Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Posobie_GSP.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
890.88 Кб
Скачать

Тема 19. Договір підряду.

Поняття і загальна характеристика договору підряду. Сторони в договорі підряду. Предмет договору підряду. Ціна і строк виконання роботи. Форма договору підряду. Права та обов'язки сторін за договором підряду. Права замовника під час виконання роботи. Відповідальність підрядника за неналежне виконання роботи. Види договору підряду. Договір побутового підряду, його особливості.

Тема 20. Будівельний підряд.

Поняття і загальна характеристика договору будівельного підряду. Система підрядних договорів у будівництві. Організація договірних зв'язків. Сторони в договорі будівельного підряду. Договір субпідряду. Предмет, ціна, строк договору. Порядок укладання договору будівельного підряду. Права та обов'язки сторін за договором будівельного підряду. Виконання договору будівельного підряду. Відповідальність сторін за порушення зобов'язань за договором будівельного підряду.

Тема 21. Договори про надання послуг. Договір перевезення.

Договори про надання послуг, їх загальна характеристика і правове регулювання. Договір перевезення вантажу. Сторони в договорі перевезення вантажу. Зміст договору перевезення вантажу, строк перевезення вантажу. Права та обов'язки сторін за договором перевезення вантажу. Виконання договору перевезення вантажу. Відповідальність сторін по зобов'язаннях, що випливає з договору перевезення вантажу. Договір чартеру (фрахтування). Договір перевезення пасажирів і багажу.

Тема 22. Договір зберігання. Договір страхування.

Поняття і загальна характеристика договору зберігання. Предмет договору зберігання. Сторони договору зберігання. Строк зберігання. Форма договору зберігання. Права та обов'язки сторін за договором зберігання. Відповідальність зберігача за втрату (нестачу) або пошкодження речі. Зберігання на товарному складі. Спеціальні види зберігання. Страхові правовідносини. Договір страхування. Предмет, форма договору страхування. Сторони в договорі страхування. Істотні умови договору страхування. Права та обов'язки сторін. Виконання страхових зобов'язань. Припинення страхування. Недійсність договору страхування. Види страхування.

Тема 23. Договір доручення, договір управління майном.

Поняття договору доручення і його характеристика. Сторони в договорі доручення. Строк договору доручення. Зміст доручення. Виконання договору. Припинення договору доручення. Поняття, предмет, форма договору управління майном. Сторони в договорі управління майном. Істотні умови договору управління майном. Права та обов'язки сторін. Припинення договору управління майном.

Тема 24. Договір комісії.

Поняття договору комісії. Предмет, сторони і форма договору комісії. Умови договору комісії. Виконання договору комісії. Субкомисія. Взаємини з третіми особами. Припинення договору комісії.

Тема 25. Кредитні і розрахункові правовідносини.

Кредитні правовідносини, їх особливості. Розрахункові правовідносини, їх специфічні форми і види. Факторинг. Договір позики. Форма договору позики. Предмет договору позики. Заперечування договору позики. Кредитний договір. Форма кредитного договору. Комерційний кредит. Договір банківського вкладу. Види банківських вкладів. Форма договору банківського вкладу. Договір банківського рахунку.

Тема 26. Договір про спільну діяльність. Просте товариство.

Договір про спільну діяльність. Форма й умови договору про спільну діяльність. Договір простого товариства. Внески учасників. Загальне майно учасників. Ведення загальних справ учасників. Відповідальність учасників по загальних зобов'язаннях. Припинення договору простого товариства.

РОЗДІЛ V. НЕДОГОВІРНІ ЗОБОВ'ЯЗАННЯ.

Тема 27. Недоговірні зобов'язання.

Поняття недоговірних зобов'язань. Види недоговірних зобов'язань. Особливості недоговірної відповідальності, функції. Публічна обіцянка винагороди. Здійснення дій у майнових інтересах іншої особи без його доручення. Зобов'язання, що виникають внаслідок рятування здоров'я і життя фізичної особи, майна фізичної особи або юридичної особи. Зобов'язання, що виникають внаслідок придбання, збереження майна без достатньої правової підстави.

Тема 28. Зобов'язання, що виникають внаслідок завдання шкоди.

Зобов'язання, що виникають внаслідок завдання шкоди. Загальні підстави відповідальності за завдання майнової, моральної шкоди. Відшкодування шкоди, завданої каліцтвом, іншим ушкодженням здоров'я або смертю. Відшкодування шкоди, завданої внаслідок недоліків товарів, робіт (послуг). Зобов'язання, що виникають внаслідок створення загрози життю, здоров'ю, майну фізичної особи або юридичної особи.

Тема 29. Спадкове право.

Поняття і значення спадкування. Спадкове правонаступництво. Основні поняття спадкового права. Час і місце відкриття спадщини. Право на спадкування. Спадкування за заповітом. Поняття, форма і зміст заповіту. Секретний заповіт і його особливості. Заповідальні розпорядження. Право на обов'язкову частку в спадщині. Заповіт з умовою. Заповіт чоловіка і жінки. Таємниця заповіту. Недійсність заповіту. Спадкування за законом. Коло спадкоємців за законом. Черговість спадкування за законом. Спадкування по праву представлення. Прийняття спадщини. Порядок і строк прийняття спадщини. Інститут відумерлості. Відмова від прийняття спадщини. Охорона спадкового майна. Управління майном. Виконання заповіту. Контроль за виконанням заповіту. Оформлення права на спадщину. Строк видачі свідотства про право на спадщину. Спадковий договір. Поняття, сторони, форма спадкового договору. Спадковий договір за участю чоловіка і жінки. Забезпечення виконання спадкового договору. Розірвання спадкового договору.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]