сутнос...ті. Особиста доля поета і доля історич...на п(еи)р(е,и)хр(е/и)стил(е,и)с...я в слові тому кож(е,и)н тв(о/і)р (Ш/ш)(е,и)вченка це не/просто добрий вчинок а в(е,и)сокий акт зреч(е,и)(н,н...н)я самого/себе сво(і/ї)х амбі(ц...ц/ц)ій на кор(е,и)с...т... ч(е,и)сто/л...юбного завда(н,н...н)я ви(сч/щ/шч)ого пор...ядк(у/а) виявл(е,и)(н,н...н)я сутнос...ті історії аби витр(е,и)мати натиск віч...нос...ті.

Ч(е,и)р(е,и)з/те ро(с,з)мова про поезію (К,к)обзар...(а,я) це ро(з,с)мова про ет(е,и)ку що є визначал...ним компо(нн/н)ентом майже у кож...ному його творові. Духовна мі(с...с,с)ія поета на(т,д)/зв(е/и)чайна бо (с,з)дійс...нювалася пі(т,д) в(е/и)соким контро(лл/л)(ьо/е)м сумлі(н,н...н)я ві(т,д)да(нн,н)ос...ті іст(е,и)(нн5н)і та тв(е,и)рдого п(е,и)р(е,и)кона(н...н,н)я що він п(е,и)р(е/и)ж(е,и)вав важливу вирішал...ну історич...ну мит... д...ля якої правда була першим принц(е,и)пом ж(е/и)(т/т...т)я. Правда в слові в по/мислах у вчинках . Мовчан).

Варіант 19

Світло прозріння

Історія Русів" в(е,и)ликий наві(д,т)... епохал...ний тв(о,і)р... І не/зважаюч(і,и) на всі його історич...ні не/доладнос...ті й і не/точнос...ті одна з най/видат...ніших пам...яток (У,у)країн...с...кої духовнос...ті політич...ного (й,і) історич...ного мисл(е,и)(н...н,н)я і саме в ц(ьо,йо)му її головна ці(н,н...н)іс...т... Людина яка її нап(е,и)сала і справ...ді горіла в(е,и)ликою любов...ю до своєї не/(сч,шч,щ)ас...ливої і пон(и,е)вол(и,е)(нн,н)ої (3,з)(и,е)м...лі ото/ж у часи коли (в,у)се (У,у)країн... с... ке по-варвар...с...кому нів(е,и)лювалося спромо(х,г)лася на подв(е,и)(х,г) кинути в обли(ч,ч...ч)я своїм не/р(о,у)зумним і (з,с)байдужілим з(и,е)млякам які рвал(е,и)ся як п(е,и)сав (Т,т)арас (Ш,ш)(е,и)вченко до "цинових ґудзиків" які "(у,в)сі ходи знали" гризлися за маєтки і (з,зі) шкури вилаз(е,и)ли що/б (з,с)добути (Р,р)осійс...ке (Д/д)ворянство... не/не/хтуюч(і,и) ні/якими зас(і,о)бами які (у,в)же й мову рідну по/забували оцей пр(е,и)страс...ний памфле(т/тт) історич...не нагадува(н,н...н)я і хоча сам а(ф,в)тор як людина (з,с)ховав...с... (у,в) пр(и,і)рву час(а,у) але своє завда(н,н...н)я виконати (з,с)умів бо не/даремно цією книгою зачитувал(е,и)ся зач(е/и)няюч(і,и) при ц(йо/ьо)му двері ії п(и,е)р(и/е)писувано плач(и,е)но в(и/е)ликі грош(и,і) за копії не/всі/бо із з(и,е)мляків наших само/(с,з)ни(шч,сч,щ)увалися духовно с...відомо і з влас...ного бажа(н/н...н)я ін/коли вони були іграшками в руках могут...н(ьо,йо)ї (І, и)мпер...с...кої сили і не/завжди свою т(и,е)мноту ус...відом...лювали були отакими сумними "продуктами час(у,а)" ч(е,и)р(е/и)з (з/с)добуту (І,и)мпер...с...ку освіту ч(е,и)р(е,и)з сус...піл...ну оп(и,і)нію ч(е,и)р(е,и)з не/ймовірний одне слово поклад(и,е)(нн,н)ий на рідну (3,з)емлю (г,ґ)ніт. Ім затуляли оч(и,і) і вони як отой кр(о,і)т із байки Гр(е,и)горі(ю,я) (С/с)ковороди чес...но (в/вв)ажали що ні/якого сон...ця і с...вітла не/ма та й не/може існувати. І треба було тіл...ки творів/(з,с)палахів як "Історія Русів" чи поезія (Т,т)араса (Ш,ш)(е,и)вченк(о,а) що/б чес...ніші кра(шч,щ,сч)і розумніші совіс...л(е,и)віші з них (з/с)багнули на/ре(ж,ш)ті ел(е,и)м(е,и)нтарну іст(е,и)ну (з,с)каза(нн,н)у тим/таки Гр(е,и)горі(е,йо)м (С,с)ковородою "(С,с)ліпі очі... коли затул(е,и)(н...н,н)і зіниці а що/б пр(е,и,о)зріти не/треба б(о,а)гато треба прорубати в своїй т(е,и)мниці вікно і світло по(л/л...л)є(ц...ц,т...с)я в неї пот(і,о)ком. Одні(йо/є)ю із гострих сокирщо прорубувала вікно у т(е,и)мниці (У,у)країн...с...кого народ(а,у) й булаславно/звіс…на "Історія Русів"

Варіант 20