Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1-79.docx
Скачиваний:
9
Добавлен:
27.10.2018
Размер:
124.52 Кб
Скачать

42. Оцінка ефективності використання підприємством банківських кредитів

Використання банківських кредитів для підприємства, яке функціонує у ринковій економіці, є показником нормальної фінансової діяльності, бо вкладення власних фінансових ресурсів у засоби виробництва має відбуватися лише в межах постійної потреби, яка не зазнає коливань в сторону зменшення.

Для покриття тимчасово збільшеної потреби у фінансових ресурсах раціонально використовувати банківський кредит, тому в ринковій економіці саме на його долю припадає значна частина позичкового капіталу.

Аналіз ефективності використання кредитів – важливий момент визначення доцільності використання підприємством кредитних ресурсів. Фінансовий ліверидж – процес використання підприємством залучених з різних джерел коштів, який впливає на зміну прибутковості капіталу підприємства – коефіцієнт рентабельності. Щоб визначити оптимальну структуру капіталу, тобто виявити граничну межу використання позичкового капіталу для конкретного підприємства розраховують ефект фінансового лівериджу Ефл. Визначення ефекту фінансового лівериджу – це і є визначення ефективності використання кредитних ресурсів як одного з джерел залучення коштів підприємством.Ефект фінансового лівериджу характеризує залежність рентабельності власного капіталу підприємства від рентабельності всіх активів, процентів за кредит та коефіцієнта заборгованості. Він вимірює ефект фінансування діяльності та підвищення рентабельності власного за рахунок збільшення частки позичкового капіталу.

43. Сутність та принципи організації грошових розрахунків в діяльності підприємств.

Сферу готівкових і безготівкових розрахунків розмежовано.

Готівкова форма розрахунків застосовується за обслуговування населення — виплата заробітної плати, матеріального заохочення, дивідендів, пенсій, грошової допомоги.

Безготівкові розрахунки — це грошові розрахунки, які здійснюються за допомогою записів на рахунках у банках, коли гроші (кошти) списуються з рахунка платника і переказуються на рахунок отримувача коштів.

І принцип безготівкових розрахунків стосується обов’язко­вого зберігання підприємствами та установами грошових коштів на рахунках в установах банку (за винятком перехідних залишків у касі).

ІІ принцип полягає в тім, що підприємствам надано право вибору установи банку для відкриття рахунків усіх видів за згодою банку.

ІІІ принцип — принцип самостійного вибору підприємствами форми розрахунків та закріплення їх у своїх договорах та угодах.

IVпринцип — кошти з рахунка підприємства списуються за розпорядженням його власника.

Vпринцип стосується відкриття рахунків. Поточні рахунки підприємствам — суб’єктам підприємницької діяльності відкривають установи банків тільки за умови повідомлення про це податкового органу.

VI принцип полягає в терміновому здійсненні платежів. Момент здійснення платежу має бути максимально наближеним до часу відвантаження товарів, виконання робіт, надання послуг.

VIIпринцип: платежі здійснюються в межах залишків коштів на рахунках платника або в межах наданого банківського кредиту.

VIII принцип: розрахунки між суб’єктами підприємницької діяльності можуть здійснюватись готівкою. При цьому постачальник - отримувач коштів повинен суму отриманої готівки провести через касову книгу і повернути її в повному обсязі на свій рахунок у банк.