Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Печі конспект.doc
Скачиваний:
61
Добавлен:
27.10.2018
Размер:
11.02 Mб
Скачать

6.4. Пічний конвеєр

Призначений для розташування тістових заготовок в пекарній камері.

Детально конструкції різних подів представлені в п. 5.5 та рис. 7.

Пічні конвеєри встановлюються в пекарній камері для переміщення продукції, що випікається. У вистійно-пічному агрегаті конвеєр шафи вистою з’єднаний з пічним конвеєром для механізації важких ручних операцій при виробництві формового хліба.

Пічні конвеєри можуть мати різну кількість гілок. Так в печах різної продуктивності встановлюються двониткові (печі ФТЛ-2, БН), трьохниткові (печі АЦХ), чотириниткові (печі ХВЛ), п’яти-та семиниткові (печі АЦХ) конвеєри [4].

Найбільш розповсюдженим в тупикових печах є колисково-подиковий ланцюговий конвеєр, який складається з двох безкінечних пластинчастих ланцюгів, охоплюючих дві пари зірочок, які попарно жорстко сидять на валах, при чому передня є ведучою. Ланцюги між зірочками підтримуються напрямними з кутової сталі. До ланцюгів підвішуються колиски. Вал веденої зірочки є натяжним. Необхідність натягу викликана видовженням ланцюгів при нагріванні в пекарній камері.

Застосовуються тягово-пластинчасті ланцюги марки ПВК-24140 ІІІ та ІV з кроком 0,14 м. Ланцюг утворюється шарнірним, який вільно огинає зірочки. На втулки вільно одягнуто ролик, який спирається на напрямні, а при огинанні зірочки ролик попадає між її зубцями.

Колиски зварюються з сортової кутової сталі у вигляді чотирикутних рамок. З обох боків приварюються підвіски, що мають спеціальні утримувачі – пальці, які входять в пустотілий валик. Колиска підвішується шарнірно, що дозволяє їй утримувати горизонтальне положення на будь-якому відрізку конвеєра [1].

Конвеєр рухається завдяки приводній станції, яка складається з електродвигуна (потужністю 0,85 кВт для печі ФТЛ-2), пасової передачі, черв’ячного редуктора (і=1:36), ланцюгової передачі від редуктора до ведучої зірочки приводного вала печі. Ручний привод використовується в разі відключення електроенергії.

При переривчастому русі конвеєра колискових печей тривалість випікання регулюється тривалістю “вистою” колиски біля вікна. При цьому пуск та зупинка конвеєра здійснюється за допомогою реле часу, яке зблоковано з кінцевим вимикачем.

І

46

снують два види механізмів натягу конвеєра: автоматичний вантажний та ручний гвинтовий натяги.

В тунельних печах широко застосовуються конвеєрні стрічки з сталевої сітки, рідше стальні перфоровані стрічки. Найчастіше використовуються шарнірно-ланкові сітки, які натягуються на два барабани і рухаються по нижній гріючій поверхні пекарної камери. В печах із стрічковим подом обов’язково повинен бути пристрій для компенсації температурного розширення (вантажний та пружинний).

В деяких печах (ПХК та ін.) застосовують сітчаний під, закріплений з обох боків по довжині до ланцюгів, які приводяться в рух від приводних зірочок, що запобігає зміщенню сітки набік.

Під час безперервного руху стрічкового конвеєра швидкість його плавно регулюється за допомогою варіатора швидкості, що дозволяє змінювати тривалість випікання виробів в широкому діапазоні.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]